ile mężczyzna może wytrzymac bez seksu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » ile mężczyzna może wytrzymac bez seksu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 41 ]

1 Ostatnio edytowany przez tajemnicaa (2015-06-10 12:55:01)

Temat: ile mężczyzna może wytrzymac bez seksu?

Postaram się krótko. W okresie narzeczeństwa nie mieszkaliśmy razem - seks był sporadyczny, inicjowany przeze mnie. Mówił, że mu religia nie pozwala, ma po tym wyrzuty sumienia więc czekałam do ślubu. Po ślubie sytuacja ta sama. To, ze inicjowałam to pal licho, ale leżał jak kłoda, nie pieścił, nie dotykał.. ba! nie całował jak mężczyzna całuje kobietę.. seks trwał 3 pchnięcia, jedyna pozycja ja na nim. Po 3 miesiącach od ślubu prosiłam by się leczył, że przecież chcemy mieć dziecko to jak mamy to zrobić? mówił o depresji, o tym że zrobi badania, że jest osłabiony. Nic z tego nie wyszło.
Zagroziłam rozwodem, powiedziałam że chcę dziecko. A on obiecał, że będziemy mieli dziecko ale potem mam  na niego nie naciskać.
Dziecko mamy - to, można powiedzieć, jest cud. Staraliśmy się 5 miesięcy, seks raz! w miesiącu. Wyliczałam, wyliczałam te dni i udało się. Jest. Od momentu poczęcia mija właśnie 17 miesięcy. 17 miesięcy bez seksu, bez dotyku z pożądaniem, bez pocałunków z języczkiem.
Oczywiście, mąż mnie przytula, głaszcze, cmoka w policzek, najczęściej w czoło jak dziecko.
Zgodnie z obietnicą nie naciskam. Mało też mi się już chce.. a jak mi się zachce to sobie sama z tym radzę.
Tak tylko się zastanawiam ile mężczyzna (zdrowy) tak może i czy to aseksualizm czy może homoseksualizm...
czy może być pedofilem i czy można z nim zostawiać dziecko..

Wyprzedzając coniektóre komentarze - małżeństwem jesteśmy 2 lata, wróciłam do wagi sprzed ciąży, nie jestem gruba, stara, dbam o siebie.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: ile mężczyzna może wytrzymac bez seksu?

Zapewne jest aseksualny. Tacy ludzie się nie zmieniają. Jest to jednak powód do unieważnienia małżeństwa.

3

Może pedał? A ożenił się dla "niepoznaki" .... albo po prostu jest uzależniony od masturbacji i to go bardziej zaspokaja?

4 Ostatnio edytowany przez tajemnicaa (2015-06-10 12:53:58)

masturbacja.. śmiem twierdzić że tego nie robi.. wiem, wiem, możecie napisać, że nie mogę mieć 100% pewności. I jej nie mam.
jedynie gdzie może to robić to pod prysznicem i faktycznie może tak być. ale nie użyłabym tutaj słowa uzależniony - wygląda jakby masturbacja, seksualność i wszystko z tym związane go obrzydzało. Oczywiście w relacji mężczyzna -kobieta.
co jeszcze? czasem rano budzi się, z mokrymi bokserkami.

5

M?rtainn napisał/a:

Zapewne jest aseksualny. Tacy ludzie się nie zmieniają. Jest to jednak powód do unieważnienia małżeństwa.

Raczej stwierdzenie nieważności. Pozdrawiam.

6

Zielony_Domek napisał/a:
M?rtainn napisał/a:

Raczej stwierdzenie nieważności. Pozdrawiam.

Dziękuję za poprawienie.

7

Co do pedofilii to odpada raczej.... Przecież Ty go namawiałaś na dziecko, więc gdyby był pedofilem to pewnie by nalegał na to dziecko bardziej niż Ty, żeby mieć swój "obiekt seksualny" pod dachem.. To odpada.... napisałaś, czy strach z nim zostawiać dziecko?? czyli rozumiem, że jednak nie masz go na oku 24h na dobę więc pod Twoją nieobecność może się masturbować. Oczywiście masturbacja to nic złego, sam to robiłem codziennie kiedy nie miałem partnerki. JEdnak przekładanie onanizmu wyżej od seksu jest już dziwne... Pedofilia odpada, ja obstawiam następujące możliwości:

