Jak zagadać do dziewczyny przez internet? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Jak zagadać do dziewczyny przez internet?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 76 ]

Temat: Jak zagadać do dziewczyny przez internet?

Poznałem parę razy ciekawą dziewczynę na Facebooku, zazwyczaj wysłałem wiadomość i zaczęliśmy rozmowę. Wiele razy dziewczyna nie odpisała na moją wiadomość i w końcu zastanawiałem się czy to ma sens.
Pewien czas temu poznałem taką jedną bardzo ładną dziewczynę, odpisała dość lakonicznie i w końcu skończyłem pisać, bo okazało się, że daleko mieszka. Po pewnym czasie z nudów znowu napisałem i zaczęliśmy bardzo długo pisać i okazało się, że jest świetną osobą i dobrze się rozumiemy, do dzisiaj piszemy czasem, powiedziała mi że pisze od dłuższego czasu z takim chłopakiem, który mieszka od niej jakieś 300km, wtedy pomyślałem sobie - nas dzieli tylko 100km.
Ogólnie dochodzę do wniosku, że jednak jest to jakiś sposób, bo poznałem tak dużo wartościowych kobiet (zazwyczaj troszkę młodszych ze swojej uczelni).

Wiadomość powstała, bo w końcu się zastanawiam jak najlepiej zaczynać takie rozmowy, chciałem napisać do jednej, ale studiuje ona z taką jedną z którą dużo w podobny sposób pisałem i nie chciałbym, aby pomyślała że o mnie jak się dowie - że tak samo zacząłem rozmowę.

Zazwyczaj zaczynałem w podobny sposób: skomentowałem jakoś pozytywnie zdjęcie profilowe i pytałem o coś co mamy wspólnego np. lubiane filmy itp. Wydało mi się to w miarę dobre, chociaż nie zawsze było dobrze odbierane. Macie jakieś inne lepsze pomysły - jak poznaliście się w taki sposób? Dodam, że zazwyczaj jest to sytuacja kiedy dana dziewczyna studiuje w tym samym mieście w tej samej uczelni, ale np. na całkiem innym wydziale.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Wyspianski (2015-06-15 19:18:29)

Odp: Jak zagadać do dziewczyny przez internet?

Wnioskuje ze sie przejmujesz tym co piszesz i jak wypadniesz wiec bezsensownie jest pisać. Lepiej wylapac gdzie chodzi i sprawdzic czy w ogole na ciebie spogląda. Jesli tak to podchodzisz i sprawdzasz, szybko sie ulataniając ale biorąc kontakt. I wtedy masz pretekst do rozmowy na fb, a ona nie ma stresu i cie nie spławia zanim pozna.

W innym wypadku zwykle uznaje za desperata. Malo ktora dzis jest typowo romantyczna, nie liczac tych zakompleksionych co to ich nikt nie chce.

I jesli piszesz na fb to pamietaj ze i tak pierwsza role odegra i tak twoj wygląd, a nie to co piszesz. Bo tak naprawde malo osob pisze inne rzeczy zeby sie tak wyrozniac w samej bajerze

3 Ostatnio edytowany przez LunaPARK (2015-06-15 20:10:07)

Czy nie macie wspólnych imprez, znajomych, mieszkania obok siebie czegokolwiek? Jak można będąc na tej samej uczelni zagadywać laskę przez neta?

Ale jak już musisz przez ten net, to chyba z tego co piszesz robisz to w miarę sensownie. Tylko koniecznie ustaw profilówkę, bo sytuacja kiedy piszesz do niej z misiem na tapecie, a potem podbijasz z krwi i kości może ją lekko zaskoczyć. Niech od początku wie z kim rozmawia.
Plus pisałeś, że znasz jej kumpelę. Jeśli nie jesteś tą dziewczyną zainteresowany to weź się z nią zafriendzonuj, to od razu wbijesz w środowisko fajnych dziewczyn, a nie będziesz się tak zakradał do każdej. Plus jeśli sie dziewczyny się kumplują, to na pewno ta druga wie, że pisałeś do pierwszej.

Dobra, doczytałam. Nie kumplują się, tylko studiują razem.

4

Problem w tym, że jestem bardzo ambitny studentem i często jest tak dom-uczlenia-dom gdzie w miejsce myślnika trzeba wstawić pół godziny na dojazd samochodem. Może przesadzam ,ale chodzi o to że w swojej miejscowości nie mam gdzie wyjść, a tam gdzie studiuję też nie ma dużych możliwości. Do tego nie lubię zbytnio imprez itd. i jestem dość nieśmiały. Zdjęcie profilowe mam i to nawet dość dobre, nie jestem jakoś specjalnie przystojny, ale też nie jakiś brzydki.

Wracając do sprawy - ta dziewczyna którą znam co jest wspólną znajomą - ja z nią długo pisałem i nawet się umówiłem i w końcu zrezygnowałem, bo wiedziałem, że to nie to i nie chciałem robić nadziejni. Zacząłem z nią właśnie w taki sposób i właśnie była jedną z trzech dziewczyn, które bardzo pozytywnie zareagowały i bez problemu mogłem się z nimi spotkać czy zacząć spotykać.

Teraz według mojego schematu jak napiszę to może ta wiadomość wyglądać bardzo pobodnie i jak one się znają (a są na tym samym roku i kierunku) to wyjdę co najmniej dziwnie, śmiesznie. Nie wiem co zrobić, czy zaryzykować i tak chyba wszystko mi jedno ostatnio.

Każda kobieta oleje coś innego i każda 'poleci' na coś innego, nie ma takiego czegoś jak odpowiedni, standardowy tekst na rozpoczęcie rozmowy albo podryw, a jak już są to jakieś idiotyczne.

Napisał do mnie kiedyś koleś na fb, zapytałam czy się znamy, odpisał że nie, ale chętnie by mnie poznał i porwał na spacer (mniejsza oto, że mieszka 400 km ode mnie), kiedy napisałam, że mam narzeczonego to bezczelnie mi napisał, że to lepiej, bo fajne są spotkania, które trzeba ukrywać, dodają dreszczyku emocji, kazałam mu spadać, niestety natręt nie chciał dać mi spokoju, na koniec napisał tekst jeden z najbardziej żałosnych jakie słyszałam; 'dla Twoich oczu mógłbym przejechać całą Polskę'. Nieźle się uśmiałam. Więc pamiętaj, żeby do sprawy podchodzić inteligentnie.

6

Nie z tego świata napisał/a:

Napisał do mnie kiedyś koleś na fb, zapytałam czy się znamy.

Co w takim razie napisał, że mu tak odpisałaś?
Być może taka wiadomość jest dobra, tylko, że chce się zabezpieczyć przed tym, gdyby one się znały. Może pod jakimś pretekstem tylko jakim?

7

Kotek, jak na razie 3 na 3 zareagowały na TAK. Widocznie robiłeś wszystko idealnie wink. Po co mamy psuć doskonały system?

8

LunaPARK napisał/a:

Kotek, jak na razie 3 na 3 zareagowały na TAK. Widocznie robiłeś wszystko idealnie wink. Po co mamy psuć doskonały system?

