facet co czeka z sexem do ślubu ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » facet co czeka z sexem do ślubu ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 63 ]

Temat: facet co czeka z sexem do ślubu ?

Jak w temacie - co drogie panie uważacie o facetach, którzy zwlekają z KAŻDĄ formą aktywności sexualnej do ślubu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: facet co czeka z sexem do ślubu ?

Jeśli chłopak jest wierzący i dlatego czeka - ja w tym nie widzę niczego złego. Albo po prostu czeka na swoją wielka miłość - uznałabym ze to wielki romantyk smile pewnie zależy tez troche od wieku. Powody mogą być rozne. Pytasz o prawiczka? Bo znam tez przypadki chłopaków, krorzy juz prawiczkami nie sa, związki Sie rozpadły ale w nowych relacjach nie wspołżyja tylko czekają do ślubu - z tym ze sa to pary wierzące, ktorzy po prostu chcą wrócić do życia zgodnego z zasadami kościoła. Ja to szanuje, uważam ze każdy decyduje o swoim życiu i jeśli facet chce czekać z seksem do ślubu, ma do tego prawo i ja nie widzę w tym niczego złego smile

3

kota w worku się nie kupuje !

4

Sądzę, że takie Panie co kupiły kota w worku po 10 latach małżeństwa więdną nieszczęśliwe, że nie mają seksu, a zdradzać nie będą.

5

Pomyślałabym, że ma coś do ukrycia, nie wiem, mega kompleksy (mały członek?), może jest aseksualny i seks w ogóle go nie kręci ? Może nie jest pewien swojej orientacji ??  Unikanie KAŻDEJ aktywności seksualnej w przypadku zdrowego, młodego  faceta nie jest normalne, religia nie ma tu żadnego znaczenia.

6

Szanować należy takich, którzy nie chcą biec do WC na szybki numerek z nowo poznaną panienką na dyskotece ale jeżeli związek jest na tyle poważny, że w tle jest małżeństwo a facet unika jakichkolwiek form kontaktu fizycznego to coś jest z nim nie tak. Potwierdzam wypowiedzi poprzedników : kota w worku się nie kupuje !

7

Jak ktoś lubi buty najpierw kupować a przymierzać dopiero w domu to jego bajka ale niech sie potem nie dziwi że nie zawsze spasują wink

8

Jeżeli więc w stosunku do facetów nie kupuje się kota w worku to czy ta zasada nie tyczy się również kobiet, które czekają z utratą cnoty do nocy poślubnej?

9

dante085 napisał/a:

Jeżeli więc w stosunku do facetów nie kupuje się kota w worku to czy ta zasada nie tyczy się również kobiet, które czekają z utratą cnoty do nocy poślubnej?

Nie inaczej. Zasada dotyczy obu stron, takie jest moje zdanie

10 Ostatnio edytowany przez ryba81 (2015-06-11 13:02:16)

Stary Wuj napisał/a:
dante085 napisał/a:

Nie inaczej. Zasada dotyczy obu stron, takie jest moje zdanie

zgadzam sie,  ale tytuł brzmi :facet co czeka z sexem do ślubu ?

11

Słuszna uwaga - tak mi się po prostu luźno skojarzyło w kontekście kilku tematów obecnych na forum a dotyczących dziewic.

Toja24 napisał/a:

Jeśli chłopak jest wierzący i dlatego czeka - ja w tym nie widzę niczego złego. Albo po prostu czeka na swoją wielka miłość - uznałabym ze to wielki romantyk smile pewnie zależy tez troche od wieku. Powody mogą być rozne. Pytasz o prawiczka? Bo znam tez przypadki chłopaków, krorzy juz prawiczkami nie sa, związki Sie rozpadły ale w nowych relacjach nie wspołżyja tylko czekają do ślubu - z tym ze sa to pary wierzące, ktorzy po prostu chcą wrócić do życia zgodnego z zasadami kościoła. Ja to szanuje, uważam ze każdy decyduje o swoim życiu i jeśli facet chce czekać z seksem do ślubu, ma do tego prawo i ja nie widzę w tym niczego złego smile

Podpisuję się pod tym. Nic nam do tego, to jest intymna sprawa każdego człowieka, a tym, których to nie dotyczy - wara. Myślę, że trzeba być niesamowicie płytkim i zwyczajnie głupim, by oceniać kogoś przez pryzmat tego, czy czeka z seksem do ślubu, czy też nie.

Gary napisał/a:

Sądzę, że takie Panie co kupiły kota w worku po 10 latach małżeństwa więdną nieszczęśliwe, że nie mają seksu, a zdradzać nie będą.

Jeżeli założymy, że mężczyzna jest kotem, to faktycznie - mogą być niezadowolone z kupna.

Ale, że wy tak na serio??
No naprawdę...niedobrze mi się robi, gdy widzę taką argumentację. Tak jakby mężczyzna był produktem, który można kupić O.O
Od kiedy człowieka się kupuje? Z tego co wiem, niewolnictwo zniesiono ponad 100 lat temu.