-masturbacja sprawia mu większą przyjemność. Przez długotrwałą i intensywną masturbację, jego organizm wyrobił się tak, że kobieta nie pobudzi go tak jak własna ręka
-jest homoseksualistą i go nie kręcisz ani Ty, ani żadna inna kobieta, a związał się z Tobą by zataić przed otoczeniem swoją orientację

-ostatnia możliwość jaka przychodzi mi do głowy... Czy ma może problemy z erekcją? Jeśli kiedyś nie wstał to może speszyło go to lub go skrytykowałaś? Nie mówię tu o całkowitym braku erekcji skoro zdażyło Wam się współżyć, ale możliwe, że ma problem z "powstaniem", a gdy Ty go naciskasz na seks to on się stresuje a w wyniku stresu ma większy problem ze wzwodem....

W trakcie pisania tego posta coś mi przyszło na myśl... intensywna masturbacja raczej odpada, skoro jak napisałaś on potrafi dojść po trzech włożeniach, tak więc to nie to... gdyby się zbyt często masturbował to by miał raczej problemy z tym by szybko dojść.

Tak więc pozostaje homoseksualizm lub problem z erekcją

Ze swojej strony mogę doradzić coś takiego, żebyś sprawdzała historię przeglądania internetu, może trafisz na jakieś gejowskie strony... oczywiście historie może usuwać, więc (wiem, że to głupie, ale inaczej nie sprawdzisz) zaproponuj coś w łóżku co by mogło pociągać homoseksualistę... Wiem, że daję głupie przykłady, które ciężko zaproponowac ale nic innego mi nie przychodzi do głowy: zaproponuj może seks w trójkącie z jakimś facetem. Nie mówię, że ma do tego dojść, chodzi tylko o to sprawdzić jego reakcję.

Natomiast jeśli problem tkwi w erekcji to przeanalizuj czy zawsze był szybko gotowy do działania? Jeśli tak to sam już nie wiem... a jeśli nie zawsze wstawał to możliwe, że on się boi zbliżeń w obawie, że znowu Cię zawiedzie.... a przez obawy, ma stres w wyniku którego problem z erekcją wzrasta, takie błedne koło.... A może gdy kiedyś nie wstał, to powiedziałaś coś głupiego??

W ostateczności możesz zakupić dyskretnie przez internet jakieś kropelki na wzmocnienie popędu, dolać mu do napoju po kryjomu i może to pomoże

8

Pawel87 napisał/a:

Co do pedofilii to odpada raczej.... Przecież Ty go namawiałaś na dziecko, więc gdyby był pedofilem to pewnie by nalegał na to dziecko bardziej niż Ty, żeby mieć swój "obiekt seksualny" pod dachem..

Niekoniecznie. Mógł go nie chcieć właśnie dlatego, by nie mieć okazji do skrzywdzenia go. Takiemu człowiekowi na pewno łatwiej jest się pohamować, gdy nie ma takiego "obiektu seksualnego" w swoim domu.

9 Ostatnio edytowany przez Pawel87 (2015-06-10 12:23:34)

Jakly napisał/a:
Pawel87 napisał/a:

Co do pedofilii to odpada raczej.... Przecież Ty go namawiałaś na dziecko, więc gdyby był pedofilem to pewnie by nalegał na to dziecko bardziej niż Ty, żeby mieć swój "obiekt seksualny" pod dachem..

Niekoniecznie. Mógł go nie chcieć właśnie dlatego, by nie mieć okazji do skrzywdzenia go. Takiemu człowiekowi na pewno łatwiej jest się pohamować, gdy nie ma takiego "obiektu seksualnego" w swoim domu.

w sumie możesz mieć rację. najlepiej sprawdzac historię przeglądarki w necie, zawsze można natrafić na jakieś ślady, mówiące o nim wiele

10

to że on nie naciskał nie dziecko nie wyklucza pedofilii. niestety ale osobiście znam przypadek kobiety która złapała męża na gorącym uczynku na zoofilii a nigdy nie naciskał na zwierzaka w domu. ale na razie bym aż takich rzeczy sobie nie wkręcała choć zdaża się. jednak problem jest poważny i jednak postawiłabym warunek albo seksuolog albo staram się o stwierdzenie nie ważności ślubu. raz że nie da się tak żyć , dwa że na prawde bałabym się że albo gej albo jeszcze gorzej. nie rozmawiałaś z nim dlaczego tak jest ? wiesz osłabieniem to można tłumaczyć krótki okres a nie takie zachowanie