Kiciu a kto powiedział że 3 na 3? big_smile 3 na n. Śmiejesz się, ale wcale to nie jest proste - takie coś wydaje mi się śmieszne, ale zaczynanie od "Cześć, co słychać" z nieznaną osobą jest trochę żałosne.
Co proponujesz zatem? smile

9

Scorpions napisał/a:
LunaPARK napisał/a:

Kiciu a kto powiedział że 3 na 3? big_smile 3 na n. Śmiejesz się, ale wcale to nie jest proste - takie coś wydaje mi się śmieszne, ale zaczynanie od "Cześć, co słychać" z nieznaną osobą jest trochę żałosne.
Co proponujesz zatem? smile

Hahaha, widzisz jak szaleńczo dobre wrażenie na mnie zrobiłeś? Już Ci 100procentową skuteczność podrywu przypisałam. Przypadek? Nie sądzę wink

Przyznam szczerze, że nie odpisałam na ani jedną wiadomość przysłaną od obcego kolesia na Fb (poza oczywiście jakimiś tam rzeczami uczelnianymi), za to "zaczepki" czasem "odczepiam", więc może to spróbuj. Zdecydowanie wolę rozmawiać z chłopakami na żywo. 2 min i wiem czy jestem na TAK czy na NIE. W necie to możesz obczajać, gadać z kimś przez całe miesiące po czym się poznajecie i cały urok pryska. Więc wolę zmarnować jeden wieczór i przejrzeć całe towarzystwo niż siedzieć w dzień dzień i gadać z kimś przez neta. To co ja tu robię? Hehehe, człowiek w czasie sesji odkrywa zawsze tonę ciekawszych zajęć *.*
Myślę, więc że nie zależy to od tego co napiszesz, ale od dziewczyny. Moja koleżanka jest strasznie nieśmiała, niesamowicie się stresuje w towarzystwie (ostatnio jak byłyśmy na mieście i zagadali do nas 2 chłopcy, 4h się z nimi pałętałyśmy, to 3 zdania raptem wydusiła, aż pytali się mnie czy jest szansa, że w ogóle usłyszą jej głos) i ona odpisuje każdemu. Ba sama też pisze do chłopaków. A jest naprawdę super. Życie jest jak rosyjska ruletka big_smile
Choć jak jesteś sensowny z wyglądu, to może załóż Tindera. Tam od razu wiadomo, że wszyscy wolni i nastawieni na flirty wink. A i tak pierwsze co to zgarnie Ci panny z okolicy. Szybciej, a wybór spory wink

10

"Myślę, więc że nie zależy to od tego co napiszesz, ale od dziewczyny. Moja koleżanka jest strasznie nieśmiała, niesamowicie się stresuje w towarzystwie (ostatnio jak byłyśmy na mieście i zagadali do nas 2 chłopcy, 4h się z nimi pałętałyśmy, to 3 zdania raptem wydusiła, aż pytali się mnie czy jest szansa, że w ogóle usłyszą jej głos) i ona odpisuje każdemu. Ba sama też pisze do chłopaków. A jest naprawdę super. Życie jest jak rosyjska ruletka big_smile "

LunaPARK twoja koleżanka to identyczna kopia mnie smile

11 Ostatnio edytowany przez Scorpions (2015-06-16 21:51:49)

LunaPARK
Ja kiedyś byłem przeciwnikiem facebooka i nikogo sam nie zapraszałem, bo mnie to nie bawiło, ale ostatnio potraktowałem go jako sposób poznawania interesujących ludzi.
Chyba jednak dochodzę do wniosku, że to żadne sposób.

Dziewczyny ja jest trochę podobny do tej koleżanki i do Ciebie marionetkabasia, od zawsze byłem bardzo nieśmiały i nawet zwykłe wyjście do sklepu lekko mnie stresowało (w młodości), od kiedy jestem na studiach, ciągle się przełamuję i teraz coraz częściej zabieram głos publicznie, jestem z siebie dumny, bo widzę postępy. Niedawno oglądałem pewne kursy takiego pewnego pana na temat przełamywania samego siebie i to też w pewien sposób pomogło. Niestety w sprawach damsko-męskich często zachowuję się jak desperat. big_smile Niestety, ale tak jest - chciałbym mieć wymarzoną dziewczynę, ale mam problem z poznawaniem nowych kobiet, nie mam też szczerze gdzie. Chciałbym od razu z tą dziewczyną spędzać czas, pomagać sobie we wszystkim, jeździć wspólnie na wakacje.

Ostatnio próbowałem rozmawiać z dziewczynami na gochat i muszę powiedzieć, że się przeraziłem. Są tam głownie nastolatki, ale ich poziom jest tragiczny, co prawda była tam jedna po gimnazjum, która potrafiła normalnie gadać, ale i tak muszę powiedzieć szczerze, że ja z taką dziewczyną nawet nie potrafiłbym rozmawiać. big_smile

Mój wybór pomniejsza również fakt, że mam pewne wymagania: chciałbym aby dana dziewczyna mi się podobała (nie mylić, żeby bardzo atrakcyjna).

Z tym interenet masz dużo racji, ale po prostu ja też "poluję" na takie dziewczyny jak Twoja koleżanka. W zasadzie poznałem tak z 10 dziewczyn z którymi czasem utrzymuję kontakt taki w relacji znajomi. I nie wszystkie są takie spokojne, mało towarzyskie.

Jest tak, że najbardziej angażowałem się gdy poznałem dziewczynę na żywo. Swoją pierwszą dziewczynę poznałem na uczelni, siedziała sobie z dala od reszty grupy, cos się uczyła kiedy inne miały niezły ubaw z różnych rzeczy, była bardzo ładna i miała to coś. Z powodu swojej nieśmiałości, nie podszedłem, ale umówiłem się z nią później na na randkę (nic o niej nie wiedziałem poszedłem w ciemno), szybko zostaliśmy parą - także wniosek jest dość prosty. Niestety nie wyszło coś...

12

Miałeś już dziewczynę, Koteniek i nadal robisz tak podchody? Toż to ja myślałam, żeś świeżak big_smile

Nie no jasne, że lepiej przez neta niż w ogóle. Na uczelni nie masz jakiś fajnych laseczek wśród znajomych znajomych? Choć jak jesteś nieśmiały to może i rzeczywiście lepiej się "otrzaskać" w necie. A przez znajomych? Znowu randka w ciemno? Aczkolwiek, pochwalam, że próbujesz. Bo kto wie czego chce ten to dostanie smile. Z doświadczenia powiem, że się sprawdza smile

13

marionetkabasia napisał/a:

"Myślę, więc że nie zależy to od tego co napiszesz, ale od dziewczyny. Moja koleżanka jest strasznie nieśmiała, niesamowicie się stresuje w towarzystwie (ostatnio jak byłyśmy na mieście i zagadali do nas 2 chłopcy, 4h się z nimi pałętałyśmy, to 3 zdania raptem wydusiła, aż pytali się mnie czy jest szansa, że w ogóle usłyszą jej głos) i ona odpisuje każdemu. Ba sama też pisze do chłopaków. A jest naprawdę super. Życie jest jak rosyjska ruletka big_smile "

LunaPARK twoja koleżanka to identyczna kopia mnie smile

To dobra wróżba. Ma bardzo fajnego chłopaka. Wprawdzie nieśmiały jak cholera, przez 2 pierwsze miesiące wstydził się przy mnie odezwać, ale teraz już nawet ze mną gawendzi. To strasznie śmieszne, bo w życiu jestem szalenie miła, tolerancyjna i otwarta, więc zawsze mnie dziwi fakt, że ktoś się boi przy mnie odezwać wink

14

Mówię Ci na mojej uczelni a szczególnie wydziale jest masakra na roku 100 facetów i max. 5 dziewczyn z tego większość zajętych, a na każdą wolną przypada z 25-100 hien. big_smile Do tego nie chodzę na żadne imprezy związane ze studiami bo zazwyczaj dużo pracuję, dojeżdżam codziennie dość daleko i dużo się uczę. Od dłuższego czasu myślę nad przeniesieniem się do dużego miasta na studia, gdzie będzie już mnóstwo dziewczyn i będę miał możliwości wyjścia gdzieś.

