Dbanie o higienie, mimo to swędzenie pochwy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Dbanie o higienie, mimo to swędzenie pochwy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Dbanie o higienie, mimo to swędzenie pochwy

Dziewczyny! Help! Wyjechalam na wakacje, akurat skonczyl sie okres to aplikowalam 4 dni lactovaginal. Jestem tu tydzien i uzywalam codziennie feminum z kwasem mlekowym, uzywam ziaji do higieny intymnej przeciwgrzybiczy. I za tydzien kolejny okres a ka czuje swedzenie i mam czerwona pochwe, nie wspolzylam wiec partner mnie nie zarazail ani nic. Czy to mozliwe ze przed miesiaczka tak po prostu jest? Posmarowalam feminum i czuje ulge ale juz wysycha i znow swedzenie...nie mam sily, nie chce takich wakacji, chce sie kochac z ukochanym! Biore antykoncepcję. Pomocy

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dbanie o higienie, mimo to swędzenie pochwy

A czy golisz miejsca intymne? ja mam podobnie ze swędzeniem pochwy i okolic, byłam u ginekologa który wykonał wszystkie badania i okazało się, ze jestem zdrowa. Pani doktor mówiła, że może to być wina golenia bądź uczulenia na jakiś proszek, płyn itp.

3

Jeżeli problem się powtarza, proponuję sprawdzić poziom cukru to częsty objaw cukrzycy.

A teraz kup sobie clotrimazolum, ale nie przestawaj go używać jak swędzenie ustąpi, leczenie kontynuuj 3-4 tygodnie.

4

Gole, ale nie zawsze mam te objawy po goleniu. Rzadko. Jezeli chodzi o glukoze to mam w normie. Robilam badanie. Za tydzień posiew..zobaczymy, dzieki dziewczyny

5

A może masz po prostu grzybicę w organizmie i to objawia sie u Ciebie własnie w pochwie? Postaraj się nie jeść przez jakiś czas słodyczy, owoców zawierających w sobie dużo cukru np bananów, winogron; za to jedz  kiszone ogórki, kapustę (działają jak miotła na grzyby w układzie pokarmowym), bierz jakiś probiotyk, najlepiej taki, który ma w sobie kilka szczepów bakterii np Multilak. Wiele kobiet ma właśnie tak, że grzybica np po antybiotyku pojawia sie w pochwie dlatego ja bym postąpiła tak jak napisałam.

6

Dieta ma duże znaczenie, nawet u ludzi zdrowych, nie mających cukrzycy, duża ilość cukrów prostych w diecie może wpłynąć na pojawienie się grzybicy, antybiotyki dodatkowo to potęgują. Sama coś o tym wiem, po antybiotykach zawsze był dramat, cukrzyca mi nie pomagała, ratuje się clotrimazolem, no i odkąd wiem że mam cukrzycę to jestem na diecie niskowęglowodanowej, ale ta i u zdrowej osoby mającej jedynie problem z grzybicą, może okazać się świetnym rozwiązaniem.

7

Jesli badania sa ok to prawdpodobnie wina antykoncepcji hormonalnej, ktora hamuje produkcje sluzu, naturalnie chroniacego przed otarciami i wnikaniem drobnoustrojow.

8

Też miałam ten problem - swędzenie i pieczenie pochwy (choć nigdy się nie goliłam). Okazało się, że mam infekcję mieszaną (bakteryjno-grzybiczną) ale ginekolog kazał mi przez dwa tygodnie stosować dwa razy dziennie Vagical i pomogło już po pierwszej globulce!!!! Bardzo polecam bo szybciutko wszystko wróciło do normy (i kosztowało mnie niecałe 15zł) wink Pozdrawiam!

9

Ide jutro do ginekologa. Po okresie wszystko przeszlo..moja mama mowi ze tez tak miala i z wiekiem minelo. Boje sie tam isc, bo chce to wyleczyc gdyz ciagle wraca mimo antybiotykow, kwasu mlekowego, dbania o higiene. Mam nadzieje ze posiew wykaze cos. Moze byc tak ze grzyb lub bakteria caly czas jest a tylko czasem sie aktywuje dlatego nie moglam jej wyleczyc? Czesto mam to po stosunku ale kilka dni i znika..partner bral ze mna leki i dwa tyg pozniej i tak to samo wiec on mnie nie zaraza. Z reszta nie ma zadnych objawow...wyglad czlonka tez ok.

10

Ja na problemy intymne urofuraginum brałam. Ziołowe i bez recepty. Ale do lekarza idź. Zawsze trzeba się tam udać gdy nic nie pomaga.

11

W takiej sytuacji dobrze jest iść do lekarza. Może masz nie wyleczą infekcje po prostu? I warto najpierw pobrać jakieś dobre leki, a potem zastosować profilaktykę!

12

dostałam wyniki. Mam candida spp srednio liczne i enterococcous spp. pojedyncze.
czekam na maila od lekarza ale moze wy wiecie czy to cos powaznego?

13

hej! dostałam recepte na flukonazole dla mnie i partnera na 14 dni oraz clotrimazol vag dla mnie na 14 dni. Czy konieczne jest leczenie partnera? nie ma on objawow, przy seksie byla gumka zawsze od poczatku objawow i przed w sumie tez. narzeka on na faszerowanie lekami. Przed nim tez kilka imprez służbowych i nie chce odmawiać sobie alkoholu skoro nic mu nie jest. jak myslicie?

ps. brałam ten lek juz ale 4 dni tylko i jakos mi wrocila infekcja...boje sie ze znow bedzie nieskuteczna.
prosze o rady

14

Odświeżam!
Skonczylam 2tyg kuracje na candida. Za tydzien okres. Swedzenie a raczej dyskomfort przypominajcy swedzenie (takie klucie/zaswedzenie czasami) nadal. Podczas kuracji tego nie bylo. Oczywiscie napisalam do ginekologa. Co mam zrobic? Nie po to wydalam na badania,lekarza i leki prawie 300 zl zeby znow isc..napisalam gin ze specjalnie zrobilam szczegolowe badania zeby wiedziec jaki lek brac.
Jeszcze probiotyk zaczynam zaraz, odczekalam 4 dni od kuracji, nir wiem po co. Poradzcie

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Dbanie o higienie, mimo to swędzenie pochwy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024