11

Bardzo dziękuję za tyle odpowiedzi. Paweł 87 a dlaczego całkowicie nie bierzesz pod uwagę aseksualizmu?

co do krytyki i erekcji - zawsze był gotów, a ja nigdy, przenigdy go nie skrytykowałam ani słowem.. nawet po tak szybkiej erekcji..
z resztą okazji może było 15 przez 2 lata..

w łóżku to jest tak jak z prawiczkiem.. wiecie? byle dotyk i on już drży, drugi dotyk - jest po seksie..

historia internetu - nic nie ma, żadnych też po kątach poukrywanych karteczek, żadnych smsów..
tak, ostatnio zostaje z dzieckiem sam - na dwie godziny dwa razy w tygodniu.. dlatego naszły mnie też dodatkowo takie obawy o jakich pisałam...

Piszecie, że brak kontaktów seksualnych może być podstawą unieważnienia małżeństwa.. chodzi o unieważnienie ślubu kościelnego?
Przecież my jakieś kontakty mieliśmy, a dziecko jest tego dowodem..

Zeby było jasne nie myślałam o rozwodzie. Napisałam tego posta bo szukam przyczyn... może coś jeszcze Wam przyjdzie do głowy?

Zahir, rozmawiałam z nim dlaczego tak jest. To było przed staraniem się o dziecko. Zrobił badania krwi, wszystko wyszło ok. potem była groźba rozwodu, potem starania o dziecko a po ciąży - zgodnie z umową - nie ruszam tego tematu...

12

no aseksualizm wykluczam, bo po prostu nie wierzę, że kogoś w ogóle nic nie jest w stanie kręcić.  tak myślę...

co do historii, sprawdzasz i zawsze jest "czysta" czy są jakieś NORMALNE strony w historii...?? bo jeśli zastajesz całkiem czystą historię to znaczy, że ją usuwa co powinno dać Ci do myślenia. Jeśli usuwa to chyba ma coś do ukrycia

13 Ostatnio edytowany przez tajemnicaa (2015-06-10 13:23:24)

są normalne strony - jak dla mnie same nudy - czyli czyta o samochodach, polityce, sporcie i grach na konsolę.
standardowo, jak większość mężczyzn..

kiedyś mówił mi że miał kobietę, że miał z nią zbliżenia.. sądziłam, ze chodziło o seks.. potem się okazało, że zbliżenia to raczej spali na jednym lóżku.. a uczucie było albo platoniczne albo tylko z jego strony...

z resztą ta troska o mnie, o moje potrzeby, wygodę.. czy geje potrafią kochać kobiety?

i ostatnie.. mija 17 miesięcy bez seksu - pomijam ewentualną masturbację..
(jestem pewna że nie ma innej kobiety, nigdy sam nie wychodzi, po pracy idzie  do domu)
Pytanie brzmi: czy możliwe, że samo z siebie coś mój mąż zaskoczy? nabierze chęci? czy takie rzeczy się nie dzieją?
zakładając np strach o ciążę, potem stres związany z pojawieniem się dziecka, niech do tego dojdzie ciężki okres w pracy.. załóżmy.. jak trochę ochłonie, odpocznie - jest szansa że nagle po prostu będzie miał ochotę?

14 Ostatnio edytowany przez ryba81 (2015-06-10 13:32:16)

http://www.netkobiety.pl/t12599.html 

http://www.netkobiety.pl/t67490.html

Poczytaj o asekusalności moze cos Ci to pomoże .

15

Oczywiście,że geje potrafią kochać kobiety, matki swoich dzieci i o nie bardzo dbać bym nawet powiedziała, tylko do łóżka to beee. Rodzice koleżanki rozeszli się po 20 latach małżeństwa po tym jak jej matka złapała męża w ich łóżku z "przyjaciele domu" niby dobrym kumplem, afera była na całe miasto, był płacz, rozpacz bo oni tworzyli normalną rodzinę

16

Tak jak pisałem wcześniej.... kup przez internet lub w dowolnym sex-shopie jakieś kropelki wzmagające popęd seksualny.... dodaj parę kropelek do napoju bez jego wiedzy....i może mu się zachce

17 Ostatnio edytowany przez Fahkir (2015-06-10 13:46:51)

17 miesiecy to jest nic. 6 lat celibatu to jest dopiero tragedia.

