Blokada przed mężczyznami. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Blokada przed mężczyznami.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Blokada przed mężczyznami.

Witam , mój problem polega na tym, że nie potrafię otworzyć się przed mężczyznami. Mam 22 lata, a nigdy nikogo nie miałam. Po pierwsze nie było było wokół mnie żadnego zainteresowania ze strony płci przeciwnej, a jak już ktoś się pojawił to zazwyczaj był to babiarz, chcący zaliczyć kolejną panienkę. Po drugie, zyję w biedzie . Nawet jeśli zaczełabym się z kimś spotykac, to nie mam go gdzie zaprosić - wstydze się warunków w których mieszkam. Poznałam naprawde fajnego chłopaka, całkiem możliwe, że przy bliższym poznaniu coś mogłoby być z tego.. No ale mam kilka problemów, z którymi chciałabym się uporać..
1. Warunki w których mieszkam, jak mam mu powiedzieć, że z jakich powodów nie chce go zapraszać do swojego domu ?
2. Póki co jestem z nim na etpaie flirtu, jest to bardzo sympatyczny, spokojny, z poczuciem humoru chłopak, poznaliśmy się w pracy, ale jest 10 lat ode mnie starszy i 5 cm niższy, boje się tego jak my będziemy razem wyglądać, nie w sensie że się tego wstydze, ale czy nie będziemy się krępować w swoim towarzystwie ?
3. Pochodze z bardzo patologicznej rodziny, nigdy nie miała dobrego wzorca mężczyzny ze strony ojca, całe życie mnie poniża,  i nadal to robi. Także wujkowie nie dali mi żadnego wzorca mężćzyzny, który szanuje i kocha kobiete , są to alkoholicy, najczęściej rozwiedzeni.. Jeden z nich jest także psychicznie chory, z przymusu niestety jakiś czas musiałam u niego mieszkać, byłam maltretowana psychicznie. Oni wszyscy odbierają mi wiarę w to czy na świecie jest jeszcze jakiś facet, który mógłby się mną zainteresować i z którym ja mogłabym stworzyć normalną relację ? Wiem, że nie powinnam tak myśleć ale nie umiem się tych myśli wyzbyć.
4. Boję się bliskości, a jednocześnie chciałabym ją poznać. Brakuje mi słów uznania. miłości bezpieczeństwa. Nie zaznałam tego od ojca, chciałabym zaznać od swojego przyszłego mężczyzny, ale jednocześnie się tego panicznie boje.. Mam blokade co do mężczyzn, czuję się nieatrakcyjna, mam niskie poczucie własnej wartości.
5. Nie mam za bardzo o czym rozmawiać z facetami, nie mam żadnego hobby, tylko praca i dom , ewentualnie czasami się widuje z koleżankami, ale tak na prawde ja chyba bym nie umiała rozmawiać z żadnym mężczyznom.
6. Mam kompleks własnego ciała - jestem przeraźliwie chuda, niestety taka moja uroda. Nie stosuje żadnych diet, lecz ciągle się nerwicuje i chyba przez to przy wzroście 170 cm ważę 52kg. Nie mam piersi, i to nie jest przesada, nie mam nawet rozmiaru A. Poza ty mam trochę wysuniętą dolną szczękę i pociągłą twarz. Najgorzej jest z piersiami, nawet jak czasami troche przytyłam - one ani nie drgnęły. Nosze staniki push - up, ale co z tego jak wiem, że pod spodem nie mam nic.

Prosze o jakieś porady ..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Blokada przed mężczyznami.

Witaj

Rozumiem, że masz ciężką sytuację życiową. Staraj się jednak być uśmiechnięta i serdeczna dla innych. Na pewno jest niejeden facet, który chciałby Cię poznać. Jesteś młoda, nie spiesz się.

