Pedagogika - jaka specjalizacja? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Pedagogika - jaka specjalizacja?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1 Ostatnio edytowany przez Lacrymosa (2009-11-26 12:18:12)

Temat: Pedagogika - jaka specjalizacja?

Witam.
Jestem na III semestrze pedagogiki i mam do wyboru specjalności:
Społeczno-opiekuńcza
Resocjalizacja
Przedszkolna i wczesnoszkolna.

Byłam przekonana aby wybrac przedszkolna i wczesnoszkolną, ale ostatnio zaczynam się zastanawiać, a musze ją wybrac już na początku grudnia. Po jakiej specjalizacji najłatwiej znaleźć prace?
Nie mogę się zdecydować, praca w przedszkolu jest fajna, byłam tam na tsażu i mi siępodobało, ale z drugiej strony kręci mnie taki przedmiot jak wychowanie do życia w rodzinie, co raczej chyba po społeczno opiekuńczej będe mogła robić?
Czy opłaca się zrobic magistra z przedszkolnej i wczesnoszkolnej a potem papier podyplomowy na społeczno opiekuńczą albo na wychowanie do życia w rodzinie? Nie wiem jaka droge wybrać, niech mi ktos doradzi.

PS: prosze tylko o nie pisanie o tym ze się zaczyna studia i komentowanie o tym na jakiej to uczelni tak jak w poprzednim temacie. CHodzi mi o konkretne podpowiedzi dotyczace mojego zagadanienia.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pedagogika - jaka specjalizacja?

ja radzę przedszkolną i wczesnoszkolną a podyplomowe z opiekuńczej.
Wybierz to co od początku czułaś ,że chcesz robić. A podyplomówek możesz zrobić setki po studiach. Jak jesteś nastawiona na rozwój to nawet już pracując w zawodzie będziesz mogła poszerzać horyzonty. W tym zawodzie człowiek całe życie powinien się kształcić.
Powodzenia

Ja obecnie jestem na III roku pedagogiki opiekuńczej i socjalnej i niestety jestem zła bo zapisałam się na ped. opiekuńczą i pracę socjalną... Po tych studiach chciałabym pracować w świetlicy szkolnej. A jeśli chodzi o magisterskie to zastanawiam się między przedszkolną i wczesnoszkolną a oligofrenopedagogiką i tak naprawdę nie wiem co wybrać... A Tobie radziłabym z doświadczenia wybrać z tych co podałaś właśnie przedszkolną i wczesnoszkolną, większe prawdopodobieństwo uzyskania pracy. Ale to głównie od Ciebie zależy w czym się bardziej widzisz, zrób najpierw te kierunki które najbardziej Cię interesują a potem możesz iść na inne podyplomowe.

4

ja jestem na III roku pedagogiki wczesnoszkolnej z wychowaniem przedszkolnym... z tego co wiem, to po społeczno - opiekuńczej ciężko znaleźć pracę, bo każdego roku dużo studentów kończy tą specjalność

5

a jak jest z tą resocjalizacyjną? nie wiem czemu tak dużo kobiet ją wybiera.

6

ale mnie nie interesuje za bardzo resocjalizacja i podobno ciezko sie wkrecic w jakas prace bez znajomosci

7

no wiem ale pytam sie skoro juz taki watek powstał o pedagogice itp. Pozdrawiam smile

W każdym mieście jest inne zapotrzebowanie na pracowników, i patrząc na wybór specjalizacji powinno się także wziąć pod uwagę przyszłe planowane miejsce zamieszkania po studiach. Zresztą czasami a nawet często trzeba mieć szczęście lub być w odpowiednim momencie w odpowiednim miejscu, takie jest moje skromne zdanie. No i oczywiście fakt znalezienia pracy poprzez znajomości także w mojej świadomości niestety istnieje.

9

A wiecie może jak to jest z wychowaniem do zycia w rodzinie? Trzeba wczesniej zrobić społeczno-opiekuńczą żeby robić podyplomówke z tego czy moge to zrobić po przedszkolnej i wczesnoszkolnej?

10

Wybrałam przedszkolną i wczesnoszkolną

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Pedagogika - jaka specjalizacja?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024