18

tajemnicaa napisał/a:

Bardzo dziękuję za tyle odpowiedzi. Paweł 87 a dlaczego całkowicie nie bierzesz pod uwagę aseksualizmu?

co do krytyki i erekcji - zawsze był gotów, a ja nigdy, przenigdy go nie skrytykowałam ani słowem.. nawet po tak szybkiej erekcji..
z resztą okazji może było 15 przez 2 lata..

w łóżku to jest tak jak z prawiczkiem.. wiecie? byle dotyk i on już drży, drugi dotyk - jest po seksie..

historia internetu - nic nie ma, żadnych też po kątach poukrywanych karteczek, żadnych smsów..
tak, ostatnio zostaje z dzieckiem sam - na dwie godziny dwa razy w tygodniu.. dlatego naszły mnie też dodatkowo takie obawy o jakich pisałam...

Piszecie, że brak kontaktów seksualnych może być podstawą unieważnienia małżeństwa.. chodzi o unieważnienie ślubu kościelnego?
Przecież my jakieś kontakty mieliśmy, a dziecko jest tego dowodem..

Zeby było jasne nie myślałam o rozwodzie. Napisałam tego posta bo szukam przyczyn... może coś jeszcze Wam przyjdzie do głowy?

Zahir, rozmawiałam z nim dlaczego tak jest. To było przed staraniem się o dziecko. Zrobił badania krwi, wszystko wyszło ok. potem była groźba rozwodu, potem starania o dziecko a po ciąży - zgodnie z umową - nie ruszam tego tematu...

no ale nie rozumiem dlaczego na taką "umowę" się zgodziłaś... a nie powiedziałaś "Nie, będę wracać do tego tematu, ponieważ jest dla mnie ważny, jesteś moim mężem , nie bratem, i potrzebuje seksu. Jest ważny. I go wymagam. Więc wyjaśnij, logicznie argumentując dlaczego Ty nie chcesz?"

19

a co do uniewąznienia, owszem, kochaliście się ale jak często ? a jeśli jest aseksualny to zaburzenie/choroba o której powinien Ci powiedzieć przed ślubem. zataił bardzo ważną informacje, i owszem to jest podstawa.

20 Ostatnio edytowany przez tajemnicaa (2015-06-10 14:01:57)

z tego co wiem, to seks po prostu nie sprawia mu przyjemności. - to znaczy tylko tyle wiem, tak to ujął.
dlaczego ja na taką umowę poszłam ? bo bardziej niż seksu chciałam dziecka.. może to być trudne do zrozumienia, ale są kobiety co mają silną potrzebę spełnienia się w macierzyństwie.
teraz do tematu nie wracam, ale może kiedyś to zrobię. Nie wracam bo sama często wieczorem padam ze zmęczenia i nie mam sił na seks, to może brzmi dziwnie, ale wieczorem najczęściej marzę o śnie (nasze dziecko nie ma jeszcze roku i jest bardzo absorbujące). Nie wracam, bo tak obiecałam i na razie słowa dotrzymuję. Nie wracam, bo skoro wiem, że jemu to nie sprawia przyjemności to nie chcę doprowadzić do sytuacji, że on się zmusza do czegoś, robi coś dla mnie z niesmakiem na ustach.. nie chcę tak.

Nie napisałam postu by się dowiedzieć co robić żeby mąż zapragnął zbliżeń ze swoją żoną.. napisałam post by spróbować zrozumieć jego tok rozumowania.. po przeczytaniu paru postów z podrzuconego linku skłaniam się do stwierdzenia, że mój mąż jest aseksualny.. jednak w głowie, gdzieś z tyłu kołacze się jeszcze homoseksualizm...

Fahkir możesz rozwinąć? 6 lat celibatu pomimo Twoich chęci - czy dobrze rozumiem, ze celibat był Ci narzucony?