Na dodatek jestem bardzo ambitny i na prawdę jest mało młodych ludzi tak samo ambitnych i jest to problem, bo dla większości dziewczyn jestem pewnie "zbyt mądry'', zbyt poważny. A dla mnie dużo z nich jest zbyt mało ambitnych, zbyt towarzyskich i po prostu bez zainteresować. Mam 21 lat a ubieram się też całkiem inaczej niż chłopak w moim wieku, a bardziej jak facet w wieku >25 lat (elegancka koszula, marynarka, buty i nigdy jeansy), do tego bardzo elegancko, nie wiem czy to dziewczyny kręci, ta moja dziwiła się, że tak chodzę. smile

Problem jest dalej ten sam chociaż tam będę mieć dużo możliwości to mogę się nie przełamać. Kiedy mam jakiś cel (zapytać się o drogę, pożyczyć notatki) to nie ma problemu, problem jest kiedy widzę dziewczynę na ławce na drodze lub jeszcze gorzej więcej dziewczyn. Nie potrafię zrobić tego pierwszego kroku. Kiedy już go zrobię nie ma problemu większego.

P.S. Dziewczynę miałem dość krótko, ale nie z takiego powodu się ta znajomość zakończyła.

15

Scorpions napisał/a:

Mam 21 lat a ubieram się też całkiem inaczej niż chłopak w moim wieku, a bardziej jak facet w wieku >25 lat (elegancka koszula, marynarka, buty i nigdy jeansy), do tego bardzo elegancko, nie wiem czy to dziewczyny kręci, ta moja dziwiła się, że tak chodzę. smile

Mrauuu, elegancik wink. Coś Ty facet w koszuli i marynarce to jest to. Chyba że koszula flanelowa to co innego wink

Scorpions napisał/a:

Problem jest dalej ten sam chociaż tam będę mieć dużo możliwości to mogę się nie przełamać. Kiedy mam jakiś cel (zapytać się o drogę, pożyczyć notatki) to nie ma problemu, problem jest kiedy widzę dziewczynę na ławce na drodze lub jeszcze gorzej więcej dziewczyn. Nie potrafię zrobić tego pierwszego kroku. Kiedy już go zrobię nie ma problemu większego.

P.S. Dziewczynę miałem dość krótko, ale nie z takiego powodu się ta znajomość zakończyła.

To jak masz problem tylko z pretekstem to go wymyślaj. Zagadujesz o droge, czas, cokolwiek. Najpierw nawet nie flirtuj tylko dla oswojenia. Oczywiście same dupery zagaduj, żebyś do jakiś babć nie podbijał smile.

Jesteś na inżynierce? Mój kolega jest na mechatronice i też narzekał, że 5 dziewczyn, w tym 4 pokemony big_smile

16 Ostatnio edytowany przez Scorpions (2015-06-16 22:40:14)

Za pół roku będę inżynierem, podobny kierunek, ale wydział jeszcze bardziej męski. big_smile Chciałem dlatego spróbować w dużym mieście, a też przemawiają za tym ambicje związane z karierą.

Nie znam Ciebie, ale piszesz choćbyś miała niezły polew. smile
Chodzi o to, że ja się dobrze czuję tam ubrany, noszę jeszcze okulary i jestem poważny, więc wyglądam jak jeden z prowadzących. big_smile

LunaPARK napisał/a:

Mrauuu, elegancik wink. Coś Ty facet w koszuli i marynarce to jest to. Chyba że koszula flanelowa to co innego wink

Chodzi tutaj o koszulę koszule takie bardziej eleganckie, ale nie jakieś garniturowe, do tego marynarki taka bardziej elegancka i spodnie z naturalnego materiały i do tego dobrane buty pod kolor. Inwestuję w dość kosztowne perfumy. Ogólnie interesuję się trochę modą i raczej robię to dobrze, ale odnoszę wrażenie, że zbyt prawie jak dla dziewczyn w Twoim wieku (czyli młodszych ode mnie). Ma na roku tylko jednego takiego gościa, który ma podobny styl, także raczej nie jest to popularne tym bardziej w uczelni technicznej. Mam wrażenie, że wiele dziewczyn woli facetów w jakimś dresiku, T-shircie i ewentualnie koszuli noszonej na spodnie. smile Nawet słucham muzyki dość oryginalnej i poważnej - kiedyś akurat świetnie się zgadałem z jedną humanistką poznaną "przypadkiem" na FB, tylko problem pojawił się kiedy dowiedziała się, że pisałem kiedyś do jej koleżanki i wzięła mnie za jakiegoś ...

LunaPARK napisał/a:

To jak masz problem tylko z pretekstem to go wymyślaj. Zagadujesz o droge, czas, cokolwiek. Najpierw nawet nie flirtuj tylko dla oswojenia. Oczywiście same dupery zagaduj, żebyś do jakiś babć nie podbijał smile.

Właśnie tam będę nowy i będzie to naturalne dosyć, ale zakładając, że powie mi jak mam dotrzeć co dalej: "To może dasz się zaprosić na kawę w zamian?"?

17

Lol, nie śmieję się z ręką na sercu. To są lekkie komentarze. Okej, jasne mogłabym napisać "uważam, że elegancki mężczyzna podoba się wielu kobietom", ale wolę ubierać to w słowa po swojemu. Mam nadzieję, że nie czujesz się urażony.

PS Uprzedzałam, że ciężko wyczaić drugą osobę przez neta wink

18

No jakbym czytał swoją biografię big_smile, Wiecie w czym jest zło, w portalach społecznościowych.Bo kiedys jak człowiek chciał kogos poznać to musiał wyjść z domu i zagadać,nawet nieśmiały, i to pozwalało się z tej nieśmiałości w pewnym sensie wyleczyć, a teraz to siada do fb itp, może gadac kilka miesięcy, ale sie nie spotkają.
Bo niesmiałość zrobi swoje.Ja niepowiem że jestem nieśmiały tak typowo, mój powód jest bardziej związany ze zdrowiem, wyglądem.Po prostu nie zagaduje bo wiem że kobietom się to nie spodoba co zobaczą u mnie.Oczywiście kiedyś to zmienię, ale jeszcze potrwa,wszyscy się mnie pytają"stary czemu ty nie masz dziewczyny ,jesteś jakimś gejem"(nie jestem) ja oczywiście mówię że nie, i jakoś sobie z tym radzę(ich pytaniami), ale czasami samotnośc mnie dobija.Jednak myśle że to trzeba przeżyć, bo jeśli ktoś sobie z czymś nie radzi to mieć tego nie może,przykre, ale prawdziwe.

19

Scorpions napisał/a:

wrażenie, że wiele dziewczyn woli facetów w jakimś dresiku, T-shircie i ewentualnie koszuli noszonej na spodnie. smile

Z tym dresem toś przyszalał big_smile

Scorpions napisał/a:

Nawet słucham muzyki dość oryginalnej i poważnej - kiedyś akurat świetnie się zgadałem z jedną humanistką poznaną "przypadkiem" na FB, tylko problem pojawił się kiedy dowiedziała się, że pisałem kiedyś do jej koleżanki i wzięła mnie za jakiegoś ...

No to jest akurat zabawne smile

Scorpions napisał/a:

Właśnie tam będę nowy i będzie to naturalne dosyć, ale zakładając, że powie mi jak mam dotrzeć co dalej: "To może dasz się zaprosić na kawę w zamian?"?

