MALOWANIE, upiększanie naszych mieszkań - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2009-12-03 14:56:04

daria.j
Niewinne początki

MALOWANIE, upiększanie naszych mieszkań

Moje ściany dawno nie widziały pędzla ani farby więc chyba najwyższa pora je trochę odświeżyć... szukam dobrych farb i oryginalnych kolorów które zmienią trochę wizerunek pomieszczenia. Może mi trochę pomożecie, dacie cenne wskazówki to będzie mi łatwiej dokonać ostatecznej decyzji

#2 2009-12-03 15:55:46

apoteoza23
Przyjaciółka Forum

Re: MALOWANIE, upiększanie naszych mieszkań

polecam farby zmywalne np dekorala bądź duluxa są bardzo wydajne, nie chlapią i co njważniejsze jak sie pobrudzą można plamy zmyć ściereczką. Bardzo dobrze zamalowywuje stare kolory tylko przed pomalowaniem koniecznie zagruntować! wówczas farba równo wysycha i nie ma przebarwień

Osobiście podobają mi się kolory duluxa : alpejska łąka, śliwka węgierka, cafe late takie mam kolory u sibie.

KOSZT ok 40 zł za 2,5 l, starcza na pomalowanie na 35m2 ( tj dwukrotnie średni pokój)

#3 2010-01-15 13:56:42

irmina28
Zaglądam tu coraz częściej

Śnieżka BARWY NATURY ma około 40 gotowych do użycia kolorów w świetnych odcieniach, ważne jest także to że zawiera teflon surface protector dzięki czemu brud nie ma możliwości związania się z podłożem a więc czystość ścian gwarantowana

#4 2010-02-10 11:39:58

daria.j
Niewinne początki

chociaż ładne mają te barwy? bo ja nadal nie mam pojęcia na jakie kolory się zdecydować sad zawsze podobały mi się takie ciepłe i jasne odcienie więc może rzeczywiście to jest jakieś wyjście z tej sytuacji. A jak z bezpieczeństwem farb o których piszecie?

#5 2010-02-23 11:33:25

irmina28
Zaglądam tu coraz częściej

To wejdź sobie na http://www.przemaluj.pl/index.html i oceń sama, bo przecież każdy ma inny gust. Poza tym farby te mają niską zawartość lzo więc nie masz się o co martwić. Wybierz kolor, który odpowiada tobie samej i nie sugeruj się modą lecz własnym rozsądkiem bo na tym wyjdziesz najlepiej.

Stopka forum