21

ja tez bardzo, bardzo chce miec dziecko, ale nie widze związku miedzy tym co piszesz a dzieckiem. albo inaczej, z dzieckiem mozna poczekac, a tym sposobem wmanewrowalas sie w malzenstwo w ktorym nie bedziesz szczesliwa...

22 Ostatnio edytowany przez tajemnicaa (2015-06-10 14:12:06)

Zahir może jakbym miała tyle lat co Ty myślałabym identycznie. Mam prawie 10 lat więcej i uważałam wtedy i teraz uważam, że podjęłam słuszną decyzję... z resztą bałam się wtedy, że na dziecko też już jest zbyt późno..
poza tym w małżeństwo "wmanewrowałam się" 3 miesiące wcześniej niż podjęta decyzja...może jakby to wszystko wyszło przed ślubem to bym na taki układ: brak seksu = ślub i dziecko nie poszła..
ale to było już po ślubie.

i może źle to brzmi układ brak seksu = dziecko.. raczej chodziło o to, że będziemy uprawiać seks po to by mieć dziecko.. a potem już nie..taki wiesz, dobry uczynek z jego strony - chcesz dziecko, ja też chcę.. to zrobię to dla nas.. trochę się pozmuszam aż się uda. ale później skupmy się na czymś innym niż seks..

23

I co dalej zamierzasz ?

24

Myślę, że na razie nic nie zamierzam..
taki układ na razie mi pasuje, bo sama nie mam sił na seks..
W przyszłości będę chciała dowiedzieć się  prawdy. I w zależności jaka ona będzie będę podejmowała kolejne kroki...

25

No to zycze powodzenia

26

A jak z jego przeszłością? Może ma jakieś złe wspomnienia, był molestowany? dlatego taka niechęć do seksu. A tak w ogóle myślę że jest gejem albo aseksualny, tak czy siak nie zmieni się. Może kiedyś uda ci się namówić go na seksuologa, to jedyny sposób by coś zrobić.

27

Chyba terapia to jedyny sposób, ale najpierw porozmawiaj z nim tak na spokojnie. Może jemu stan rzeczy nie przeszkadza w ogóle, a może martwi go jeszcze bardziej niż Ciebie tylko to ukrywa

28 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-06-10 18:53:27)

Wiem, teraz już jesteście po ślubie, ale radzę osobom, które przed ślubom widzą, że jest jest rzadko i facet nie chce, by zastanowiły się nad dalszym byciem razem i nad ślubem. Czasem niektóre kobiety myślą, że po ślubie facet się zmieni, że to jakaś magiczna granica, a tak wcale nie jest. Widziałaś jaki jest przed ślubem, seksu nie chciał, tylko wtedy, gdy go namówiłaś. Może i jest aseksualny, w sensie, że ma aseksualizm. No, ale to chyba 1 % społeczeństwa, więc ja bardziej sądzę, że jest homoseksualny. Nic nie chce z tym robić, to i Ty nie zrobisz. Jak napisali poprzednicy możesz na pewno starać się o stwierdzenie małżeństwa, jak to ślub kościelny. Jak cywilny, to wiadomo rozwód. No chyba, że to chcesz zaakceptować, no ale wątpię, a po co masz się męczyć z kimś, dla kogo nie jesteś kobieta, a bardziej koleżanką, kto nie potrafi nawet z Tobą szczerze porozmawiać dlaczego nie chce seksu i nie chce w tym kierunku nic zrobić.

No bo nawet, jakby miał inny problem, to co innego, jakby chciał to leczyć niż jak olewa temat. Takiej osobie nie zależy, takie jest moje zdanie. Dlatego jeśli się z nim rozstaniesz, a moim zdaniem to najlepsze wyjście, jak druga osoba nas tak lekceważy, bo tak on Cię lekceważy, to następnym razem zwracaj uwagę na takie rzeczy, bo wyraźnie widziałaś, że on seksu nie chce i nic się nie zmieniało, a to, że religia mu zabrania, to wymówka była jak widać. Nawet jakby mu religia zabraniała, to i tak choćby o seksie pewnie chętniej, by z Tobą rozmawiał, a pewnie tego nie robił. Dlatego wiadomo, następnym razem pewnie bardziej zwrócisz na to uwagę, bo wtedy nie ma co liczyć na zmianę, jak ktoś wcale nie chce seksu. Inaczej się tylko ludzie męczą jak widać po wielu wątkach.