1 To facet raczej Ciebie będzie zapraszał. Wstydzenie się swojego mieszkania czy ogólnie majętności to bzdura. Uwierz mi, że żaden mężczyzna na to nie spojrzy. To raczej od nas wymaga się stabilności finansowej.
2 No tak, dość standardowy przypadek... szukasz kogoś, kto Ci trochę ojca zastąpi. Jesteś młoda, moim zdaniem powinnaś rozejrzeć się za kimś w Twoim wieku. Korzystaj z młodości, rób to co kochasz. Nie bierz kogoś na zasadzie "jak my będziemy razem wyglądać" tylko kieruj się uczuciem.
3 To naprawdę okropne... chciałbym móc Cię przytulić i spróbować pomóc, ale przez forum o to ciężko. Musisz jak najszybciej wyjść na swoje, uwierz mi niejeden facet będzie chciał Ci pomóc i wykazać się męską ręką by dać Ci trochę bezpieczeństwa.
4 Na to jest wiele metod, literatury... na forum ciężko będzie coś na to zaradzić. Zadbaj o siebie, ubierz się ładnie i idź na jakąś fajną imprezę. Skoro interesują się Tobą mężczyzni (z tego co czytam) to nie może być przecież źle!
5 Jak trafisz na odpowiedniego, to będziecie godzinami gadać o wszystkim i o niczym.
6 Cycki są fajne, ale najładniejsza kobieta jaką spotkałem, też ich praktycznie nie miała. Naprawdę rozumiem Cię, ale przy odpowiednim facecie Twoje obawy powinny zniknąć.

Uśmiech na twarz i do dzieła!

3

Jestem facetam na kobiecym forum xD powiem Ci tak, jesli cos ma z tego byc tj milosc itd to Twoj poki co kolega powinien przywiazywac wage do tego jaka TY jestes a nie jak zyje twoja rodzina czy jak Twoj tata Cie traktowal. Otworz sie przed nim powoli oczywiscie bo jak mu powiesz wszystko na raz moze sie przestraszyc ale nie wstydz sie tego skad pochodzisz tylko badz dumna z tego jaka jestes i jaka chcesz byc smile jak bedziecie razem wygladac a co to kogo obchodzi to wasza znajomosc i nikt nie powinien nosa wtykac w te sprawy smile

4

Serdecznie dziękuję Wam za słowa otuchy, super , że są jeszcze tacy ludzie, którzy choćby przez Internet starają się pomóc obcej osobie, to budujące ! Mam nadzieję, że to nastawienie co do ogółu mężczyzn mi się zmieni, pozdrawiam smile

5

Blokada wynika z twojego podejscia wink. Rada ode mnie - po prostu mow to co myslisz, bedzie ci i lepiej i latwiej big_smile. A co do tamtego faceta - powiem na swoim przykladzie - mnie by nic nie obchodzilo gdzie dziewczyna mieszka xd. Masz lozko? Jakies tam masz wiec jest gdzie siedziec i sie posmiac czy cos big_smile. Internet tez masz jak widac wiec tez jest co robic. A po za tym masz zawsze okolice - pogoda super (przynajmniej u mnie) wiec mozna sobie zrobic spacer big_smile. Starczy ruszyc glowka i sie okazuje ze problemy nie sa problemami big_smile. A po za tym polecam przesluchac to - porzadny kop motywacyjny do wszystkiego big_smile https://www.youtube.com/watch?v=eHz5YN78kaw

6

Pomyśl jak to wygląda z jego strony: on nienajmłodszy, niski, samotny, być może też jest pełen obaw i kompleksów. Skoro flirtuje z Tobą to znaczy, że Cię lubi i że mu się po prostu podobasz jako dziewczyna. Jeśli go lubisz i uważasz za wartościowego człowieka to daj szansę: jemu i sobie. Przy bliższym poznaniu powiedz mu otwarcie o swoich problemach. Może to on okaże się takim, jaki powinien być mężczyzna, jak to ładnie napisałaś: "który szanuje i kocha kobietę".

7

Bardzo wszystko się pogmatwało w tej sytuacji z tym kolegom. Okazało się, że jest on rozwodnikiem i generalnie w pracy doszli do wniosku, że on prawdopodobnie lubi skakać z kwiatka na kwiatek(to wynika z jego rozmów z koleżanką z pracy- ja z nim za często nie przebywam, pracuje w innym pomieszczeniu). Ja chyba nikogo nigdy nie znajdę, na prawde coraz gorzej to widzę. Wiadomo, facetów jest dużo, ale taka prawda, że już nie ma porządnych. Albo babiarz, albo po przejściach albo alkoholik. Nie zrozumcie mnie źle, ja nie wrzucam wszystkich do "jednego wora"ani nie osądzam po prostu to co piszę wynika z moich obserwacji odnośnie związków moich znajomych i generalnie wszędzie. Boje się , że spotkam jednego z wyżej wymienionych, a w mojej sytuacji życiowej byłby to gwóźdź do trumny.
Gdzie teraz można znaleźć kogoś porządnego? Ehh jak pozory mylą..