13

Ty z tym niewolnictwem to tak na poważnie ???. A małżeństwo to jest milion krotnie
większa transakcja od zakupu nawet tygrysa w worku smile

14

Bądźmy szczerzy - o ile kobieta może ( choć to niezmiernie głupie ) czekać z pierwszym razem do ślubu , to facet już nie.

15

dante085 napisał/a:

Bądźmy szczerzy - o ile kobieta może ( choć to niezmiernie głupie ) czekać z pierwszym razem do ślubu , to facet już nie.

Dlaczego? jakaś jaskrawa dyskryminacja...
I jeżeli facet nie może czekać, to z kim ma to robić, skoro kobieta ma czekać?

16

Jeśli to przez wiarę ok, jego sprawa ale moim chłopakiem ani mężem nie zostanie. Jeśli inny powód tym bardziej, bo normalny, dorosły człowiek seksu potrzebuje i koniec. A jeśli nie to coś jest nie tak.

17

Wiara to jedno ale zaspokojenie sexualne drugie. Facet, który przed ślubem nawet samemu się nie zaspokoi nie jest raczej dobrym materiałem na kochanka - wątpliwe jest jego libido. Kobieta dodatkowo może dopowiedzieć sobie całą filozofię dotyczącą cnoty i tego, że mężczyzna będzie szczególnie uradowany, że mógł ten kwiatek zerwać....

18

NoTo jak taki nawet sam się nie bawi to...No dla mnie nie w pełni byłby mężczyzną. No sorry ale takie mam zdanie.

19

Swoją drogą zastanawiające, że sexualność faceta jest traktowana w sposób dość luźny natomiast u kobiet kawałek mięsa między nogami jest przez część forumowiczów traktowany jak świętość.

20

Masz racje, Dante085. Z tym ze to zazwyczaj mężczyznom przeszkadza brak dziewictwa u partnerki... Ile sie słyszy o tym, że na żonę każdy chce dziewicę a reszta kobiet do niczego. To przykre, tak myśle. sad

21

Ale co ma błona do wartości kobiety? Może to tylko moje podejście ale uważam, że przez pierwsze lata związku sex jest ważniejszy aniżeli rozmowa mniej więcej w proporcji 60/40 - potem ta proporcja się odwraca. Najważniejsze, by w łóżku było dobrze żeby nikt nie musiał szukać zaspokojenia u innych osób lub w odmiennych aktywnościach sexualnych. To, czy kobieta jest dziewicą czy też nie nie ma tu żadnego znaczenia jednakże, jeżeli czeka z sexem do ślubu to nie jest w stanie sama się poznać a co za tym idzie istnieje ryzyko, że nie będzie w stanie zaspokoić męża i samemu czuć się zaspokojoną.

Facet, któy przed ślubem nawet sobie nie strzepnie to dupa nie facet;)

22

Jestem dziewczyna, nie wiem co czuja faceci, jak sie na to zapatrują smile ja tez myśle ze to nie jest najwazniejsze i nie powinno stanowić o wartosci kobiety czy mężczyzny (mam na mysli dziewictwo czy prawictwo). Mam nadzieje ze jednak większość ludzi mysli w ten sposób, ze ważne sa inne cechy w kobiecie czy mężczyźnie, a nie kwestia dziewictwa czy prawictwa. Na forach jest jednak pełno wątków dotyczących tematu dziewictwa, to naprawdę powszechny temat. I mnie osobiście, jako dziewczynie o braku doświadczenia jest przykro gdy czytam opinie, ze dziewczyny po inicjacji seksualnej sa niczym 'wybrakowany towar'. Ot sorry taka dygresja sad

23

dante085 napisał/a:

Ale co ma błona do wartości kobiety? Może to tylko moje podejście ale uważam, że przez pierwsze lata związku sex jest ważniejszy aniżeli rozmowa mniej więcej w proporcji 60/40 - potem ta proporcja się odwraca. Najważniejsze, by w łóżku było dobrze żeby nikt nie musiał szukać zaspokojenia u innych osób lub w odmiennych aktywnościach sexualnych. To, czy kobieta jest dziewicą czy też nie nie ma tu żadnego znaczenia jednakże, jeżeli czeka z sexem do ślubu to nie jest w stanie sama się poznać a co za tym idzie istnieje ryzyko, że nie będzie w stanie zaspokoić męża i samemu czuć się zaspokojoną.

Bardzo mądra wypowiedź

24

Kiedy byłem nastolatkiem moja nieżyjąca już obecnie matka szczyciła się tym, że złożyła jakieś śluby na wstrzemięźliwość ileś tam jeszcze dni po ślubie, nie pamiętam 30 czy 60 ?. Była fanatyczną katoliczką. Jakie było ich życie seksualne widziałem, wychowywałem się w małym domu i jako nastolatek widziałem i słyszałem tą ich "namiętność". Jedna wielka porażka.

25 Ostatnio edytowany przez mysterious_chocolate (2015-06-12 20:54:22)

Stary Wuj napisał/a:

Kiedy byłem nastolatkiem moja nieżyjąca już obecnie matka szczyciła się tym, że złożyła jakieś śluby na wstrzemięźliwość ileś tam jeszcze dni po ślubie, nie pamiętam 30 czy 60 ?. Była fanatyczną katoliczką. Jakie było ich życie seksualne widziałem, wychowywałem się w małym domu i jako nastolatek widziałem i słyszałem tą ich "namiętność". Jedna wielka porażka.