Paweł87, tylko w sumie takie kropelki pewnie nie pomogą jak ktoś zupełnie nie chce seksu. No i dodawać mimo wszystko do napoju bez wiedzy, to by było dla mnie upokarzające. Jakby ten facet chciał, to dawno, by coś próbował zmienić. Raczej nie wygląda, by jemu na żonie zależało, by miał chęci, by coś zmienić, on po prostu udaje, że nie ma problemu. Nie da się tak naprawdę z kimś takim budować przyszłości. A przecież rozmów wieli już na pewno wiele, a on ją zbywa.

Tak myślę, że stwierdzenie nieważności jak był ślub kościelny jest możliwe. Był seks, ale jak taki wymuszony, to myślę, że też można. Chociaż w sumie może faktycznie nie... Sama uważam, że to jest przesada i z KK mi nie po drodze, bo KK chyba uważa, że jak spałaś z nim nawet mało, to jesteś z nim związana już na zawsze. Sama mam zupełnie inne podejście, ale faktycznie przypomniałam sobie, że w KK tak jest. Wedle tego, że w ogóle spaliście ze sobą, to według KK nie możecie już rozejść się. No cóż, ale nawet wtedy ja zalecam rozstanie, najwyżej nie będzie nieważności małżeństwa, ale dlaczego masz być nieszczęśliwa? Zupełnie nie zgadzam się z KK, że mamy z kimś być, bo ślub kościelny, że nieważne jaki jest, ale mamy z nim być... Dla mnie męczenie się ze sobą na siłę właśnie jest złe, moim zdaniem lepiej się rozstać niż męczyć dalej, bo sama widzisz jak jest i że Twój mąż się nie zmieni, więc nie masz na co liczyć. A nieudane małżeństwo rodziców też ma negatywny wpływ na dziecko, więc tym bardziej dla dziecka nawet też lepiej rozstać się, by dziecko potem mogło widzieć szczęśliwą mamę, a nie często smutną, a dziecko często wyczuwa nastroje rodziców.

29

Nikt nie zwrócił uwagi że typ ma przedwczesny wytrysk. To jeden z największych kompleksów poza rozmiarem, więc to nic dziwnego że unika seksu.

30

A i według KK jak chcesz żyć według zasad KK, to i tak raczej możesz się z nim rozstać, tylko nie wiązać z innym facetem, bo niby grzech. Ja uważam inaczej uważam, że lepiej rozstać się nawet po ślubie kościelnym i budować życie kiedyś z kimś innym (choć wiadomo, w Twojej sytuacji najlepiej było wcale ślubu z nim nie brać, ale już trudno, skoro wzięłaś), ale jak Ty chcesz żyć według zasad KK, to i tak możesz od niego odejść.

Colt47, jednak dla większości facetów przedwczesny wytrysk to nie jest powód, by całkowicie rezygnować z seksu. Owszem, może jeszcze na jakiś czas, ale nie na wiele miesięcy. Normalnie facet ma potrzeby, więc mimo tych kompleksów i tak, by w końcu zaczął seks inicjować.

31

truskaweczka19 napisał/a:

Colt47, jednak dla większości facetów przedwczesny wytrysk to nie jest powód, by całkowicie rezygnować z seksu. Owszem, może jeszcze na jakiś czas, ale nie na wiele miesięcy. Normalnie facet ma potrzeby, więc mimo tych kompleksów i tak, by w końcu zaczął seks inicjować.

Nie zgadzam sie. Wszystko co zaburza poczucie męskości jest najgorszym problemem do ktorego ciezko sie przyznac nawet przed samym sobą. Co to za potrzeby, 3 pchnięcia i koniec? Tak moze sie zachowywac ktos kto traktuje kobiete jako narzędzie, a nie kobiete.

32

Colt47 napisał/a:

Nie zgadzam sie. Wszystko co zaburza poczucie męskości jest najgorszym problemem do ktorego ciezko sie przyznac nawet przed samym sobą. Co to za potrzeby, 3 pchnięcia i koniec? Tak moze sie zachowywac ktos kto traktuje kobiete jako narzędzie, a nie kobiete.