Brak słów...I wcale nie chodzi o współczucie.

Przynajmniej masz tutaj innych towarzyszy którzy Cię poprą i spełniają Twoje wymogi.
Pozdrawiam

"kto szuka ten znajduje" jak to powiedział kiedyś ktoś mądry:) ja dopiero po kilku (niestety) nieudanych związkach poznałam swoją miłość i (co uważa za swój kompleks chociaż się nie przyznaje) jest mojego wzrostu, także na niedawnym weselu przy moich obcasach i wysoko upiętym koku wyglądaliśmy ciekawie, ale żadne z nas nie ma tego problemu, jeśli jest miłość to takie rzeczy nie robią problemu.
Piszesz o warunkach mieszkaniowych - doskonale Cię rozumiem, wprawdzie nie pochodzę z patologicznej rodziny (chociaż, jak patrzę na to co się działo, to mogłabym polemizować sama ze sobą), ale nasza sytuacja finansowa kiedyś nie była najlepsza. Mieszkałam w domu z zerową prywatnością (mój pokój był przechodzony i sąsiadował z pokojem rodziców i kuchnią), przeciekającym dachem, pleśnią w łazience i starymi oknami. No i poznałam chłopaka mającego dwupiętrowy dom i mogącego sobie pozwolić na różne zachcianki. I ta różnica nie stanowiła problemu żeby być ze sobą 3 lata, także dla odpowiedniego faceta takie rzeczy nie stanowią przeszkody.
Jak facetowi będzie zależeć to będzie szanował Twoje obawy co do bliskości, myślę, że to większy powód do dumy niż wskakiwanie z rozpędu do łóżka pierwszego lepszego;)
Co do ciała mogę tylko poradzić odpowiednią stylistykę ubrań i makijaż, który wydobędzie zalety Twojej urody. W internecie jest sporo porad.

I przede wszystkim - głowa do góry i uśmiech - to zawsze działa!

10

Mi by nie przeszkadzało, że dziewczyna jest biedna, czy mieszka w domu takim jak autorka. Bo to nie ma tak naprawdę nic do rzeczy. Ważne że się ma jakieś schronienie.

SugarFreeKitten:
A co do makijażu. Ja naprawdę nie rozumiem, dlaczego kobietki się malują. Przecież makijaż według mnie przykrywa to piękno. Albo się nie znam. big_smile

11

Nie chce być zrozumiana źle, bo to nie chodzi o to, że ja mam niewiadomo jakie wymagania. Po prostu jak każda z nas chciałabym spotkać NORMALNEGO faceta tzn. który kocha bezwarunkowo, nie patrzy na to jaki mam status społeczny, czy jestem bogata  czy nie, po prostu żeby akceptował mnie taką, jaka jestem. Boję się związków, jak sobie pomyśle ,że z kimś potencjalnie będe to aż mnie paraliżuje, nie widze się w tej roli, a jednocześnie chciałabym mieć tą drugą osobę przy boku. Jak widzicie, straszne mam  rozchwianie w tym temacie..

12

Hej doskonale cię rozumiem bo ten sam wiek, bo 1,2,5 też i chuda z niedowagą więc biustem też nie powalam. Popatrz pierwszy temat tu w tym dziale dlaczego PORZĄDNI mężczyźni Nie potrafią kobiety co za ironia prawda. Ja ostatnio (też poznałąm faceta w pociągu wymiana numerów srety tety aż doszło do szczerości :jestem po rozwodzie) doszłam do wniosku że normalni są chyba ślepi albo zajęci albo strasznie lękliwi i boją się zagadać bo zagadują tylko tacy: zamężni, po rozwodzie,  tacy co im tylko jedno w głowie i też się śmiałam że tylko jakiegoś psychopatę albo alkoholika, recydywistę mi trzeba poznać trzeba się z tego śmiać tępak nie był mnie godzien śmiać się i uśmiechac być pogodnym a wtedy szanse się zwiększają na poznanie faceta

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Blokada przed mężczyznami.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024