To skrajność. Sama mam do czynienia z wieloma małżeństwami chrześcijańskimi, które utrzymały wstrzemięźliwość do dnia ślubu i nie narzekają na udane pożycie seksualne(w tym z moimi rodzicami, a więc przykład z pierwszej ręki, poznany i obserwowany przeze mnie codziennie. I nie musiałam w tym celu wchodzić im do sypialni, wystarczyło patrzeć uważnie i wyciągać wnioski z tego, w jaki sposób się do siebie odnoszą. W nich widać miłość.).
Wszystko zależy od podejścia, które nijak się ma do tego czy ktoś czeka z seksem.

Zahir napisał/a:
dante085 napisał/a:

Bardzo mądra wypowiedź

Sama nie uważam, że konieczne jest czekanie ze współżyciem do ślubu, jednak ocenianie kogoś przez pryzmat tego czy współżyje, czy nie dowodzi niezwykłego ograniczenia umysłowego. Wasza postawa niczym nie różni się od tej, która była prezentowana przez rodziców @Starego Wuja, oni byli jedną skrajnością, a wy jesteście drugą wink

26

Może i skrajność ale uważam osobiście, że wiązanie się z kimś bez oceny tego czy pasujemy do siebie pod względem sexu jest prostą drogą do stworzenia sobie kryzysu w przyszłym małżeństwie. Nie branie tego aspektu pod uwagę jest dowodem na ignorancję własnych i partnera potrzeb.

dante085 napisał/a:

Może i skrajność ale uważam osobiście, że wiązanie się z kimś bez oceny tego czy pasujemy do siebie pod względem sexu jest prostą drogą do stworzenia sobie kryzysu w przyszłym małżeństwie. Nie branie tego aspektu pod uwagę jest dowodem na ignorancję własnych i partnera potrzeb.

Raczej dowodem na to, że nie traktuje się drugiego człowieka w sposób przedmiotowy. Jeśli chcę się z kimś kochać, to robię to dlatego, że w danym momencie tego pragnę, a dana osoba jest mi bliska, nie po to zaś, by go oceniać. Nad własnymi potrzebami można pracować, zgranie w sferze seksualnej to nie jest coś, co ma się od tak, zazwyczaj trzeba na to wspólnie pracować i nie ma w tym niczego dziwnego.

28

Gdyby to była tylko kwestia zgrania i współpracy to na tym forum nie istniały by wątki dotyczące oziębłości kobiet, aseksualnych mężczyzn, niespełnionych fantazji sexualnych itd.

dante085 napisał/a:

Gdyby to była tylko kwestia zgrania i współpracy to na tym forum nie istniały by wątki dotyczące oziębłości kobiet, aseksualnych mężczyzn, niespełnionych fantazji sexualnych itd.

Owszem, takie problemy się biorą się znikąd. Nie zawsze są jednak spowodowane brakiem współżycia przed małżeńskiego. Wiele z nich to wynoszone z domu rodzinnego nawyki, które wychodzą dopiero po czasie. To, że ktoś zacznie współżycie nie daje gwarancji, że a nóż ujawnią się nagle wszystkie sekrety i będziemy wiedzieli o tej osobie wszystko. Poza tym ludzie się zmieniają. Ale to już jest temat na osobny wątek.

30

Ale brak sexu przed ślubem i generalna abstynencja wszelkich czynności z nim związanych jest już nieciekawym objawem. Jeżeli jedna osoba ma duże potrzeby i fantazje a druga nic a nic to związek ma ogromne szanse by być niewypałem a libido nie można się od tak nauczyć no chyba, że kobieta chce aby facet walił sobie pod prysznicem z powodu jej niskich potrzeb o których myślała, że po ślubie wzrosną......

Rozdzielmy dwie rzeczy. Jedną jest wstrzymanie się od czynności seksualnych, drugą odczuwanie tzw. ''pociągu'' do partnera/partnerki. Poza tym dochodzi jeszcze kwestia poruszania tematu współżycia przez przyszłych małżonków. Jeśli jest to dla nich tabu bezwzględne do tego stopnia, że nie potrafią i nie chcą nawet o tym słyszeć(bo są i takie przypadki), to faktycznie po ślubie mogą mieć problem. Ale nie dlatego, że seksu nie było, a dlatego, że nie potrafią ze sobą rozmawiać.

32

Jak można rozmawiać na temat sexu i własnych pragnień kiedy się nawet nie próbowało? Jaki ma sens czekanie z sexem do nocy poślubnej z nadzieją, że partner/partnerka będzie usatysfakcjonowany tym, że jest pierwszy/pierwsza? Zresztą rozmowa nie naprawi niskiego libido, braku fantazji, małego penisa itp.