Dokładnie. Zbieraj numery i numerki. Raz się żyje

20

wariantbiały napisał/a:

No jakbym czytał swoją biografię big_smile, Wiecie w czym jest zło, w portalach społecznościowych.Bo kiedys jak człowiek chciał kogos poznać to musiał wyjść z domu i zagadać,nawet nieśmiały, i to pozwalało się z tej nieśmiałości w pewnym sensie wyleczyć, a teraz to siada do fb itp, może gadac kilka miesięcy, ale sie nie spotkają.
Bo niesmiałość zrobi swoje.Ja niepowiem że jestem nieśmiały tak typowo, mój powód jest bardziej związany ze zdrowiem, wyglądem.Po prostu nie zagaduje bo wiem że kobietom się to nie spodoba co zobaczą u mnie.Oczywiście kiedyś to zmienię, ale jeszcze potrwa,wszyscy się mnie pytają"stary czemu ty nie masz dziewczyny ,jesteś jakimś gejem"(nie jestem) ja oczywiście mówię że nie, i jakoś sobie z tym radzę(ich pytaniami), ale czasami samotnośc mnie dobija.Jednak myśle że to trzeba przeżyć, bo jeśli ktoś sobie z czymś nie radzi to mieć tego nie może,przykre, ale prawdziwe.

Nawet mamy tyle samo lat, tak jak mówiłem jestem dumny z siebie (może zbytnio) z swoich osiągnięć zawodowych i tych związanych z karierą, ale życie towarzyskie... Może nie uważam siebie za specjalnie przystojnego, ale też nie całkiem nieatrakcyjnego, chciałem nawet kiedyś spróbować modelingu - w sensie w garniturach. big_smile

Dobra mówisz poważnie, ale na prawdę myślisz, że taki facet bardziej się podoba i nie jest za poważny?

P.S.
Zauważyłem też, że większość moich znajomych studentek (nawet tych w moim wieku) ma polubione wszystkie możliwe portale typu spotted, czyżby czekały aż ktoś ich pozdrowi? big_smile Hmm, sam tak zdobyłem swoją dziewczynę, pisząc tak żartobliwie, delikatnie, ale z komplementem i nawet na forum ich rocznika byłem cytowany. big_smile

21

wariantbiały napisał/a:

Uroda nie jest głównym powodem odrzucenia. Kobieta chce mężczyzny, nie musi wyglądać jak laleczka. I co zagadujesz teraz na zywo? Czy na przemyśleniach się skończyło big_smile

22 Ostatnio edytowany przez Scorpions (2015-06-16 22:55:27)

LunaPARK napisał/a:
Scorpions napisał/a:

Nawet słucham muzyki dość oryginalnej i poważnej - kiedyś akurat świetnie się zgadałem z jedną humanistką poznaną "przypadkiem" na FB, tylko problem pojawił się kiedy dowiedziała się, że pisałem kiedyś do jej koleżanki i wzięła mnie za jakiegoś ...

W sensie jej reakcja, czy z mojej strony? Powiem Ci że nigdy tak nie flirtowałem i nie prowadziłem tak inteligentnej rozmowy jak z tą prawniczką.

LunaPARK napisał/a:

Myślałem, aby jechać tam "w sezonie" studenckim na jeden dzień i postarać się zdobyć maksimum numerów, a przynajmniej potestować.

Wyraź się jeszcze proszę jak to jest z tymi portalami typu spotted. smile

23

Scorpions napisał/a:
wariantbiały napisał/a:

Nawet mamy tyle samo lat, tak jak mówiłem jestem dumny z siebie (może zbytnio) z swoich osiągnięć zawodowych i tych związanych z karierą, ale życie towarzyskie... Może nie uważam siebie za specjalnie przystojnego, ale też nie całkiem nieatrakcyjnego, chciałem nawet kiedyś spróbować modelingu - w sensie w garniturach. big_smile

Dobra mówisz poważnie, ale na prawdę myślisz, że taki facet bardziej się podoba i nie jest za poważny?

P.S.
Zauważyłem też, że większość moich znajomych studentek (nawet tych w moim wieku) ma polubione wszystkie możliwe portale typu spotted, czyżby czekały aż ktoś ich pozdrowi? big_smile Hmm, sam tak zdobyłem swoją dziewczynę, pisząc tak żartobliwie, delikatnie, ale z komplementem i nawet na forum ich rocznika byłem cytowany. big_smile

Przestań słuchać bajek o zbytniej dumie. Lepiej mieć megalomanię niż siebie za śmiecia.

Facet w marynarce (nie wojennej-  hahah żarcik) wygląda super. Czy wygląda poważniej? Też tak. Wszystko zależy od zachowania. Jeśli chodzisz jakbyś kij połknął to będziesz sztywniakiem. Jak nosisz się z nonszalanckim wdziękiem, to będziesz ciachem wink

24

Nie zagaduje, a żeby rozjaśnić sprawę, to moja nieśmiałość jest spowodowana zębami straconymi w wypadku, straciłem 3 i dość mocno to widać, wstawienie jest od cholery drogie,dlatego nie zagaduje, nigdzie indziej poza internetem.Każdy mówi że wygląd nie ma znaczenia, a potem to się śmieją , " o zagadał do mnie jakis koles ostatnio,ja patrze a on szczerbaty"dodatkowo mam mniej typowy gust jeśli chodzi o kobiety, podobają mi sie puszyste.

25

Scorpions napisał/a:
LunaPARK napisał/a:
Scorpions napisał/a:

W sensie jej reakcja, czy z mojej strony? Powiem Ci że nigdy tak nie flirtowałem i nie prowadziłem tak inteligentnej  jak z tą prawniczką.

To raczej  komizm sytuacyjny big_smile

Scorpions napisał/a:
LunaPARK napisał/a:

Myślałem, aby jechać tam "w sezonie" studenckim na jeden dzień i postarać się zdobyć maksimum numerów, a przynajmniej potestować.

Ja na Twoim miejscu całodniowej eskapady bym nie robiła. Dziewczyny boją się umawiać z nieznajomymi niezależnie od tego jak bardzo są przystojni. Bajerę też trzeba poćwiczyć. Żebyś nie wrócił jeszcze bardziej podłamany...

Scorpions napisał/a:

Wyraź się jeszcze proszę jak to jest z tymi portalami typu spotted. smile

Cóż każda by chciała być tak wyróżniająco powabną łanią, żeby skusić łowcę do desperacji jaką jest ZESPOTTOWANIE. Skuteczność z tego co słyszałam raczej niska. Chyba, że piszesz o spotted w stylu "chcę poznać blondyna bleble Lajknijcie jak zainteresowani" Jaką jest tego skuteczność? Nie mam zielonego pojęcia.

26

LunaPARK napisał/a:

Facet w marynarce (nie wojennej-  hahah żarcik) wygląda super. Czy wygląda poważniej? Też tak. Wszystko zależy od zachowania. Jeśli chodzisz jakbyś kij połknął to będziesz sztywniakiem. Jak nosisz się z nonszalanckim wdziękiem, to będziesz ciachem wink

Co masz dokładnie na myśli z nonszalanckim podejściem?

Kolego wariantbiały ja mam jeden przedni ząb złamany, że tylko korzeń został, kiedyś dentystka zrobiła mi prowizoryczną koronę i się trzyma - dałem za to dwie stówy. Teraz chcę dać sobie wybielić i założyć profesjonalne korony dwie, ale to już trochę kosztuje. A nie myślałeś o zrobieniu sobie mostu - wtedy może wystarczyłaby jedna wstawka lub wcale a nie jest to takie drogie.

