mieszkanie razem w trakcie rozwodu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » mieszkanie razem w trakcie rozwodu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: mieszkanie razem w trakcie rozwodu

Mam pytanie do osób, które mieszkały/ mieszkają ze sobą w trakcie sprawy rozwodowej lub nawet już po. Chciałabym się rozwieść z moim mężem ale nie wiem ile to będzie trwać i nie chciałabym specjalnie czegoś wynajmować, ponieważ mieszkamy w naszym wspólnym domu, który razem wybudowaliśmy i urządziliśmy (zarówno mąż pracuje jak i ja). Mam w planach raczej ewentualny zakup mieszkania, dlatego szkoda wydawać mi pieniądze na wynajem tym bardziej, że na utrzymaniu jest również nasze wspólne dziecko. Nie wiem jednak czy dam radę żyć w ten sposób, czy będę mieć na tyle sił... co prawda już teraz żyjemy obok siebie i nie wchodzimy sobie w drogę, mąż jednak nie chce rozwodu a ja straciłam resztki nadziei na odbudowanie naszego małżeństwa. Boje się, że psychicznie sobie z tym wszystkim nie poradzę, już nie wspominając o tym co będzie później, zostanę zupełnie sama z dzieckiem, jak mu to kiedyś wytłumaczę, czy kiedyś nie będzie mnie obwiniać za to, że odeszłam od jego ojca...
pisałam o kryzysie w moim małżeństwie tutaj na forum kilka miesięcy temu, wtedy jeszcze miałam nadzieję, że wszystko się ułoży, teraz już jej nie mam.
Dlatego chciałam zapytać jak to było u Was? Czy od razu się gdzieś wyprowadziliście czy mieszkaliście jeszcze ze sobą podczas tych trudnych chwil... i jak daliście sobie radę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: mieszkanie razem w trakcie rozwodu

to zależy od wielu czynników... nie da się powiedzieć czy w twoim wypadku będzie to dobre wyjście czy nie...

3

Jeżeli podjęłaś decyzję o rozwodzie to nie jest dobry pomysł. Oszczędności oszczędnościami, ale może dojść do niepotrzebnych stresów (Twoich, dziecka, jego). Jak chcesz oszczędzać wprowadź się do rodzeństwa, rodziców.

4

Wszystko tak naprawdę zależy od ludzi, od ich relacji, czy zostały jakieś resztki szacunku i od progu wytrzymałości. Ja nie wytrzymałam i też wynajmuję. Ale mam spokój, więcej sił i energii na spędzanie czasu z dzieckiem. Stabilizacji jednak zero...

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » mieszkanie razem w trakcie rozwodu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024