Jakie mleko dla noworodka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Jakie mleko dla noworodka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

1

Temat: Jakie mleko dla noworodka

Hej! Jako, że nie długo będę mamą chciałam Was zapytać jakie mleko zastępczce według Was jest najlepsze? Jakie używalyście? Chodzi o takie od pierwszych dni życia.

Jeśli będę miała pokarm będę karmić piersią ale w mojej rodzinie żadna z kobiet przy pierwszym maluszku nie miała pokarmu dlatego wolę kupić puszkę " w razie w" niż potem w środku nocy biegać po sklepach.  Czekam na opinie:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jakie mleko dla noworodka

Chyba nie da się odpowiedzieć na pytanie "które najlepsze?". Najlepsze jest to, które będzie odpowiadać konkretnemu dziecku. Wszystkie mleka mają podobny skład.

Ja przygodę z mlekami zaczęłam dopiero gdy syn skończył 9 miesięcy i jak dla nas najlepszy był Hipp, gdyż jako jedyny nie powodował zaparć, a i w smaku dobry (nie to bo np. Bebilon Comfort - typowo na ulewanie i zaparcia). Próbowałam też Bebiko, Bebilon, Nan. Wszystkie one powodowały zaparcia u mojego dziecka. Podobno zbliżona do Hippa jest Humana (oba mleka są niemieckie), ale osobiście nie sprawdzałam.
Kolejny argument za wyborem mleka to jego dostępność w Twojej okolicy. Lepiej wybrać takie, które jesteś w stanie kupić w każdej chwili.

Dodatkowo jeśli w Twojej rodzinie występują alergie to można zacząć od mleka HA. Jest ono łatwiej przyswajalne.

3

mój mąż jechał do apteki w nocy, właśnie tak jak piszesz, kupił Bebilon i używamy go do dziś, nigdy nie było problemów z zaparciami, za to kolki, każdemu dziecku pewnie odpowiada co innego

4

W szpitalu mały dokarmiany był Bebilonem i jak po 4 miesiącach przeszliśmy na mm, to wybrałam bebilon właśnie.
Jak syn skończył pół roku przeszłam na bebiko i używam do dziś.

Nigdy nie było najmniejszego problemu z brzuszkiem.

5

Ja podobnie jak Polsza swojej córce dałam mleko, którym była dokarmiana w szpitalu - Bebilonem 1 smile także Ilo zaczekaj jakie mleko będą tam podawać i zawsze możesz chłopa wysłać po takie do sklepu jak będziecie w szpitalu smile
Ja Bebilonu używam do dziś i nie mogę złego słowa powiedzieć, służy mojej 4,5 miesięcznej pannie i nigdy ale to nigdy nie było zaparć smile kupki były "na zawołanie" codziennie z rana jedna smile i to było super, nie to co teraz przy pokarmach stałych, gdzie jednak się to dziecku rozregulowuje smile ale to już inny temat.

6

Ilo, my dajemy od początku (czyli odkąd skończyłam z piersią) Bebilon, ale przyznam, że planuję lada dzień wprowadzić mleko krowie i mam nadzieję, że się przyjmie bez problemu. U nas po bebilonie nie było absolutnie żadnych problemów, także polecam.

7

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, moja siostra też właśnie dawała bebilon i nie było ani kolek ani nic także sądze, że na to właśnie padnie wybór w razie " w"

8

Ilo27 z czystym sumieniem polecam mleko hippa, co prawda podaję go synkowi dopiero od 3-4mż ale jest wg mnie najlepsze, a odradzam ci mleka nan i bebiko, działają zapierająco szczególnie nan. bebilon też jest dobrym mlekiem ale jest dość drogie a składem i opiniami jest identyczne jak hipp.

9

My od momentu gdy jesteśmy na mm używamy wyłącznie Hipp Bio Combiotik  w składzie ma pre  i pro biotyki dzięki czemu nie ma problemów z brzuszkiem. Siostra cioteczna miała wcześniej  Nan i powodowało bardzo duże zaparcia po przejściu na Hipp problem zniknął. A koleżanka używa Humana i też zobie chwali.
Kup jedną puszkę, zobaczysz jak dziecko reaguje i wtedy ostatecznie zdecydujesz czy mleko jest dobre.

10

my stosowalismy tanie z rosmana i mala czula się dobrze a to przeciez najwazniejsze.. wazne zeby maluch czul sie komfortowo, zeby nie mial kolek

11

Z czystym sumieniem polecam mleko Bebiko.  Jest łagodne dla brzuszka dostarcza mnóstwo witamin i składników odżywczych przy tym nie podrażnia brzuszka. Mój synek pije z chęcią rośnie i jest zadowolony ze swojego mleczka. Nie zamieniła bym na inne !

12

Jak można się tak z góry nastawiać na to, że nie będzie pokarmu? Po pierwsze będziesz w szpitalu, wiec położne Ci pomogą, po drugie, żeby pokarm był trzeba dziecko przystawiać jak najczęściej i nie martwić się, ze masz mało pokarmu, przez te pierwsze dni dziecko nie ma dużych potrzeb, wystarczą mu te "kropelki" siary, które tam są, zanim laktacja się rozkręci. A jeśli później byłyby problemy to można się wspomagać róznymi preparatami na laktację, też działają. No i koniecznie dużo wody.

13

Ja niestety nie miałam tyle szczęścia i pokarm się nie pojawił. Dlatego moja Natalka musiała być na butelce od samego początku. Zdecydowałam się na Mleko pierwsze od Humany, przede wszystkim że poleciło mi je kilka moich znajomych. Dużym plusem tego mleka jest łatwa dostępność oraz na prawdę dobry skład gwarantujący jego bezpieczeństwo. W razie gdybyś i Ty miała problemy z pokarmem dla maluszka, polecam Ci zainteresować się właśnie mlekami od Humany.

