Brak chęci męzczyzny do małżeństwa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak chęci męzczyzny do małżeństwa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Brak chęci męzczyzny do małżeństwa

Witam was kobietki.
Od 3 lat jestem w związku z mężczyzn? z którym mieszkam u niego w domu, razem też wychowujemy mojego 6letniego synka. Wiadomo czasem jest lepiej czasem gorzej. Od pewnego czasu chciałabym naszą sytuację jakby wyprostować i zawrzeć małżeństwo. A w przyszłym roku  chciałabym zajść w ciąże. Problem w tym że na moje poglądy mój facet reaguje dziwnie, bo mówi że tak kiedyś chce wziąć ślub i dziecko też pragnie miec ale nie w tej chwili bo nie mamy dość pieniędzy. Jak pytam czy może mamy się rozejść to mówi że kocha mnie nad życie itd. Skąd w nich taki opór??? (P.s oboje jesteśmy po rozwodach tylko czy to ma jakieś znaczenie? ) co proponujecie na tą męską rase ????

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brak chęci męzczyzny do małżeństwa

Myślę, że z tymi pieniędzmi to wymówka. Przecież prowadzicie wspólnie gospodarstwo domowe, jesteście de facto rodziną, więc finansowo podołacie. Ślub cywilny wiele nie kosztuje, wesela nie trzeba robić, wystarczy obiad i tort dla najbliższych.
Znam takie typy, byłam żoną jednego z nich. Też były ciągłe teksty, że ślub potem, dziecko potem, nie ma kasy, nie ma Bóg jeden wie czego, warunków itp. W końcu po kilku latach wyszło, że ślubu nigdy nie chciał, że czuł się przymuszony, dzieci nigdy nie będzie chciał ani miał, a moje potrzeby ma głęboko gdzieś. Gdybym wiedziała wcześniej, to żadnego ślubu z nim bym nie brała. Warunki oczywiście były, domek, ogródek i kasa. Teksty o miłości nad życie też słyszałam wink. Także jeśli ślub jest dla ciebie ważny i założenie rodziny też, to zastanów się, czy z tym facetem warto. Bo on chyba jeszcze nie dojrzał i może nie dojrzeje wcale.
Oczywiście są tacy faceci, którzy nie chcą zakładać rodziny i się żenić i wcale niedojrzali nie są. Ale wtedy on powiedziałby ci to wprost jeszcze na początku, wtedy kiedy spokojnie mogłabyś przestać się z nim spotykać bez straty emocjonalnej.

3

on wogole ma to na uwadze ze zegar biologiczny u kobiet non stop tyka? daj mu jeszcze 3lata zeby zdecydowal sie na malzenstwo, do tego dodaj (nie życzę tego) komplikacje z zajsciem w ciąże kolejny rok, niewiem ile masz lat ale np. teraz 34,
i kto najwięcej na tym traci? kobieta oczywiście , okazuje się ze juz nie jest tak latwo i facet szuka mlodszej. Zastanów się zebyś sama się nieskrzywdzila

4 Ostatnio edytowany przez kasia2303 (2015-07-26 09:42:12)

Nie zmusisz nikogo do slubu, jak tego nie chce ta watpie by zmienil zdanie tylko szkoda ze nie powie wprost czego chce. Czasami nawet nie zdajemy sobie sprawy ile tak naprawde slub moze ulatwic. Moj wujek nie chcial brac slubu a mial z partnerka 4 dzieci, 4lata temu zginal w wypadku i jego partnerka wg. Prawa byla nikim, nie wazne ze zyli ze soba ponad 20 lat i ze mieli dzieci, ona nie byla w stanie nic zalatwic i tez po jego smierci nic jej sie nie nalezalo bo byla po prostu obca osoba, wiadomo ze nikomu zle nie zycze ale w zyciu trzeba brac wszystko pod uwage i gdyby partner porozmawial z toba otwarcie to byloby tobie latwiej bo wiedzialabys na czym stoisz i co on naprawde o tym wszystkim mysli

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak chęci męzczyzny do małżeństwa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024