Ja z kolei mam dosyć odstające uszy i chyba mam na tym punkcie kompleks, bo wydaje mi się, że to się dziewczyną we mnie nie podoba. Do tego zazwyczaj nie obcinam się modnie, właśnie z tego powodu. Myślałem o zabiegu niż tam pójdę, ale sam nie wiem. Do tego z okularami też nie wiem czy nie zrobić sobie takich dużych oprawek - bardziej modnie. Szczerze nie wiem jak dziewczyny się na to zapatrują. Nie mam też jakoś świetnie gadane, chociaż jestem nieco oczytany.

Ktoś mnie już kiedyś nazwał narcyzmem. big_smile

27

wariantbiały napisał/a:

Nie zagaduje, a żeby rozjaśnić sprawę, to moja nieśmiałość jest spowodowana zębami straconymi w wypadku, straciłem 3 i dość mocno to widać, wstawienie jest od cholery drogie,dlatego nie zagaduje, nigdzie indziej poza internetem.Każdy mówi że wygląd nie ma znaczenia, a potem to się śmieją , " o zagadał do mnie jakis koles ostatnio,ja patrze a on szczerbaty"dodatkowo mam mniej typowy gust jeśli chodzi o kobiety, podobają mi sie puszyste.

Szczerze? Zbieraj na implanty i leć na panienki. Uśmiech jest bardzo ważny we flirtowaniu i bez niego się nie obejdzie. Kiedy straciłeś te zęby? Jak rodzice Ci nie dosponsorują, to do pracy w wakacje i zbieraj. Zęby naprawisz, problem zniknie, a takto będziesz młodość na bezzębiu przegrywał...

28 Ostatnio edytowany przez wariantbiały (2015-06-16 23:29:02)

Prawie 2 lata temu, haha implanty, chyba jak bank okradnę albo w lotto wygram. :)No właśnie, uśmiech jest ważny dlatego nie biorę sie za "podryw" bo mój uśmiech to kompletna tragedia.Nawet na skypie nie chce gadac z żadną dziewczyną , co najwyżej rozmowa telefoniczna,

29

Jako niedoszły z wyboru dentysta big_smile wstawka to jakieś 2000zł za sztukę a korona na nią 1200zł, po wymnożeniu razy trzy może mieć samochód. smile Można spróbować coś z tym mostkiem lub czymś podobnym - udaj się do protetyka.

Z tym spotowaniem to jak mam 100% skuteczność, bo zrobiłem to tylko oraz, ale widzę co jakiś czas takie ogłoszenia - moje tak napisałem, że zostało udostępnione na całym roku (w głębi jestem strasznym romantykiem). big_smile

Na razie szukam w ten sposób znajomych w tamtym mieście, aby pogadać o tej uczelni. Wpadłem na pomysł, że mógłbym pod tym pretekstem napisać do kilku dziewczyn. big_smile

30

Scorpions napisał/a:

Co masz dokładnie na myśli z nonszalanckim podejściem?

Luz, lekkość i przyjemność w noszeniu. Mężczyzna, który wie, że jest seksowny... Ciężko opisać słowami. To jest to legendarne "coś"

Scorpions napisał/a:

Ja z kolei mam dosyć odstające uszy i chyba mam na tym punkcie kompleks, bo wydaje mi się, że to się dziewczyną we mnie nie podoba. Do tego zazwyczaj nie obcinam się modnie, właśnie z tego powodu. Myślałem o zabiegu niż tam pójdę, ale sam nie wiem. Do tego z okularami też nie wiem czy nie zrobić sobie takich dużych oprawek - bardziej modnie. Szczerze nie wiem jak dziewczyny się na to zapatrują. Nie mam też jakoś świetnie gadane, chociaż jestem nieco oczytany.

A ja mam krótsze nogi niż średnia dziewczyn o moim wzroście. I w szpilkach na codzień nie chodzę i żyję i się podobam. Co to znaczy, że nie masz modnej fryzury? Mam nadzieję, że na długość włosów nie będziemy rywalizować?

Scorpions napisał/a:

Ktoś mnie już kiedyś nazwał narcyzmem. big_smile

Dopóki nie bufonem to tragedii nie ma wink

31

wariantbiały napisał/a:

Prawie 2 lata temu, haha implanty, chyba jak bank okradnę albo w lotto wygram. :)No właśnie, uśmiech jest ważny dlatego nie biorę sie za "podryw" bo mój uśmiech to kompletna tragedia.Nawet na skypie nie chce gadac z żadną dziewczyną , co najwyżej rozmowa telefoniczna,

To serio poszukaj jakieś tańszej opcji. Ile czasu chcesz być na tym bezzębiu? Nieobecność nogi i ręki nie będzie mi tak przeszkadzać jak brak słodkiego uśmiechu...

32 Ostatnio edytowany przez Scorpions (2015-06-16 23:35:31)

Nie no tak długich nie mam, ale w pewnym czasie wyglądałem już tak mało męsko, wziąłem maszynkę i obciąłem boki, a grzywkę zostawiłem nieco dłuższą, na drugi dzień moja dziewczyna mi powiedziała, że ładnie wyglądam (z włosami). smile
Nie robię sobie jakiś nowoczesnych fryzur w stylu:
http://www.fryzury-galeria.net/Images/modne-fryzury-meskie-albo-fryzura-meska-dla-faceta-129.jpg
tylko jadę maszynką co jakiś czas. big_smile
I zarost 3 dniowy nonstop smile

33

Scorpions napisał/a:

(w głębi jestem strasznym romantykiem). big_smile

Nie takiej głębi, na pierwszy rzut oka można stwierdzić, że do dupków nie należysz wink

Scorpions napisał/a:

Na razie szukam w ten sposób znajomych w tamtym mieście, aby pogadać o tej uczelni. Wpadłem na pomysł, że mógłbym pod tym pretekstem napisać do kilku dziewczyn. big_smile

Popieram pomysł. Sensowny i naturalny smile

34

Co do włosów to byleby nie przesadzać. Mało dziewczyn lubi łysaków i chłopaków z włosami do pasa. Klasyczny męski wariant jest najpewniejszy wink

35

Dzieki za rady, to w pewnym sensie podnosi mnie na duchu big_smile

36

Jestem chyba mocniej niż myślisz, ale na co dzień wiesz: szkiełko i oko. big_smile
Kiedyś się tak zakochałem w nieznajomej, że aż cierpiałem z powodu jej braku (nawet pojawiały się łzy, zazwyczaj w nocy jak o niej myślałem), pół roku temu ją odszukałem, spotkałem się i okazało się, że ma faceta i jest to coś poważnego. Wiem, że jej mocno imponowałem, ale cóż przeszło mi. Nie będę tutaj opisywać sowich uczuć i myśli, ale mógłbym napisać książkę na ten temat.
Strasznie kręcą mnie różne takie historie np. jak pierwszy raz posłuchałem polskiej wersji Titanica (lepiej zrozumiałem tekst), to normalnie się wzruszyłem, tak samo jak słyszałem ostatnio historię takich dwóch starszych ludzi, spotkali się, umówili, ale on zrezygnował, przez 40 lat o sobie myśleli i spotkali się w szpitalu, chorzy przed operacją i później leżeli na tej samej sali - piękne i strasznie romantyczne.

