Czy jest możliwe przestać kochać po miesiącu ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy jest możliwe przestać kochać po miesiącu ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez m_n22 (2015-07-21 10:02:33)

Temat: Czy jest możliwe przestać kochać po miesiącu ?

Witam Was,

mam pytanie do Was, otóż: byłem w związku 4 letnim, szczęśliwym choć z problemami w ostatnich 4 -5 miesiącach.
Rozstaliśmy się podejmując wspólną decyzję o tym, nie widzieliśmy wyjścia z tej sytuacji. Uznaliśmy że odpoczniemy od siebie, przemyślimy wszystko..

Nasz związek był szczęśliwy, były wzloty u upadki ale zawsze razem stawialiśmy czoła. Od mniej więcej stycznia/lutego zaczęło się oziębiać między Nami. Spowodowane było to wspólnym docieraniem się ( mieszkaliśmy od kilku miesięcy razem), wdarła się rutyna, znudzenie, lenistwo.

Kochaliśmy się bardzo bardzo! ale brakowało tego czegoś ciągle..tak zleciało Nam kilka miesięcy.
W miedzy czasie na mnie spadły problemy zawodowe ( możliwość utraty pracy, wyrok). Przeżywałem ogromny stres każdego dnia. Skupiłem się głównie na tym. Moja Partnerka wspierała mnie ale z drugiej strony wymagała ode mnie dużo uwagi której ja jej nie zapewniałem. W końcu rozstaliśmy się.
W szczerej rozmowie powiedziałem jej, że te problemy przytłaczają mnie bardzo i nie wiem czy chce ją także tym obciążać i być..
Wiem ze ją kocham, ale nie chce jej unieszczęśliwiać. Zraniły ją te słowa.
Rozstalismy się. Minął już miesiąc. Dodam że dzieli nas 1700 km.

Dodam także że w grudniu zakupiłem pierścionek zaręczynowy, gdyż wiem że to jest kobieta mojego życia.. ale ten pierścionek leży w szafie schowany, bo przez te problemy i moje wewnętrzne rozterki nie myślałem o oświadczynach.. i nie zdążyłem się jej oświadczyć.

Po rozstaniu rozsypałem się całkowicie. Błagałem, pisałem, dzwoniłem. Prosiłem żeby wróciła, dała mi szansę. Bo zrozumiałem swoje błędy. Starałem się jej wytłumaczyć dlaczego taki byłem.
Ona mówiła że ma mętlik w głowie i nie wie czy chce ze mną być po tym wszystkim.

Teraz po miesiącu powiedziała mi że nie wie czy mnie kocha.. Nie wierzę jej ! Znam ją na tyle że jestem pewien że nie przestała mnie kochać..

I tu moje pytanie do Was: Czy da się przestać kochać po miesiącu ?? Zapomnieć o tym wszystkim co nas łączy?/łączyło?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy jest możliwe przestać kochać po miesiącu ?

To jest nie tylko możliwe, ale jest wręcz standardowym zjawiskiem.

Kobieta w momencie rozstania nie myśli o tym, jaki byłeś przez ostatnie X miesięcy/lat, ale o tym, jaki jesteś TERAZ. Co śmieszniejsze, nawet jeśli w ogóle się człowiek nie zmienił, to istnieje szansa, że stracił w jej oczach z dokładnie tego samego powodu, z którego początkowo została przyciągnięta.

Odpowiadając na Twoje pytanie - tak, da się przestać kochać po miesiącu i nie, nie da się o wszystkim zapomnieć co Was łączyło.
Tylko że to, co was łączyło, często dla kobiety nie ma znaczenia, w momencie rozstawania.

3

Evens napisał/a:

To jest nie tylko możliwe, ale jest wręcz standardowym zjawiskiem.

Kobieta w momencie rozstania nie myśli o tym, jaki byłeś przez ostatnie X miesięcy/lat, ale o tym, jaki jesteś TERAZ. Co śmieszniejsze, nawet jeśli w ogóle się człowiek nie zmienił, to istnieje szansa, że stracił w jej oczach z dokładnie tego samego powodu, z którego początkowo została przyciągnięta.