Tak samo, jak można rozmawiać na temat marzeń, których się jeszcze nie zrealizowało, ale chce się to zrobić w przyszłości wink
Są ludzie, którzy widzą w tym sens. Ja nie twierdzę, że wszyscy mają tak robić, chodzi mi tylko o to, by nie przyklejać łatek ze względu na to, jak kto w tej sferze postępuje, bo to bardzo krzywdzące a tak naprawdę niewiele ma wspólnego z tym, jakim dany mężczyzna(czy kobieta) jest człowiekiem, czy jest dobry dla innych, czy szanuje starszych i dba o rodzinę. To nie jest wyznacznik i tylko i wyłącznie o to mi chodzi, bo zdań jest tyle co ludzi i każdy ma własne.
Czemu od razu zakładać istnienie wymienionych przez Ciebie problemów(które tak de facto dla innych nie muszą być wcale problemami, bo każdy ma WŁASNY GUST). Zawsze zastanawiało mnie, dlaczego niektórzy tak komplikują sobie życie, doszukując się wszędzie kłopotów smile

34

Chocolate, dla mnie to, że facet nie chce seksu jest już jakimś wyznacznikiem. Nie oszukujmy si, jest, gdyby nie miało to żadnego znaczenia, nikt ny się tym nie przejmował. Ci, którzy wierzą i praktykują powiedzą, że wstrzymanie się z seksem jest sprawdzianem silnej woli, pokazaniem szacunku do siebie i partnerki, utwierdzeniem milości, tej prawdziwej, duchowej, że wzmacnia charakter, że taka osoba nie jest egoistą, że Bog tak chciał, że cielesność jest mniej ważna od duchowości itd. Dla wierzącej chrześcijanki trwającej w nakazach kościoła, partner, który też wyznaje jej zasady będzie lepszym kandydatem do związku, niż ktoś, kto uważa inaczej, więc tak, to w jakiś sposób jest wyznacznik człowieka.

Ja nigdy nie zgodziłabym się na związek z taką osobą, a gdybym przypadkiem się przed związkiem nie zorientowała, co jest grane, zakończyłabym go możliwie najszybciej. Uważam, że jeśli dla mojego partnera bóg, w którego ja nie wierzę jest ważniejszy ode mnie, to coś jest nie tak. Poza tym, wcale nie wiem, czy w ogóle chcę małżeństwa, a jeśli tak to kiedy. Myślę, że nastąpi to dopiero w oolicach 30.
Zakaz seksu przedślubnego miał seks i był bardzo potrzebny kiedyś. Kiedy kobiety niezamężne z dzieckiem były uważane za gorsze, kiedy kogiety nie mogły pracować, więc taka koobieta była na utrzymaniu ojca, ewentualnie braci, nie było zasiłków ani żadnej innej pomocy z państwa. Kiedy ludzie żenili się po roku znajomości, a nie, jak dziś, po 5, 10 latach.

35 Ostatnio edytowany przez Wyspianski (2015-06-14 10:27:36)

Kto by za żone chciał dupodaje? I tak większość kobiet ukrywa swoje prawdziwe oblicze, liczbe z którą spały, ale taka łatwość w dawaniu ciała pokazuje że żoną dobrą nie będzie. Mogłaby tylko udawać taką pod pozorami.

Zaraz odezwą się pijawki i powiedzą że facet który zalicza też jest be. Tyle że dla was taki ktory ma wiele kobiet, umie je zdobyć i zna sie na rzeczy (seks) jest atrakcyjny, więc z tym "be" nie ośmieszajcie siebie.

36 Ostatnio edytowany przez Ślimaczyca (2015-06-14 11:11:54)

Nie chciałabym, gdybym była mężczyzną, dupodajki. Ale dla mnie dupodajka to taka, która co sobotę na dyskotece ma innego. Jeśli dla Ciebie dupodajka to ktoś, kto miał więcej niż jednego partnera, to możesz zaproponować zmianę nazwy forum na Netdupodajki! Na szczęście ratują nas tematy: mój pierwszy raz, uff...;)

A tak poważnie, to nie chciałabym wyjść ani za faceta, który był tylko ze mną, ani za takiego, który miał 50 kobiet.
Na męskich forach też można to zauważyć, mężczyźni niechętnie biorą za żonę dziewicę, bo taka nie ka porównania w seksie z innymi, może zachcieć kiedyś porównać, ba, może okazać się, że mąż wcale taki dobry nie jest. Co więcej, to, że kobieta miała kilku partnerów wcześniej, a jednak wybrała jego, biorą za komplement ich seksualnych umiejętności.
Także to co piszesz, dotyczy chba małej grupy ludzi.

37

Rozumuje w inny sposób, albo bardziej pisze z doświadczenia nt takich kobiet. Chodzi o to, że jeśli co chwila zmienia partnerów seksualnych, miewa też różne relacje bezuczuciowe dla samej przyjemności to później taka nie potrafi w pełni sie oddać. Nie potrafi sie angażować, jest egoistką do potęgi i za chwile znowu miłość sie jej wypala. W tym momencie szuka kolejnego i wciska mu te same rzeczy co poprzednim. Czyste uprzedmiotowienie i wcale nie chodzi o to że miała więcej niż jednego. Chodzi o aspekty wyboru. Czy to nieodpowiednich partnerów, albo odpowiednich ale taka kobieta nie potrafi skupic sie na jednym, stabilnym, rutynowym związku czy nie ucieka od problemów - co stanowi kolejne podwaliny egoizmu, braku (współ)odpowiedzialności.