14

U nas byly mega przeboje i najlepszym mlekiem "forever" okazał się Hipp Combiotik. Co za ulga. Na innych zaparcia lub wymioty. Na Bebilonie zatwardzenia też.

15

Najlepszy pokarm matki

16

Owszem masz rację, ale nie każda matka ma swój pokarm i wtedy niezbędne jest mleko modyfikowane. Ja wybrałam Mleko Humana 1 i jestem zadowolona z tej decyzji. Mleko to ma na prawdę dobry skład i co najważniejsze jest łatwo dostępne. Nie muszę się martwić, że mi go zabraknie. Dodatkowo Humana na także w sprzedaży mleka specjalistyczne na ulewanie po karmieniu czy kolki, więc w razie wystąpienia takich problemów wiem już gdzie szukać pomocy.

17 Ostatnio edytowany przez Sisi521 (2020-02-21 19:48:58)

Nitka88 napisał/a:

U nas byly mega przeboje i najlepszym mlekiem "forever" okazał się Hipp Combiotik. Co za ulga. Na innych zaparcia lub wymioty. Na Bebilonie zatwardzenia też.

U mnie podobnie

18

Polecam Bebiko

19 Ostatnio edytowany przez Ajko (2020-02-21 23:42:23)

Ponieważ czasem zdarza się tak, że dziecko nie toleruje nabiału, u mojego syna objawiało się to kolkami, swędzącymi wysypkami na całym ciałku, liszajami. Lekarka na próbę dała mleko sojowe (które wtedy było na receptę) i wszystkie zmiany zeszły w ciągu jednego dnia. Później nie chciała mi tej recepty wystawić ponownie, ale na szczęście, mleko sojowe dla maluszków w tamtym czasie pojawiło się również w sklepach. Mój syn się zdrowo na nim chował. Później niestety uległam głupiemu gadaniu, że dziecko nabiał jeść musi, czego następstwem było częste zapalenie oskrzeli, oraz zaczątki astmy.

Jest już w Polsce również  coś takiego jak Banki Mleka Kobiecego, nie wiem jak to dokładnie działa, ale bardzo ciekawa opcja. Być może dużo zdrowsza niż mleko krowie, czy kozie.

20

Witam.Mój synek od pierwszych dni życia był na bebilonie 1.Lubiałam to mleko,bo było łatwe w przygotowaniu,ale dziecko czuło się po tym bardzo źle.Brzuszek miał ogromny,ulewał i źle się czuł.Byłam u lekarza i przepisała mu nutramigen.Na początku wydawało mi się niedobre w smaku,śmierdziało i synek nie chciał tego jeść.Ale lekarka powiedziała,że to małe dziecko i się przyzwyczai.I rzeczywiście polubiał to mleko i to go uratowało.Znikła wysypka na twarzy,brzuszek wrócił do normalnych rozmiarów,ulewa trochę nadal,ale dużo mniej.

21

Ja polecam Nestle Nan Opti-Pro Plus. Takie rekomendowała mi położna i maluszek na nim pięknie rósł i niczego mu nie brakowało. Położna argumentowała ten wybór mówiąc, że jest najbardziej zbliżony do mleka kobiecego i to mnie przekonało. Podobno Bebilon też jest dobry, ale nie używałam.

22

Pamiętaj, że wszystkie mleka są bezpieczne i mają podobny skład, chyba że Twój maluch będzie wymagać specjalistycznego żywienia, wtedy kupuj mleko zalecane przez lekarza. Zastanawia mnie czy wózek już wybrałaś? Bo jeśli nie, chciałabym Ci polecić Riko Nesa. To wózek wyjątkowo fajny i niedrogi z amortyzacją, która da możliwość jeżdżenia po każdym terenie.

23

Skoro mówimy o maluchach, to porządny wózek też jest potrzebny. Ja polecam Euro-Cart Flex. Bardzo fajny, komfortowy i lekki. Nadaje się na całe wózkowanie i każdy teren, a to dla mnie największy plus.

24 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-01-17 01:49:45)

Jakie mleko dla noworodka?

Gonka66 napisał/a:

Skoro mówimy o maluchach, to porządny wózek też jest potrzebny.

lol

25 Ostatnio edytowany przez Bert44 (2025-01-17 07:42:59)

LeeBee napisał/a:

Chyba nie da się odpowiedzieć na pytanie "które najlepsze?". Najlepsze jest to, które będzie odpowiadać konkretnemu dziecku. Wszystkie mleka mają podobny skład.

Ja przygodę z mlekami zaczęłam dopiero gdy syn skończył 9 miesięcy i jak dla nas najlepszy był Hipp, gdyż jako jedyny nie powodował zaparć, a i w smaku dobry (nie to bo np. Bebilon Comfort - typowo na ulewanie i zaparcia). Próbowałam też Bebiko, Bebilon, Nan. Wszystkie one powodowały zaparcia u mojego dziecka. Podobno zbliżona do Hippa jest Humana (oba mleka są niemieckie), ale osobiście nie sprawdzałam.
Kolejny argument za wyborem mleka to jego dostępność w Twojej okolicy. Lepiej wybrać takie, które jesteś w stanie kupić w każdej chwili.

Dodatkowo jeśli w Twojej rodzinie występują alergie to można zacząć od mleka HA. Jest ono łatwiej przyswajalne.

Tak jak piszesz najlepiej zaopatrzyć się w puszkę "standardowego". U nas jedna corka była alergikiem i przetestowaliśmy chyba wszystko na rynku bo zawsze coś było nie tak. Ostatecznie najlepiej sprawdził się Bebilon pepti ale pewnie kazde dziecko inaczej reaguje

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Jakie mleko dla noworodka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024