Jeżeli nie jest aseksualny, to może być powód unikania pożycia. Choć jeśli problem jest stricte psychiczny, zaleca się zwiększenie częstotliwości stosunków. Sama zresztą jestem za, bo znam z życia, mój mężczyzna kochając się ze mną raz na dwa tygodnie dochodził bardzo szybko, unikał, po latach  "zagęściliśmy ruchy" do ok.10 tygodniowo, ma problem zupełnie przeciwny smile Ciężko się mężczyźnie przemóc, ale warto, choć przyczyn może być wiele,najlepiej poradzić się seksuologa. 
Ale tu, sądząc z opisu wszystkich zachowań, i choćby z tej wyrachowanej "umowy na dziecko", to nie o to chodzi. On po prostu albo wcale nie chce, albo nie z autorką. Szkoda by mi było takiego życia pozbawionego przyjemności, ale faktycznie, mając małe dziecko, warto je z jego pomocą trochę odchować i wtedy pomyśleć o sobie.

33

Colt47 napisał/a:

Nie piszę, że to nie jest powód, ale mimo wszystko myślę, że nie sprawia to zwykle chyba, żeby aż rezygnować z seksu i to na długi czas. Może miesiąc, dwa, ale nie jak cały czas jego kobieta jest obok. A rozmów przecież mieli już wiele. Nie mówię, że to przyjemność dla faceta, jak seks szybko się kończy, bo sama miałam tak z moim facetem jakiś czas, ale dla mnie to zupełnie naturalne, bo to są początki, a mój facet jasne, że się przejmował, ale nie na tyle, by rezygnować z seksu. No i właśnie sądzę, że autorka tematu też do tego podchodzi ze zrozumieniem. Jak on tak długi czas się nie otworzył i nie chce się otworzyć i próbować, a jak już, to na raz na wiele miesięcy, to co niby można zrobić? No albo zaakceptować albo odejść.

34

Mój ma identycznie tak samo jak autorka tematu, kropka w kropkę. Po kilku latach - w końcu przywykłam.

35

Przedwczesny wytrysk na pewno nie jest problemem w tym przypadku. Gdyby to było na rzeczy to ten problem da się wyeliminować przez choćby masturbacje 3-4 godziny przed stosunkiem, a po tym czasie seks trwałby dłużej. Poza tym, gdyby problem tkwił tylko w przedwczesnym wytrysku to pewnie miałby ochotę Cię dotykać, pieścić czy choćby poruszać te tematy. Podniecałby go fakt samego kontaktu z Twoim ciałem, a tu problem jest taki, że po prostu go nie kręcisz. Może nie tyle Ty, co ogólnie sprawy damsko-męskie

36

Nie wprowadzaj ludzi w błąd przez brak wiedzy. Jakby przedwczesny wytrysk było tak łatwo leczyć i wydłużać stosunek, to każdy by to znał. To raz zadziała, raz nie, nie na wszystkich. Są różne tego powody i nie zawsze da sie wyleczyć, a domowe sposoby to często jeszcze pogłębienie problemu. Jak wie sie, że ten seks będzie do kitu, rzadko, krótko, bez szans na zmiane, a jeszcze partnerka sfrustrowana jakością, to sie zaczyna go unikać i idzie w masturbacje.

37

Colt47 napisał/a:

Nie wprowadzaj ludzi w błąd przez brak wiedzy. Jakby przedwczesny wytrysk było tak łatwo leczyć i wydłużać stosunek, to każdy by to znał. To raz zadziała, raz nie, nie na wszystkich. Są różne tego powody i nie zawsze da sie wyleczyć, a domowe sposoby to często jeszcze pogłębienie problemu. Jak wie sie, że ten seks będzie do kitu, rzadko, krótko, bez szans na zmiane, a jeszcze partnerka sfrustrowana jakością, to sie zaczyna go unikać i idzie w masturbacje.

jakby sobie ulżył sam klika godzin przed stosunkiem to w trakcie seksu by na pewno mógł dłużej poszaleć niż te 3 ruchy. Wiadomo, że nie byłby gotowy do działania przez poł godziny, ale stosunek byłby na pewno dłuższy.