Dla mnie już lepsza jest jawna dupodaja która nie kryje sie z tym co robi i dokładnie wie, że nie potrafi być w poważnym związku, wierna i nie daje seksu "za coś".

38

Przede wszystkim jeżeli kobieta ma ochotę mieć wielu partnerów to co komu to szkodzi jeżeli nie krzywdzi nikogo?

39

Siebie krzywdzi, tylko to wychodzi po latach. Tak jak z żarciem, paleniem, piciem. Seks bardzo mocno wpływa na psychike, a kobiety są podatne.

Pisze w domysle o takiej kobiecie z z ktora miałbym sie związać. Jej sposob funkcjonowania mnie obchodzi.

40

Każda psychika jest w mniejszym lub większym stopniu podatna i płeć nie ma tu za bardzo do gadania. Seksualność kobiet jest bardziej na cenzurowanym i to, co w przypadku facetów ma przyzwolenie u kobiet jest naganne. Stąd też prosty wniosek, że to kobiecie powinno bardziej zależeć aby facet wiedział jak sprawić jej przyjemność zważywszy na to, że nie jest społecznie akceptowalne zbyt częste "wypróbowanie" ich łóżkowych zdolności. Twierdzenie, że miłość jest w stanie podciągnąć niedopasowanie łóżkowe jest z gruntu rzeczy naiwnością. Zasadnym jest więc twierdzenie, że z punktu widzenia kobiety mężczyzna, który czeka z sexem do ślubu jest złą inwestycją.

41 Ostatnio edytowany przez mysterious_chocolate (2015-06-14 12:38:21)

Ślimaczyca napisał/a:

Chocolate, dla mnie to, że facet nie chce seksu jest już jakimś wyznacznikiem. Nie oszukujmy si, jest, gdyby nie miało to żadnego znaczenia, nikt ny się tym nie przejmował. Ci, którzy wierzą i praktykują powiedzą, że wstrzymanie się z seksem jest sprawdzianem silnej woli, pokazaniem szacunku do siebie i partnerki, utwierdzeniem milości, tej prawdziwej, duchowej, że wzmacnia charakter, że taka osoba nie jest egoistą, że Bog tak chciał, że cielesność jest mniej ważna od duchowości itd. Dla wierzącej chrześcijanki trwającej w nakazach kościoła, partner, który też wyznaje jej zasady będzie lepszym kandydatem do związku, niż ktoś, kto uważa inaczej, więc tak, to w jakiś sposób jest wyznacznik człowieka.

Ja nigdy nie zgodziłabym się na związek z taką osobą, a gdybym przypadkiem się przed związkiem nie zorientowała, co jest grane, zakończyłabym go możliwie najszybciej. Uważam, że jeśli dla mojego partnera bóg, w którego ja nie wierzę jest ważniejszy ode mnie, to coś jest nie tak. Poza tym, wcale nie wiem, czy w ogóle chcę małżeństwa, a jeśli tak to kiedy. Myślę, że nastąpi to dopiero w oolicach 30.
Zakaz seksu przedślubnego miał seks i był bardzo potrzebny kiedyś. Kiedy kobiety niezamężne z dzieckiem były uważane za gorsze, kiedy kogiety nie mogły pracować, więc taka koobieta była na utrzymaniu ojca, ewentualnie braci, nie było zasiłków ani żadnej innej pomocy z państwa. Kiedy ludzie żenili się po roku znajomości, a nie, jak dziś, po 5, 10 latach.

Nie załapałaś smile Nie mówię o skrajnych przypadkach, w których mężczyzna nie chce seksu, a o normalnym facecie, który kocha i pragnie swojej kobiety, jednak chce zachować ten moment na chwilę, gdy będą już małżeństwem.
I po raz drugi nie załapałaś. Miałam na myśli to, że taki człowiek nie jest w niczym gorszy od tego, który czekać nie chce, a to, że ludzie powinni dobierać się wedle przekonań jest już oczywistą oczywistością, jednak to nie jest temat tego wątku.

Tak jakby gwarantem wierności było to, że kobieta nie jest dziewicą...Taaaa... Większej głupoty nie słyszałam lol
To jak przed pierwszym seksem ze swoim facetem pójdzie do baru i ktoś ją przeleci, będzie już dla niego wystarczająco dobra? wink
Sens.

dante085 napisał/a:

Każda psychika jest w mniejszym lub większym stopniu podatna i płeć nie ma tu za bardzo do gadania. Seksualność kobiet jest bardziej na cenzurowanym i to, co w przypadku facetów ma przyzwolenie u kobiet jest naganne. Stąd też prosty wniosek, że to kobiecie powinno bardziej zależeć aby facet wiedział jak sprawić jej przyjemność zważywszy na to, że nie jest społecznie akceptowalne zbyt częste "wypróbowanie" ich łóżkowych zdolności. Twierdzenie, że miłość jest w stanie podciągnąć niedopasowanie łóżkowe jest z gruntu rzeczy naiwnością. Zasadnym jest więc twierdzenie, że z punktu widzenia kobiety mężczyzna, który czeka z sexem do ślubu jest złą inwestycją.