Wybrałem już pewne przypadki do których chciałbym napisać, teraz się jeszcze zastanawiam jak to zrobić: krótko poprosić czy nie chciała by pogadać, bo chcę tam iść i chciałbym się czegoś dowiedzieć o tej uczelni z neutralnego źródła, a po pewnym czasie zaoferować swoją pomoc w zamian (jestem już inżynierem z tego kierunku prawie, a napiszę do młodszych dziewczyn)? smile

37

wariantbiały napisał/a:

Dzieki za rady, to w pewnym sensie podnosi mnie na duchu big_smile

Serio, nie ma co tracić młodośc. Przez te 2 lata na chillu już byś zarobił na te 3 zęby. A tak będziesz krepowal się przez kolejne lata... Pieniądze na samochód, gry odpuść sobie. Pozbieraj ile trzeba na te zęby i zacznij się cieszyć życiem. Bo tego dwuletniego zastoju w kontaktach damsko-męskich nic już nie cofnie, więc zadziałaj, żebyś następnych dwóch lat nie żałował...

38

Scorpions napisał/a:

Wybrałem już pewne przypadki do których chciałbym napisać, teraz się jeszcze zastanawiam jak to zrobić: krótko poprosić czy nie chciała by pogadać bo chcę tam iść i chciałbym się czegoś dowiedzieć o tej uczelni z neutralnego źródła, a po pewnym czasie zaoferować swoją pomoc w zamian (jestem już inżynierem z tego kierunku prawie, a napiszę do młodszych dziewczyn)? smile

Ty chcesz ją zaprosić już na żywca gdzieś? Czy źle zinterpretowałam?

39

Tak się ciągle zastanawiam co studiujesz i gdzie. big_smile

40 Ostatnio edytowany przez LunaPARK (2015-06-17 00:17:14)

wink

41 Ostatnio edytowany przez Scorpions (2015-06-17 00:14:05)

smile

42 Ostatnio edytowany przez LunaPARK (2015-06-17 00:12:05)

A Ty skąd jesteś?

43 Ostatnio edytowany przez Scorpions (2015-06-17 00:16:21)

No to ja tam mieszkam jakieś 300km, ale od zawsze czuję do tego miasta jakiś sentyment i początkowo chciałem tam przejść na studia, a teraz do tego drugiego największego miasta (znacznie bliżej).
Z kobietami z takich kierunków dogaduję się właśnie chyba najlepiej, swoją drogą też musisz być bardzo ambitna. smile

Nie wiem ostatecznie jak zabrać się za te nowe znajomości z tych nowych stron, czy po prostu poprosić o rozmowę czy od razu strzelić pytaniami.

44

Scorpions napisał/a:

No to ja tam mieszkam jakieś 300km, ale od zawsze czuję do tego miasta jakiś sentyment i początkowo chciałem tam przejść na studia, a teraz do tego drugiego największego miasta (znacznie bliżej).
Z kobietami z takich kierunków dogaduję się właśnie chyba najlepiej, swoją drogą też musisz być bardzo ambitna. smile

Moi rodzice są ambitni sad .Ja jestem po prostu zdolna, więc bez problemu wykonuje ich plan wink. Tak prywatnie jestem nieodpowiedzialną imprezowiczką. Hahaha, chyba nie myślałeś, że tak wyszukanych rad daje Ci jakaś plebejka big_smile ?

45

Co za wyszukane słowo "plebejka" big_smile Nie, nie takie coś szybko wyczuć. smile
Zacznę zabierać się na nowe znajomości związane z nową uczelnią, mam nadzieję, że nie zrobię takich negatywnych, gdyż możemy się tam spotkać, więc wolałbym jednak dobrze to rozegrać.
Myślisz, że dobrze będzie napisać i powiedzieć, że chciałbym zadać parę pytań pogadać o tej uczelni?

46

Scorpions napisał/a:

Nie wiem ostatecznie jak zabrać się za te nowe znajomości z tych nowych stron, czy po prostu poprosić o rozmowę czy od razu strzelić pytaniami.

Prosi sie o rozmowę dziekana, nie dziewczynę. Masz być facetem. Aczkolwiek grzecznościowy ton zachowaj wink

47

Miałem na myśli, aby nie zadawać pytania (pytań) tylko właśnie z rozmową zacząć, bo wtedy będzie łatwiej wyjść z tych spraw całkiem uczelnianych. big_smile

P.S. A wracając do głównego nurtu wątku, to napisałem dziś do tamtej dziewczyny, przeczytała i cisza, więc chyba jednak skuteczność jest mała, a powinna być z tych gdzie największe szanse są.

48 Ostatnio edytowany przez Scorpions (2015-06-17 00:29:41)

.

49

Scorpions napisał/a:

Zacznę zabierać się na nowe znajomości związane z nową uczelnią, mam nadzieję, że nie zrobię takich negatywnych, gdyż możemy się tam spotkać, więc wolałbym jednak dobrze to rozegrać.
Myślisz, że dobrze będzie napisać i powiedzieć, że chciałbym zadać parę pytań pogadać o tej uczelni?

Negatywne znajomości? Co Ty tam negatywnego możesz zdziałać? Co najwyżej Cię nie zapamiętają.

Jasne, że tak. Tylko weź ją jakoś kokietuj w trakcie rozmowy. Aczkolwiek jak już tam pójdziesz to  I tak się przypomnij wink

50 Ostatnio edytowany przez LunaPARK (2015-06-17 00:33:10)

.

51

Tym to mnie zainteresowałaś - jak konkretnie można kokietować podczas rozmowy pisanej? smile

52

Scorpions napisał/a:

A wracając do głównego nurtu wątku, to napisałem dziś do tamtej dziewczyny, przeczytała i cisza, więc chyba jednak skuteczność jest mała, a powinna być z tych gdzie największe szanse są.

Smuteczek :\. Poczekaj do jutra. Może była zmęczona. A co jej koniec końców napisałeś?

53

Scorpions napisał/a:

Tym to mnie zainteresowałaś - jak konkretnie można kokietować podczas rozmowy pisanej? smile

O nie, kochanie. Ja jestem fanką flirtu na żywo, dlatego nie poznaje facetów przez neta. Kokieteria w rozmowie pisanej to Twój konik, nie mój big_smile

54

LunaPARK napisał/a:
Scorpions napisał/a:

A wracając do głównego nurtu wątku, to napisałem dziś do tamtej dziewczyny, przeczytała i cisza, więc chyba jednak skuteczność jest mała, a powinna być z tych gdzie największe szanse są.

Smuteczek :\. Poczekaj do jutra. Może była zmęczona. A co jej koniec końców napisałeś?

W zasadzie zgodnie z moim szablonikiem (odniesienie do zdjęcia i wspólnej muzyki z pytaniem). big_smile

A jak takie komitetów wyglądałoby w normalnej rozmowie? wink

55 Ostatnio edytowany przez wariantbiały (2015-06-17 11:19:18)

Tutaj może się wtrącę, w kokietowaniu przy rozmowie pisanej jest podobnie jak w realu, piszesz jej jakieś dwuznaczne słówka czy zdania,tylko uważaj żeby nie przeholować, kiedys mi jedna dziewczyna powiedziała że umiejętność flirtu to podstawa podstaw u faceta,nawet w rozmowie pisanej.

56

Możesz podać konkretnie przykłady takich dwuznaczności?

57

Lekki flirt ma zaznaczyć, że Ty jesteś mężczyzną, a ja jestem kobietą. Nawet nie fizycznie, ale mentalnie. Bez aspektu seksualnego. Np. prośba o odkręcenie mocno zakręconej butelki; stwierdzenie, że ja się ciągle gubię, a Ty masz świetną topografię terenu; pochwalenie, że ja nigdy bym nie zaparkowała, gdybym miała tak mało miejsca jak Ty. Czy kłamię? Raczej staram się uwypuklać autentyczne "męskie" umiejętności, a o tych których nie posiadasz po prostu milczę.

