samotność- solo versus w związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » samotność- solo versus w związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: samotność- solo versus w związku

Wiele jest wpisów osób w związkach, które piszą o samotności.
Wiele wpisów osób, którym brakuje drugiego człowieka.

Jak to jest u Was?
Czy będąc w związkach/jakichkolwiek, niekoniecznie małżeńskich/ czujecie się bardziej z kimś-mniej samotnie niż będąc solo?
Czujecie, że ten drugi człowiek z Wami faktycznie jest?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: samotność- solo versus w związku

W zwiazku bylam bardziej samotna.

Szerzej- teraz moge wyjsc kiedy chce, gdzie chce i z kim chce.
Moge wrocic, kiedy mi sie podoba.
Moge plotkoeac godzinami przez tel.
Moge pisac na forum..na portalach,
Moge flirtowac z facetami, z jakimi mi sie podoba
Moge wyjechac,na weekend, albo na miesiac.
.......wszystko moge!!!!

W zwiazku siedzialam w domu i robilam za sprzet AGD.

3

Byłam w związku i byłam sama.
Jesli sie dobrze układa, to wolę być w związku niż sama. Jeśli w związku coś kuleje, to wolę być sama. Bo samotność w związku to jest już megaporażka.
Teraz jestem sama, nie jest tragicznie, znalazloby się parę plusów, ale nie będę czarowac, ze nie wolałabym być z kims.
Także jak na razie 1:0dla związku.
Tak do końca człowiek żyjący sam nie jest samotny, tylko jest po prostu sam. Jeśli natomiast jest się z kims w związku, ale żyje obok siebie-to wtedy jest już samotność - Bo brak jest wlasnie uczucia do/i/od drugiej osoby, pomimo, że fizycznie ten ktoś jest obok.  Gdy nie jest się w związku, to tych uczuć po prostu nie ma, bo niema tej danej drugiej osoby. Więc żyje się samemu ale nie samotnie.

4

Ja 2 m-ce temu zakończyłam blisko 8letni związek. Właśnie dlatego, że czułam się cholernie samotna. Czuć się tak będąc w związku- to już kompletna paranoja. Wolę być sama i przynajmniej wiedzieć, że moge liczyć tylko na siebie, niż w chwilach słabości czuć, że mojego partnera to, co się ze mną dzieje, tak naprawdę nie za bardzo obchodzi. Albo widzieć, że on mnie tak na dobrą sprawę wcale nie zna. To poczucie rozczarowania i odrzucenia jest bardzo bolesne.

5

PaniRedaktor napisał/a:

Ja 2 m-ce temu zakończyłam blisko 8letni związek. Właśnie dlatego, że czułam się cholernie samotna. Czuć się tak będąc w związku- to już kompletna paranoja. Wolę być sama i przynajmniej wiedzieć, że moge liczyć tylko na siebie, niż w chwilach słabości czuć, że mojego partnera to, co się ze mną dzieje, tak naprawdę nie za bardzo obchodzi. Albo widzieć, że on mnie tak na dobrą sprawę wcale nie zna. To poczucie rozczarowania i odrzucenia jest bardzo bolesne.

To właśnie mam na myśli. Jak człowiek jest sam to po prostu jest sam. A jak jest sam w związku, to już pojawia się samotność. Okropne uczucie, ze niby jest się z kims Ale naprawdę jest się samemu.

6

Oczywiście, sam nie= się zawsze samotny.
To kwestia odczucia. Bo można być samemu i mimo różnych ludzi dookoła tęsknić za drugim, bliższym człowiekiem.
Z którym-  z założenia będzie lepiej niż solo.

Zgodzę się, że najgorszą samotnością jest samotność we dwoje. Dwójka ludzi obok siebie, a jednak osobno.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » samotność- solo versus w związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024