Czy tak wypala się każdy związek? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy tak wypala się każdy związek?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Czy tak wypala się każdy związek?

Witam,
ze swoim chłopakiem jestem od dwóch lat, ale jesteśmy na bardzo trudnym etapie to przejścia. Od kilku dni unikał mnie, jechał do rodziców, zostawiał mnie jak najdłużej w domu, wracał tylko na noc, a rano znowu gdzieś szedł i nie wracał. Bardzo mnie to raniło, bo wiedziałam, że robi to specjalnie - nie miał wtedy poważnych spraw na głowie, właściwie bez celu przetrwaniał ten czas. Gdy już doszło do ostatecznej konfrontacji brutalnie się pokłóciliśmy. Pomyślałam, że nie dam rady i muszę w końcu się wyrwać z domu - wyjść do kogoś, wyżalić się i tak zrobiłam. Jednak jak on wrócił i mnie nie zastał w domu, sam pojechał się spotkać z kimś. Gdy ja już wróciłam, zastałam na jego komputerze zdjęcie z jakąś dziewczyną. Wniosek był jeden - zdradza mnie. Jednak później wszystko obgadaliśmy i mówił, że nie. Upiłam się z tych nerwów, bo to co przechodziłam przez ostatnie dni były dla mnie koszmarem - i zaczęłam szaleć nieco w domu, błagałam go by pokazał swoje fiukcyjne konto, pokazał smsy, kontakty - nic z tych rzeczy, wszystko skasował, brutalnie się jeszcze na mnie wyżył, jak widział mnie w takim stanie.
Prosiłam, skamlałam, błagałam aby mnie przytulił, by było jak dawniej, by by dla mnie miły - nie, był twardy jak głaz,odwrócił się ode mnie i koniec. Wtedy zaczęłam go pytać, gdzie jest mój dawny Paweł. I do tej pory nie wiem.

Ciągle mnie ignoruje, chociaż wie, że również piszę z jakimiś mężczyznami - ma to zupełnie gdzieś; widział że wychodzę na spotkanie - tak samo, nawet nie mrugnął okiem na to.
Boli mnie to, że nie pokazuje tego, że zależy mu na mnie. Jak wychodzę bez celu, on mówi bym szła i nawet nie przytrzyma mi ręki, abym poczekała.
Nie stara się, podnosi głos; jak to kobieta jestem dociekliwa i często nie panuję nad nerwami, ale on potrafi wtedy jeszcze mocniej przypieprzyć.
Nigdy tak nie było.
Czy to normalne, każdy związek tak kiedyś będzie wyglądał i balansował na skraju miłości a obojętności?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy tak wypala się każdy związek?

"Ciągle mnie ignoruje, chociaż wie, że również piszę z jakimiś mężczyznami - ma to zupełnie gdzieś" Jak widzę próbujesz płacić pięknym za nadobne. Tylko to się nie sprawdza i nie tędy droga. Patrząc na jego zachowanie mam jedną radę. Zakończ ten związek zanim sie psychicznie wykończysz, bo jesteś ku temu na najlepszej drodze.
Pytasz "Czy to normalne, każdy związek tak kiedyś będzie wyglądał i balansował na skraju miłości a obojętności?" To co się dzieje w Twoim związku nie jest normalne, jest poprostu chore. Bo żaden normalny związek tak nie wygląda. W Twoim przypadku chodzi nie tylko o obojętność partnera, ale o sposób w jaki się zachowuje, w jaki Cię traktuje. Nie pozwalaj na to. Odejdź. Masz jedno życie. Nie pozwól je sobie zmarnować.

3

A ja poszukałabym problemu. No bo co? Tak nagle mu się odwidziało? Nie sądzę. Może poznał kogoś innego, może coś się stało i w ten sposób odreagowuje? Jeśli Ci na nim zależy poszuukaj źródła tego zachowania. Jednak jeżeli nie znajdziesz 'odpowiedzi' po prostu zostaw go. Nie ma sensu żebyś się przed nim płaszczyła skoro on najwidoczniej ma to głęboko w poważaniu. Nie szanuje Cię, nie interesujesz go. To nie jest normalny związek, to nie jest wypalanie sie miłości. Coś musi być przyczyną, jednak najlepszym wyjściem byłoby zakończenie tego.

4

Nie wiem co jest powodem jego zachowania. Myślę, że warto porozmawiać i powiedzieć o Twoich potrzebach i emocjach jakich doświadczasz. Kryzysy są wpisane w nasze życie to niestety nieuniknione i nie ma co łudzić się, że jest inaczej. warto zastanowić się czego Ci brakuje i jak te potrzeby możesz zrealizować poza związkiem.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy tak wypala się każdy związek?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024