Odpowiadając na Twoje pytanie - tak, da się przestać kochać po miesiącu i nie, nie da się o wszystkim zapomnieć co Was łączyło.
Tylko że to, co was łączyło, często dla kobiety nie ma znaczenia, w momencie rozstawania.

Oj jakie bzdury.
Moim zdaniem to zwykłe nieporozumienie, które należy jak najszybciej wyjaśnić.
Czuła się odsunięta na boczny tor i nie wie co ma myśleć o waszym związku.Doszła do wniosku, że lepiej będzie jak się rozstaniecie.Rozmowa,tylko na spokojnie,bez zbędnych emocji.Powinno wszystko się wyjaśnić.

4

Poniższe zdania

m_n22 napisał/a:

(...) Rozstaliśmy się podejmując wspólną decyzję o tym, nie widzieliśmy wyjścia z tej sytuacji. Uznaliśmy że odpoczniemy od siebie, przemyślimy wszystko.. (...)

są sprzeczne z tym:

(...) W szczerej rozmowie powiedziałem jej, że te problemy przytłaczają mnie bardzo i nie wiem czy chce ją także tym obciążać i być.. (...)

Są osoby, które mimo swej miłości podejmują decyzje o życiu osobnym. To potencjalny powód:

(...)  Zraniły ją te słowa.

5 Ostatnio edytowany przez Evens (2015-07-21 14:47:50)

Chciałbym zauważyć, że bzdurą byłoby stwierdzenie, że słońce krąży wokół ziemi.

W świecie ludzi, gdzie (z pozoru) każdy myśli po swojemu, są pewne zależności między ludźmi które po jakimś czasie można zauważyć, jeśli się odpowiednio ich wypatruje.
Żyje krótko, owszem, ale coś tam wiem, a skoro (myślę, że) wiem to chcę podzielić tą opinią. Nie musisz się z nią zgadzać, ale odpisywanie że to "bzdura" wydaje się nieco obsceniczne.

Mam nadzieję, że się mylę, bo każdy zasługuje na szczęście, ale z opisu (oraz setek podobnych historii które tu przeczytałem na przestrzeni roku) wynika, że nic z tego nie wyjdzie. A jako człowiek który przeważnie ma rację powiem tylko tyle, że nienawidzę jej mieć...

To zalezy czy ktos kieruje sie emocjami czy sercem. Tylko pozornie jest to to samo a tak naprawde sa to dwie rozne rzeczy. Pokazuja to klotnie, gdzie godzac sie czesto dochodzi do sytuacji gdzie ktos ustepuje w imie wlasnie uczucia przeciwko swoim negatywnym emocjom. Wspolne zycie jest na dobre i zle. Dzisiaj wlasnie z pozoru najlatwiej sie rozstac. Jednak zyjac kilka lat razem dochodzi do nawiazania wiezi. Jesli dla kogos to znaczy tyle co chwilowe emocje to dla takiej osoby albo uczucia sa dodatkiem do powierzchownosci albo ich nie ma. Moglo byc z Twojej strony "oziebienie" ale nie wierze ze nie ma w takiej sytuacji mozliwosci naprawy czy dania komus szansy. Raczej powinienes sie zastanowic czy z dana osoba da sie budowac na zasadzie codziennego zapewniania powierzchownosci czy jednostronnego podejmowania decyzji. Powinniscie sobie to wyjasnic w osobistej, bezposredniej rozmowie, bo nikt z was nie jest tutaj bez winy. Odejscie od partnera to najwieksza (poza smiercia) trauma w zyciu czlowieka. Sama kwestia podstawowa tkwi w tym czy chcecie byc dla siebie, ze soba, czy kazde sobie z osobna ze swoimi wlasnymi radosciami i problemami. Po prostu nad tym sie trzeba zastanowic co stanowi sam model zwiazku. Razem czy osobno?

7

moim zdaniem - nie ma opcji, żeby przestać nagle kochać. A Ty skoro kochasz, dlaczego nie chcesz, aby bliska Twojemu sercu osoba mogła Cię wspierać w trudnych chwilach? Mnie by to z lekka uraziło

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy jest możliwe przestać kochać po miesiącu ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024