Jednym słowem ja taka bezbronna, delikatna, nieporadna, słodka
Ty taki silny, zdecydowany, ogarniający, decyzyjny, męski

Lekki flirt jest w sumie zawsze bezpieczny, bo odwołujesz się do stereotypów. Nic nie ryzykujesz. Ale nigdy nie zyskasz tyle co na mocnym flircie.

Mocny flirt to takie "gorąco" bez kontaktu fizycznego. Ryzykowny, bo trzeba wyczuć drugą osobę. Podniecający, bo budzi pożądanie. To ten rodzaj przez który nie możesz zasnąć. To ta słynna chemia wink. W dużej mierze oparty na relacji nie tyle damsko-męskiej, co erotycznej. Potwierdza tezę, że najseksowniejszym narządem jest mózg. Tu nie jest ważna prawda, tylko atmosfera.

2 dialogi z mojej udanej randki (mógłam ew zastąpić synonimami niektóre słowa, bo mimo że dość dobrze zapadły mi w pamięć te rozmowy to jednak wiecie jak to jest jak się mówi)

Jesteśmy w knajpie i są schody. Przepuszcza mnie, żebym weszła pierwsza.
On: Dla takiego widoku warto było tu przyjść. [idziemy po schodach]
Ja: Słucham? [odwracam się do niego, gdy już oboje weszliśmy na górę]
On: Podziwiałem terakotę. Idealny kształt [z uśmiechem pt. "obczajałem właśnie Twój tyłek"]
Ja: Idealny kształt czego? Płytek? [zaczynam się śmiać] Ty tu nie fantazjuj [z szerokim uśmiechem]
On: Fantazjuj? Głodnemu chleb na myśli.
Ja: Fetysz na punkcie terakoty? Masz mnie [z lekko drwiącym uśmiechem]
On: Może chcę Ci zaimponować oryginalnością [z jadowitym uśmiechem]. Działa? Zaintrygowana?
Ja: Takim przystojniakiem jak Ty? [pytam lekko ironicznie z szelmowskim uśmiechem] Jak cholera.

Po godzinie
On: Co jemy na deser? [przegląda menu]
Ja: Dziękuję, nie jestem już głodna.
On: No zjedz ze mną. Nie wypada, żebym sam jadł...
Ja: Dobrze. [nonszalancko rozkładam się na oparciu krzesła, wpatruję się mu prosto w twarz i z najsłodszą miną i ponętnym głosem] Zaproponuj coś.
On: [słysząc mój tembr głosu, podnosi na mnie oczy z menu, łapie mój wzrok, też się rozkłada na oparciu i odpowiada mi z dwuznacznym uśmiechem] Jakieś preferencje?
Ja: [kręcę głową z uśmiechem i najbardziej prowokującym tonem] Skuś mnie na coś.
On: [nie spuszając mnie z oczu, odpowiada z szelmowskim uśmiechem] Jesteś zainteresowana tylko repertuarem knajpy czy Moim też?
Ja: [zaczynam się śmiać, po czym z szerokim uśmiechem] Jestem otwarta na propozycje.
[kiedy on też się do mnie uśmiecha pt. "myślimy o tym samym", ja zmieniam minę na najgrzeczniejszą jaką potrafię zrobić i niewinnie pytam]
Ja chyba wybiorę tiramisu. A Ty?
[żeby było jasno, to tylko rozmowa; nie było po niej żadnego "numerka"]

Głównym problemem jest wyczucie drugiej osoby. Wiadomo, że mężczyźni szybciej odkrywają seksualność, kobiety zaś często dopiero po kilku partnerach. Jeśli mężczyzna zbyt szybko zacznie, może tą mniej świadomą własnej seksualności przestraszyć. Z kolei kobieta inicjując taki kontakt więcej ryzykuje (opinia "dz*wki", puszczalskiej jest znacznie gorsza od casanovy czy ruchacza). Przy czym zdecydowana większość kobiet woli lekką dominację ze strony mężczyzny (w łóżku chyba już najbardziej), więc preferuje, gdy mężczyzna zaczyna rozmowy na niestabilnym gruncie. Jeśli dziewczyna sama z siebie zaczyna flirtować będzie to raczej subtelna zachęta.
Często sama wizja seksu jest bardziej podniecająca niż sam seks big_smile

58

Bardzo ciekawie piszesz z zainteresowaniem to czytałem, ale dochodzę do wniosku, że chyba bym tak nie potrafił, nawet z dziewczyną z którą się dłużej znam. Niestety, ale wybierałem taki sposób poznawanie kobiet, bo jakoś nie potrafiłem się przełamać i zacząć robić to wszędzie (na ulicy itd.). Chociaż na razie właśnie mam ten problem, że nie mam nawet dużo możliwości poznania dziewczyn to jednak były takie sytuacje i prawie się przełamałem. Może wymienię kilka:
1. Czułem coś dziwnego do dziewczyny, jakby miłość platoniczną, widywałem ją w święta co roku i cały rok czekałem na tą okazję, siedziała w ławce przede mną a byłem jeszcze z kimś, wychodząc z kościoła, chciałem chociaż strasznie się tego bałem (nie wiem jak to nazwać, ale czułem jakiś dziwny niepokój) zagadać do niej i wymienić się lub jakoś umówić, powiedzieć, że starałem się ją odszukać. Ona tam została jeszcze chwilę i poszedłem (gdybym był sam to raczej bym z nią wtedy pogadał). Później ją widziałem na parkingu, ale już nie chciałem wychodzić, tym bardziej, że nie byłem sam. Za parę dni się z nią umówiłem na pierwszą randkę w swoim życiu, byłem zestresowany, ale się cieszyłem, nie zrobiłem żadnej desperacji, przyszedłem na czas przywitałem się (znałem ją z widzenia, ale w życiu z nią nie gadałem, jedynie przez internet się umówiłem) - nie miałem dużego problemu z tym.
2. Podobna sytuacja jak wyżej, tylko wcześniej nie miałem zbytnio możliwości i chciałem jej dać karteczkę ze swoim mailem i prośbą aby napisała do mnie. big_smile Wiem, że to zabawne, ale jeszcze chyba mam w kurtce tą karteczkę, bo zawsze ją nosiłem ze sobą.
3. W windzie na wydziale jechałem z grupką dziewczyn, po wyjściu z budynku one się rozdzieliły, a ta która najbardziej mi się podobała szła w moim kierunku. Długo szedłem za nią i chciałem jakoś zagadać, ale nie wiedziałem jak i w końcu tego nie zrobiłem - wtedy byłem mało przekonany do zrobienia tego.
4. Kolega z liceum załatwił mi klientkę na książkę z angielskiego, czekałem na nią przed wydziałem, weszliśmy do środka i chwilę gadaliśmy o tym jak wygląda angielski na tej uczelni, dała mi pieniądze, nie chciałem jakoś specjalnie tego liczyć, zostawiłem jakąś kartkę ze słówkami (nie wiem czy nie celowo, żeby oddała mi to później). Miałem jej numer, ale nie wiedziałem jak się nazywa, myślałem zagadać na Fb, ale jej nie znalazłem, miałem telefon, ale nie odważyłem się zadzwonić i zapytać jak się jej z tego uczy czy jest zadowolona - czasem ją spotkałem po drodze, ale szybko zapomniałem.
5. W dniu kiedy poznałem swoją byłą dziewczynę - przed wykładem podszedłem do dużej grupy kolegów z roku, a na ławce obok siedziała ładna skromna dziewczyna - miała coś w sobie, chciałem usiąść obok i jakoś zagadać, ale było za dużo ludzi. Nawet stałem blisko niej nie wiem dlaczego, żeby jakoś sama coś zaczęła - wtedy byłoby mi łatwiej. Żałowałem później mocno, że nie zagadałem, ale później jej szukałem, znalazłem i była moją pierwszą dziewczyną.
6. W sklepie w kasie dziewczyna brała reklamówkę i spadło jej tego więcej - podniosę to i odłożyłem, ona podziękowała, ale jakoś nic nie powiedziałem - może też dlatego, że mi się nie podobała, ale nie wiem czy dałbym radę jakoś pogadać itp.
7. Udzielałem korepetycji - dziwnym trafem klientami były głownie dziewczyny - sam to tak organizowałem, nie miałem z tym problemu, ale też jakoś nie gadałem o niczym innym jak nauka i studia. Napisała kiedyś do mnie taka super dziewczyna - chyba najładniejsza na wydziale, ale nie miałem wtedy czasu żeby ją obsłużyć. big_smile
8. Były też takie mega trudne sytuacje kiedy było więcej dziewczyn, ale to nawet nie myślałem o takim czymś. big_smile
9. Nie miałem też problemu zapytać się kilku dziewczyn czy też czekają na egzamin z angielskiego (na innym wydziale) i coś tam na ten temat pogadać.

