Czy to jest dojrzałe zachowanie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy to jest dojrzałe zachowanie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Czy to jest dojrzałe zachowanie?

Rozstałam się z moim partnerem nieco ponad miesiąc temu. Byliśmy serio zgrani, dużo nas łączyło, zainteresowania, pasje i dobrze sie dogadywaliśmy, jednak wiadome nigdy nie jest idealnie i bywały między nami spięcia, ale nie były one częste. Raz wystąpiła u nas bardzo poważna kłótnia, ale pogodziliśmy się, wybaczyliśmy sobie i potem było wszystko bardzo w porządku. Po około miesiącu od tej sytuacji on nagle popłakał się przy mnie i powiedział że kocha mnie, ale nie wie czy potrafi być w związku, ze boi się ze kiedyś się rozstaniemy, że nasze wady nas rozdzielą i że chyba nie jest na to dojrzały. Starałam się uratować sytuację... udało mi się... zaledwie na jeden dzień, po wspólnej nocy znów wyleciał z tymi samymi tekstami, pozwoliłam mu odejsć... przecież nie będę trzymać go na siłę. Na następny dzien napisał do mnie bym się z nim spotkała, że mnie kocha i nie chce żeby był to koniec, odpowiedziałam mu wtedy, ze potrzebujemy przerwy by o tym pomyśleć, on wtedy popadł w histerię i mówił że boi się ze juz nie wrócę, ze znajdę kogoś. Po paru godzinach jednak znów wrócił do tej samej gadki o rozstaniu... ok ja już nie miałam siły, pocieszało mnie to, że sam wyszedł z inicjatywą utrzymywania kontaktu i co było dla mnie dziwne bardzo tego chciał - zgodziłam się. Nie było źle, widywaliśmy się, pisaliśmy i mówił, że mnie kocha, że zależy mu, ale oboje jesteśmy niedojrzali na związek teraz. Kiedy zapytałam o inną dziewczynę, mówił że nie to jest powodem i nikogo nie szuka i nie będzie szukał, bo chce być sam, a że ze wszystkich dziewczyn jakie zna i tak mnie by wybrał i dlaczego to ze mnie miałby rezygnować.  I własnie... jakos 2 dni po naszym rozstaniu napisała do niego dziewczyna, której złamał serce, ponieważ zaczął już coś ze mną. On do niej kiedyś też coś czuł ale po czasie stwierdził, ze to nie to, a potem byłam juz ja. Wyciągnęła go na spotkanie, on mówił mi o tym, ale jeszcze dalej było to, że mnie kocha itp. Po 2 tygodniach od rozstania... kontakt sie urwał, jakoś coś mi mówiło, ze pewnie zacznie z tą laską, ale z drugiej strony mówił , że to juz nic. Po miesiącu braku kontaktu się spotkaliśmy i przyznal się, ze coś kręcą... czyli to wyszło moze około 3 tygodnie od rozstania,a mówił, ze jeszcze 2 tygodnie po rozstaniu mnie kochał. A kiedy zapytałam go dlaczego tak naprawde ze mną zerwał powiedział, ze czasem nie zachowywałam sie tak jakby on chciał, że w towarzystwie za bardzo szalałam i że gdyby nie to to może bysmy wytrwali razem dalej, bo jednak mnie kochał i stwierdził że ta jego nowa przynajmniej jest spokojniejsza. Wierzyłam w to wszytsko, co mówił po rozstaniu i nie sądziłam że tak wyjdzie, chociaż ona pisała mu, że gdyby nam w związku nie wyszło to jest otwarta. Chyba nie musze opisywac tego bólu. Co o tym sądzić? Czy to jest poważne, dojrzałe traktowanie? Czy faktycznie może to być dojrzałe uczucie do tamtej skoro tak szybko się przerzucił?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy to jest dojrzałe zachowanie?

Szalej dalej (ooo, rym częstochowski mi się trafił smile) w swoim towarzystwie i postaraj się wyrzucić z głowy tego typka.
Masz rację, niedojrzały, nielojalny, zakompleksiony, musiał się nieźle dowartościować, gdy miał do wyboru dwie panny, i tak długo wytrzymałaś.
No, chyba, że Twoje "szaleństwa" były na tyle szalone, że chłopak po prostu przestraszył się.
Widać, nie było Wam pisane, jeśli on jest teraz szczęśliwy, to ok, jeśli nie, dobrze mu tak, a Ty szukaj swojego szczęścia.

3

Odp: Czy to jest dojrzałe zachowanie?

Widać, że facet jest niestabilny emocjonalnie. Nie wie czego chce . Wiem jakie to trudne, kiedy kogoś się kocha ale Ty dałaś w Wasz związek już bardzo wiele, jedna szansa-druga , nie można komuś dawać w nieskończoność szans. Jezeli Ty byłaś wierna i lojalna to masz świadomość, że ze swojej strony zrobiłaś wszystko aby Wam się udało. Musisz skupić się na sobie, znaleźć jakieś zajęcie, a o nim zapomnieć bo nie można budować z kimś dojrzałej relacji jeśli ta osoba sama nie wie czego chce, trzymaj się mocno ! Na pewno sobie poradzisz tylko uwierz w to, że życie "po nim" istnieje. Myslę, że tamtą dziewczynę niedługo spotka to co Ciebie bo nie dojrzewa się z dnia na dzień. Postaraj się o własne szczęście, a jego spróbuj wyeliminować z życia. Dasz radę!

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy to jest dojrzałe zachowanie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024