To jest akurat prawda, dlatego mężczyźni, którzy pierwszy raz przeżyli z kimś innym niż z obecną partnerką, mogą podświadomie porównywać ją z tą pierwszą(tak, u mężczyzn też to działa). Pierwszy raz zapada w pamięć, niezależnie od płci.
W dalszym ciągu nie mogę się z Tobą zgodzić. Chyba, że ktoś opiera swoje życie związkowe na seksie. Chociaż i tak jestem zdania, że dopasowanie nie jest czymś, co z góry nam dano, a trzeba je wypracować. Poza tym naprawdę nie wierzę w coś takiego jak niedopasowanie w łóżku. To tylko wymysł osób, którzy zwyczajnie nie chcą(już) pracować nad wzbogaceniem swojego pożycia, rozstanie się i poszukanie substytytu to najłatwiejszy sposób, wymagający mniejszego nakładu pracy nad sobą i nad związkiem. Bardzo wygodne, nie powiem. To też jest jakiś sposób na życie wink

42

Wierność jest w pewnym stopniu pochodną satysfakcji sexualnej a ta wynika w dużej mierze z dopasowania się partnerów. Jeżeli się wiążesz z kimś na całe życie warto było by się zabezpieczyć na możliwość niewypału łóżkowego, choćby w wiedzę ile centymetrów ma ten facet w majtkach czy też przyszła panna młoda ma ciało, które mężczyznę naprawdę podnieca.

dante085 napisał/a:

Wierność jest w pewnym stopniu pochodną satysfakcji sexualnej a ta wynika w dużej mierze z dopasowania się partnerów. Jeżeli się wiążesz z kimś na całe życie warto było by się zabezpieczyć na możliwość niewypału łóżkowego, choćby w wiedzę ile centymetrów ma ten facet w majtkach czy też przyszła panna młoda ma ciało, które mężczyznę naprawdę podnieca.

Tak, jeszcze nie daj Boże okaże się, że ma trzecią pierś na brzuchu, chowaną pod letnią sukienką i co wtedy wink

44

dante085 napisał/a:

Duże spłycenie. Ludzie sie zmieniają, ich poglądy ewoluują, odkrywają nowe fantazje, chorują.
Ciało też sie zmienia. I co wtedy? Pochodna satysfakcji każe nie być wiernym i sie usprawiedliwić? Z robotami sie nie wiążemy, choc chyba kilka osób tak twierdzi.

Jesli chodzi o inwestycje kobiety to z tym sie zgodze. Ponosza wieksze konsekwencje, ale to znaczy ze powinny potrafic skrupulatniej wybierac partnerów, a nie zmieniac co chwile próbując na oślep. To juz widac ze kobieta albo głupia albo skrzywiona, albo egoistka, a z egoistkami nie da sie stworzyc zdrowego związku.

45

Czas zmienia ciało, poglądy ewoluują, jedne fantazje przychodzą a drugie odchodzą - jest to naturalna kolej rzeczy.

Rozpoczęcie związku z kimś, kto nas fascynuje i stymuluje do działania, kto nas podnieca i rozpala daje większą gwarancje tego, że związek będzie tylko rozwijał się i dojrzewał bez większych problemów.

46

Chocolate, nie wiem skąd przekonanie, że nie załapałam i piszę nie na temat. Mój post (jak i cały temt) dotyczy mężczyzn, którzy czekają z seksem do ślubu. Gdzie napisałam, że piszę o skrajnych przypadkach?

Widzisz, to nie prawda, że nie. Ma gorszych. Dla mnie gorszym kandydatem do związku będzie ten, który czeka ze ślubem, dla kogoś innego ten, który jest gotów uprawiać seks po 5 randce.

47

Wtrącę swoje trzy grosze - będąc kobietą martwił bym się gdybym w mężczyźnie dopiero po piątej randce rozbudziła zainteresowanie seksualne....;)

48 Ostatnio edytowany przez mysterious_chocolate (2015-06-14 22:34:58)

Ślimaczyca napisał/a:

Chocolate, nie wiem skąd przekonanie, że nie załapałam i piszę nie na temat. Mój post (jak i cały temt) dotyczy mężczyzn, którzy czekają z seksem do ślubu. Gdzie napisałam, że piszę o skrajnych przypadkach?

Widzisz, to nie prawda, że nie. Ma gorszych. Dla mnie gorszym kandydatem do związku będzie ten, który czeka ze ślubem, dla kogoś innego ten, który jest gotów uprawiać seks po 5 randce.

To nie przekonanie, a stwierdzenie faktu. Owszem, dotyczy tematu, jednakowoż odniosłaś się do moich słów, których nie zrozumiałaś...i których w dalszym ciągu nie rozumiesz smile

dante085 napisał/a:

Wtrącę swoje trzy grosze - będąc kobietą martwił bym się gdybym w mężczyźnie dopiero po piątej randce rozbudziła zainteresowanie seksualne....;)

Co ma piernik do wiatraka?