Na początku miałem też problemy, żeby zadzwonić do dziewczyny z którą się już spotkałem czy spotykałem.

Według powyższych historii widać, że mam duży problem z dziewczyną która mi się podoba, jeśli się nie podoba nie ma problemu. Jeśli zagaduję w konkretnym celu - w sklepie, aby mi powiedziała gdzie znajdę coś lub jak mam jej odsprzedać książkę. Jeśli już jestem umówiony to nigdy nie wpadnę w desperację w stylu że stchórzę, wtedy jest dobrze mam jedynie problem z tym pierwszym krokiem. Co zrobić, jak się przełamać? smile

59

Ech, co do skopanych okazji to się nie przejmuj. Każdy je ma. Rok temu jedyny raz "zaiskrzyło" jak zaczepił mnie chłopak w miejscu publicznym. Nie dałam mu swojego numeru. Żałuję. Jak jechałam rowerem, zaczepił mnie chłopak taki totalnie w moim typie z urody. Nawet mu nie odpowiedziałam.

Co do przełamania to nie wiem co Ci poradzić. Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana. Specjalnie nigdy nie rozpamiętuję porażek, więc w sumie przez to niewiele ich mam. Ja taki taktyk big_smile

Za to z takich relacji damsko-męskich mam problem z utrzymywaniem kontaktu wzrokowego. Po prostu jak patrzę się jakiemuś obcemu chłopakowi w oczy to zaczynam się śmiać. I oni zawsze myślą, że to z nich, więc odwracają wzrok. Biedni sad A to jest raczej śmiech autorefleksyjny, bo bawi mnie, że tak aktorzę. Taki odruch bezwarunkowy big_smile.

60

Tylko widzisz ja mam problem taki, że jeszcze nigdy nie zaglądałem i nie traktuje tych sytuacji o których pisałem jako porażek a bardziej malutkich sukcesów.
Nie wiem do końca jaki jest powód,  zazwyczaj nie wiem jak to zrobić,  a jak wiem to mam jakieś opory, albo zeby nie być wymiany, albo przed porażką.

61

To może rzeczywiście zostań przy Internecie? W sumie jakoś Ci idzie do przodu, zdobyłeś dzięki temu dziewczynę... W końcu nie każdy facet musi być casanovą wink

62

No widzisz, ale to nie było tak do końca przez internet, pierwsze widziałem ją na żywo i to zawarło całkiem inne emocje, a na FB nie miała nawet normalnego profilu, zdjęcia.
Problem jest taki, że na FB ostatnio nie wychodzi i nie jestem zadowolony z tego. Dziewczyny w moim typie czasem nie mają tam konta, a te atrakcyjniejsze ciężko w ten sposób zainteresować. Portale randkowo to mimo wszystko desperacja, a też kiedyś tam założyłem konto i nic z tego nie wyszło, po paru dniach usunąłem.
Staram się ciągle, są jakieś postępy, ale przede wszystkim mam mało okazji, dlatego chciałem zmienić uczelnię i miasto, żeby trochę pożyć - skorzystać z życia.

63

Podoba mi się Twoja determinacja i kreatywność. Jestem naprawdę pod wrażeniem.
A przez znajomych? Ja tak robię i polecam big_smile. Poznajesz chłopaka z kierunku humanistycznego/medycznego. Ma mnóstwo koleżanek. Zakrecasz się wokół jakieś na wiksie i jedziesz. Pretekst bez problemu w stylu "skąd znacie się z gospodarzem". Z góry jesteś sprawdzony, bo ktoś Cię zna. Żyć, nie umierać.

64 Ostatnio edytowany przez Scorpions (2015-06-17 23:44:48)

Szczerze to prawie nie mam znajomych i to właśnie dlatego, że dojeżdżam na uczelnię, nie chodzę na imprezy - inaczej będzie gdy będę mieszkał na miejscu, a u siebie w miejscowości jakoś nie widzę osób na poziomie z którymi mógłbym się dogadywać. W tym mieście nie ma żadnych uniwersytetów - nic, jedynie w okolicznym. Raczej bardziej wolałbym poznać dziewczynę tak "sam na sam", bez udziału osób trzecich, a takie sposoby to na dalszy etap. big_smile

LunaPARK napisał/a:

Podoba mi się Twoja determinacja i kreatywność. Jestem naprawdę pod wrażeniem.
A przez znajomych? Ja tak robię i polecam big_smile. Poznajesz chłopaka z kierunku humanistycznego/medycznego. Ma mnóstwo koleżanek. Zakrecasz się wokół jakieś na wiksie i jedziesz. Pretekst bez problemu w stylu "skąd znacie się z gospodarzem". Z góry jesteś sprawdzony, bo ktoś Cię zna. Żyć, nie umierać.

Chciałbym po prostu poznać tą wymarzoną dziewczynę i nadać nowego sensu swoim życiu, a musi być to osoba wyjątkowa, więc trzeba długo szukać.
Właśnie myślę nad tymi sytuacjami i kombinuję jak mogłem to załatwić i zaraz napiszę moje przemyślenia.

P.S.
Chyba właśnie szukam dziewczyny takiej jak Ty - inteligentnej przed którą nie muszę się dusić, aby przypadkiem nie wzięła mnie za jakiegoś nienormalnego, bo mam w użyciu inne priorytety niż imprezy lub żeby nie narobić jej kompleksów gdy zacznę gadać o swoich osiągnięciach. Druga sprawa lubię jak ktoś mnie docenia np. już te samozaparcie itp.

Scorpions napisał/a:
Nie z tego świata napisał/a:

Napisał do mnie kiedyś koleś na fb, zapytałam czy się znamy.

Co w takim razie napisał, że mu tak odpisałaś?
Być może taka wiadomość jest dobra, tylko, że chce się zabezpieczyć przed tym, gdyby one się znały. Może pod jakimś pretekstem tylko jakim?

Sama już nie wiem jakie to były dosłownie słowa, w sumie nic ani błyskotliwego, ani inteligentnego, ale było trochę intrygujące. A, że ja ciekawska. tongue

Posty [ 1 do 65 z 76 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Jak zagadać do dziewczyny przez internet?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024