Jednak tak jak napisałem, problem nie tkwi w przedwczesnym wytrysku, bo gdyby tylko to było problemem a wszystkie inne sprawy w porządku to zapewne by kręciło go chociażby dotykanie czy pieszczenie partnerki jako gra wstępna. Tak więc problem tkwi albo w psychice, w upodobaniach lub po prostu braku upodobań

38 Ostatnio edytowany przez tajemnicaa (2015-06-11 11:00:07)

Colt47 napisał/a:

Witam, przeczytałam Wasze wszystkie wypowiedzi. Dziękuję. Co do wypowiedzi Colt47 muszę się odnieść.
Nie traktuj tego jako ataku na siebie. Moim zdaniem - jak to nazwałeś-przedwczesny wytrysk nie jest tym nad czym się panuje. Więc jeśli ktoś tak ma to na pewno nie specjalnie to robi. Nie wynika też z tego fakt jakim jest traktowanie kobiety jak narzędzie. Po prostu tak się dzieje. Więc nie zgadzam się, że mężczyźni mający przedwczesny wytrysk traktują kobietę przedmiotowo.. cóż biedacy mogą zrobić skoro tak się dzieje? To tak ogólnie.
Jeśli chodzi o mnie nie odczułam nigdy by mąż traktował mnie przedmiotowo.. w sferze poza seksem moje potrzeby były i są na pierwszym miejscu.

A wracając do mojej sytuacji, jeśli jesteś mężczyzną, to przypomnij swoje pierwsze razy z kobietą. Czy nie było tak, że po 3 pchnięciach był koniec? Albo po jednym dotyku? Właśnie coś takiego ma mój mąż.
Kiedyś byłam z chłopakiem dla którego byłam pierwszą partnerką. Było identycznie- byle dotyk i od drżał, dochodziło do zbliżenia i momentalnie był koniec. Różnica polegała na tym, że ów partner aż piszczał za dotykaniem mnie, szukał okazji do zbliżeń i faktycznie im więcej tych zbliżeń było tym seks był dłuższy. A z mężem jest inaczej.. te 3 pchnięcia jakby mu w ogóle nie przeszkadzały (mi wtedy zresztą też nie, bo sądziłam że im więcej zbliżeń tym będzie lepiej). Ale tych zbliżeń nie ma.
Zamiast na wczesnym wytrysku skupiłabym się na pocałunkach..
Z języczkiem całowaliśmy się tylko podczas seksu i w kościele. Koniec. Czy to nie jest dziwne?
Pytanie czy aseksualni mężczyźni też nie lubią się tak całować. No i jak w tej kwestii wyglądają homoseksualiści.

Piszecie że aseksualizm dot. 1% społeczeństwa. Nie do końca się z tym zgadzam. Do tej pory mówiło się o tym, że kobieta nie chce. Od niedawna mówi się o niechęci mężczyzn.. i o dziwo po wczorajszej lekturze jestem w szoku ile takich mężczyzn jest. !% może wynika ze zbadanych osób, moim zdaniem problem jest o wiele większy.

39

Nie wiem jak mają inni, ale sam nie przepadam za całowaniem z językiem. Zwykłe mielernie ozorem jest to dla mnie. Robie to tylko dlatego, by mojej obecnej kobiecie sprawić przyjemność. Z poprzednimi tego mało co robiłem, ale postanowiłem to zmienić. Cała ta gra wstępna dla mnie to też zbędne, ale lubie widzieć jak sie moja nakręca.

Można mieć tak całe życie z tym przedwczesnym i nieważny będzie trening. Kwestia psychiki jest najczęstsza, ale fizjonomia też robi swoje.

40

u mnie akurat przy "pierwszy razie" nie mogłem określić, czy wytrysk był po 3 ruchcach smile było wręcz odwrotnie smile byłem tak zestresowany, że mi nawet nie drygnął smile hahahaha smile tak więc "pierwszy raz" nie wypalił....

Nigdy na szczęście nie miałem problemu z tym, że dochodzę za wcześnie. wręcz przeciwnie pół godziny często schodzi, to też nie jest dobre wg mnie

41 Ostatnio edytowany przez facet2015 (2015-06-11 14:09:19)

Ja,zeby zaduzo nie myslec o seksie to poprostu onanizuje sie raz, dwa razy na kilka dni.  robie to automatycznie zeby zapomniec. Odswiezyc umysl. Nie wpadac we frustracje. Miec spokoj.

Posty [ 41 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » ile mężczyzna może wytrzymac bez seksu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024