49

Proste - mężczyzna, który nie chce się przespać z kobietą po piątej randce to dupa nie facet. Tak nas natura zaprogramowała, że chcemy uprawiać sex z kobietami, które nas pociągają. Zresztą zaryzykuję stwierdzenie po lekturze różnych forów, że kobiety źle znoszą brak zainteresowania seksualnego ze strony mężczyzn.

50

dante085 napisał/a:

Jak w temacie - co drogie panie uważacie o facetach, którzy zwlekają z KAŻDĄ formą aktywności sexualnej do ślubu?

Dziwne - co najmniej. Nienaturalne. Może próbuje dorobić jakąś ideologię do swoich lęków.

51

dante085 napisał/a:

Proste - mężczyzna, który nie chce się przespać z kobietą po piątej randce to dupa nie facet. Tak nas natura zaprogramowała, że chcemy uprawiać sex z kobietami, które nas pociągają. Zresztą zaryzykuję stwierdzenie po lekturze różnych forów, że kobiety źle znoszą brak zainteresowania seksualnego ze strony mężczyzn.

Ja myślę że człowiek aseksualny jest bardziej ludzki niż my. Bo potrafi myśleć głową cały czas. Ktoś kto uważa że w pierwszych latach związku najważniejszy jest seks jest ograniczony mentalnie. A dziewictwo ma znaczenie dla wielu mężczyzn a nie garstki, i nie chodzi o błonę dziewiczą która tak nie ładnie nazwałeś, i wiesz o tym dobrze. A jeżeli nawet kupi złego "kota" w worku i nie będzie zadowolona z seksu może inne rzeczy pielęgnować, w końcu to jedna z wielu innych przyjemności. Byle by taka kobieta nie trafiła na psychopatę, alkoholika lub sadystę. Ale jeżeli na innych płaszczyznach żyją sobie spokojnie to nie widzę problemy, zwłaszcza że są terapie i medykamenty na po prawe libido.

dante085 napisał/a:

Seks jest bardzo ważny w małżeństwie, bo scala i pogłębia bliskość,  uczucie. A jednak wszystkiego nie da się przewidzieć. Sam napisałeś, że czas zmienia ciało etc, tak więc "wypróbowanie"(fuj, nienawidzę odnosić tego słowa do seksualności) nie daje gwarancji, że będą zgrani już zawsze. Tak jak wcześniej pisałam - zgranie to nie jest coś, co jest dane człowiekowi ot tak i na zawsze. Nad tym trzeba pracować,  pielęgnować to. Tak dobrze to nie ma wink.
Poza tym mylisz pojęcia - pożądać nie oznacza automatycznego hędożenia, bo "on/ona tak chce". Jest jeszcze coś takiego jak rozum(chociaż powoli przekonuję się, że nie wszyscy go mają ale to szczegół). Oczywiście - jeśli ktoś chce, by popędy nim rządziły, to droga wolna, ale po co oceniać jako gorszych tych, którzy robią odwrotnie, gdy to oni rządzą swoimi pragnieniami, a nie pragnienia nimi?

53

Wy dziewczyny same mie wiecie czego chcecie jesteście hipokrytkami.
Po co wykonujecie tyle ćwiczeń np na seksowne pośladki myślę że właśnie po to żeby nęcić facetów.
Faceci
Myślicie że gdyby faceci mieli taką naturę jak wy i zwlekaliby z seksem jak to ludzkość by wygineła w czasie poważniejszych epidemii które były kiedyś i większych wojen i bitew plemiennych gdzie jedni wycinali w pień drugich.
Facet niestety musi myśleć o seksie prawie odrazu taka natura. Na tym też polega prawo naturalnej selekcji
Faceci ociągający się z seksem poprostu wymierają dlatego mamy tylu napalonych zboczeńców wśród facetów.

54

Świat oparty jest jest na pewnych elementach które muszą pełnić określone funkcje. Facet jest elementem który niestety bądź stety jest tym od bzykania. Facet który nie pełni swojej przypisanej facetowi roli w wszechświecie wymiera i nie przekazuje swoich uwarunkowań genetycznych i usposobienia w zachowaniu.
Dziewczyny trzeba myśleć logicznie wtedy wszystko można zrozumieć

seba1 napisał/a:

Po co wykonujecie tyle ćwiczeń np na seksowne pośladki myślę że właśnie po to żeby nęcić facetów.
Faceci
Myślicie że gdyby faceci mieli taką naturę jak wy i zwlekaliby z seksem jak to ludzkość by wygineła w czasie poważniejszych epidemii które były kiedyś i większych wojen i bitew plemiennych gdzie jedni wycinali w pień drugich.
Facet niestety musi myśleć o seksie prawie odrazu taka natura. Na tym też polega prawo naturalnej selekcji
Faceci ociągający się z seksem poprostu wymierają dlatego mamy tylu napalonych zboczeńców wśród facetów.

