Bardzo dużo zakupów robię przez internet- oszczędza to masę czasu i pieniędzy. Zastanawiam się czy nie ułatwić sobie życia i zacząć kupować w necie również na przykład wędlin. Moi znajomi robią to bardzo często ( przeważnie w spam) i ciekawa jestem czy są wyjątkami. Macie doświadczenie na tym polu?
1 2009-12-04 13:04:52 Ostatnio edytowany przez Emilia (2009-12-10 20:23:54)
nie sądze aby to było rozsądne..
każdy ma praktycznie blisko sklep z żywnością i samemu można wybrac i ocenić
Z żywnością to śliska sprawa, bo nie każdy sklep podaje dokładne informacje o produktach. Ja bym jednak spróbowała. Sama czasem kupuję żywność przez internet, bo niektórych rzeczy nie kupię w zwykłym sklepie. Jeszcze nie byłam niezadowolona z jakości produktów.
Nie znam się jednak na mięsie, więc mogłam napisać tylko ogólnie ![]()
Nie ma to jak zobaczyć wędlinę, już na pierwszy rzut oka widać czy jest świeża czy nie. Nigdy nie kupowałam żywności przez internet ale co do wędlin czy mięsa to bym się chyba nigdy nie zdecydowała, co innego makarony, kawy, herbaty, słodycze, itp. ale nie wędliny.
Kupowanie w necie produktów spożywczych to duża wygoda tym bardziej jeżeli cenicie sobie czas. Zawsze przy zakupie takich towarów można wszystko sprawdzić i jak nam coś nie będzie odpowiadało, to odesłać do sklepu. Nie zdarza mi się to często, bo przywożą mi świeże produkty. Dobrze jest się przełamać i zacząć kupować też takie rzeczy, bo to po prostu wygoda:)
Ja robię zakupy spożywcze przez net. Powód jest prozaiczny - nie muszę tego dźwigać. Mięso i wędliny również kupuję. Zawsze przyjeżdża do mnie wszystko świeże i ładne.
7 2010-02-09 23:02:38 Ostatnio edytowany przez Emilia (2010-06-11 21:44:17)
Ja też kupuję różne produkty spożywcze przez internet. Zaczęłam jak mi się zepsuł samochód, a ponieważ wszytko się zgadzało, zamawiam dalej. Drób kupuję w markecie a kiełbasy i szynki zamawiam przez internet spam. Nie są tam gumowate, tylko kruche, jak wiejska szynka, jeśli jadłyście taką.
Tutaj w Anglii też kupuję produkty przez internet. Wędliny również. Wszystko jest świeże, ale raz zdarzyło mi się, że byłam niezadowolona- wtedy zadzwoniłam do sklepu- oni skontaktowali się z kierowcą i zamienili mi to mięsko. A więc warto się dowiedzieć czy w razie czego jest taka możliwość.
Kupuję w ten sposób już około trzech lat i tylko ten jeden raz zgłosiłam zwrot. Więc nie jest tak źle ![]()
Czasami jednak wolę iść do sklepu, ot tak z czystej przyjemności i dla przewietrzenia się ![]()
Zakupy spozywcze,miesne tradycyjnie robie w sklepie.
Ja kupuję w Internecie tylko takie artykuły, które normalnie nie są dostępne w sklepach. Jest to przede wszystkim kawa, bo to jest właściwie nie możliwe kupić w sklepie dobrą kawę.