Nie wykonuję takich ćwiczeń wink
Nie rozumiem czemu wciąż zmieniacie temat hmm Nie piszemy tutaj o mężczyznach, którzy nie myślą o seksie i nie odczuwają pożądania, a o takich, którzy czekają ze współżyciem. To dwie różne sprawy, więc przestańcie je mieszać!
W dodatku wrzucacie wszystkie kobiety do jednego wora, nie ładnie wink

56

seba1 napisał/a:

Faceci

smile:):)
o matko ty tak na poważnie piszesz?

57

Przyznam że jednocześnie jestem na tyle leniwy że nie chce mi się czytać całej tej dyskusji i dodawać do niej swoje trzy grosze w odniesieniu do tego kto już coś napisał ale jednocześnie chciałem tylko napisać w odpowiedzi na pytanie autora ( jako facet ) że ...

... że ja bym nie czekał do ślubu z 'każdą formą aktywności seksualnej' - z bardzo wielu względów które jak sądzę są dosyć oczywiste. I czy mowa o seksie, peetingu czy nawet masturbacji ( bo to ostatnie w sumie można w jakimś sensie podpiąć pod 'aktywność seksualną' ).

A jak ktoś czeka to ... naprawdę życzę mu powodzenia. No offence ale ja bym się w coś takiego nie pakował.

58

ja bym nie chciała takiego chłopaka i nie czekałam do slubu,
ale ważne żeby się dobrac, moja ciotka spotkala mezczyzne i sa po slubie już wiele lat, obydwoje dopiero po slubie współżyli ze sobą i wogole mieli swój pierwszy raz, ona miała 28 a on 29 i sa szczęśliwi ze sobą, także można i tak,

59

mariola856 napisał/a:

ja bym nie chciała takiego chłopaka i nie czekałam do slubu,
ale ważne żeby się dobrac, moja ciotka spotkala mezczyzne i sa po slubie już wiele lat, obydwoje dopiero po slubie współżyli ze sobą i wogole mieli swój pierwszy raz, ona miała 28 a on 29 i sa szczęśliwi ze sobą, także można i tak,

No i luzik

60 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-06-24 23:17:03)

Nic nie oceniam w tym względzie, dla mnie to indywidualna kwestia niezależnie czy do ślubu z seksem chce czekać kobieta czy mężczyzna. Sama nie czekałam z seksem do ślubu, ale byłabym myślę płytka, gdybym oceniała, że ktoś postępuje gorzej, bo czeka. To tak nie działa, po prostu to kwestia indywidualnej decyzji i jeśli jest świadoma, to przecież wtedy może być szczęśliwa zarówno osoba nie czekająca z seksem do ślubu jak i czekająca z seksem do ślubu. Jak ktoś wie czego chce, znajdzie odpowiedniego partnera i oboje mają podobne spojrzenie, to pewnie będą szczęśliwi. Grunt to postępować tak, by samemu być zadowolonym, a nie robić coś wbrew sobie. Mężczyzna nie musi rzucać się na każdą kobietę, by świat przetrwał.

To stereotyp, że musi też chcieć seksu ciągle. Jasne, biologia stworzyła mężczyznę tak, że może chcieć seksu częściej, że mniej mu do niego może być potrzeba, niemniej też może wybierać z kim śpi i może np chcieć tylko ze stałą partnerką czy żoną. A oni kiedyś np. mogą mieć dziecko czy dzieci, a jak nie, to też ich wybór. Nie ma sensu mówić, że facet powinien spać z każdą jaka mu się spodoba, bo naprawdę tak samo jak kobiety są różne tak samo mężczyźni i chyba lepiej wręcz jak umieją nad sobą panować, a nie że ochoczą muszą uprawiać seks z każdą ładną i zainteresowaną nimi dziewczyną.

Właśnie o to się rozchodzi truskaweczko smile Napisałaś dokładnie to, co sama myślę.  Nie uważam, że każdy koniecznie musi z tym czekać, po prostu nie uznaję oceniania kogoś na podstawie tego, czy robi to czy nie. Niech każdy się zajmie swoimi sprawami i dobiera sobie partnera bądź partnerkę w taki sposób by w tym się zgadzali. I tyle smile

62

mysterious_chocolate napisał/a:

Właśnie o to się rozchodzi truskaweczko smile Napisałaś dokładnie to, co sama myślę.  Nie uważam, że każdy koniecznie musi z tym czekać, po prostu nie uznaję oceniania kogoś na podstawie tego, czy robi to czy nie. Niech każdy się zajmie swoimi sprawami i dobiera sobie partnera bądź partnerkę w taki sposób by w tym się zgadzali. I tyle smile

No dokładnie smile Bardzo mądrze piszesz smile

63

To nie jest nic złego, w tym sensie, że może nie chce Ci dawać nadziei i po prostu chce Cię bliżej poznać od innej strony niż od strony sexualnej...może po prostu ma jakieś złe doświadczenia albo zauważył u innych, że zbytni pospiech tylko wypacza wzajemne porozumienie i harmonię..Częściej takie zachowanie odnosi się do dziewcząt...więc jak chłopak ma takie zasady to tym bardziej jest coś na rzeczy..Ogólnie jeśli ci na nim zależy to radzę Ci zimny prysznic, bo nie ma innej rady. Pozdrawiam.

Posty [ 63 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » facet co czeka z sexem do ślubu ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024