Przemoc w związku. Moje spaczone poglądy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Przemoc w związku. Moje spaczone poglądy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Przemoc w związku. Moje spaczone poglądy

W małżeństwie moich rodziców była przemoc. Tata bił mamę. Dyscyplinował ją w ten sposób. To jest bardzo dziwne, bo oni się naprawdę kochają. Wiedziałam że jest to dziwne, ale nigdy nikomu o tym nie mówiłam. Chyba wstydziłam się. Myślałam że tylko w mojej rodzinie coś takiego się dzieje. Zwalałam winę na różnice kulturowe(bo rodziców mam z dzikiego wschodu)  Potem się skończyło i miałam chyba po raz pierwszy w życiu poczucie że żyję w normalnym domu.
Dzisiaj wiem że było to złe, ale nie mam odwagi rozmawiać o tym z rodzicami, tym bardziej że jest to przeszłość... ale coś mi z tego zostało, wiem że jest to naprawdę dziwne, ale ja po części chcę właśnie takiego związku... kiedy zaczęłam życie seksualne w dziwny sposób rajcowało mnie bycie bitą i poniżaną. Nie alarmowało mnie to bo powtarzałam sobie że to tylko fantazje i wiele kobiet tak ma. Jednak u mnie na fantazjach się nie kończy, bo jakaś część mnie spodziewa się że będzie dyscyplinowana poprzez przemoc, dostanie lanie kiedy "zasłuży" i takiego zdyscyplinowania oczekuję od związku. Nie chcę samolubnego sadysty, tylko mężczyzny, który dyscyplinuje swoją kobietę dla dobra rodziny.
Wiem że jest to dziwne, spaczone, obrzydliwe i złe. Boję się tylko że takie spojrzenie na świat się już we mnie zakorzeniło.
Jak powinnam ten emocjonalny bałagan ogarnąć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przemoc w związku. Moje spaczone poglądy

Witam Nina...moge sie Ciebie spytac ile masz lat?

3

jaMajkaa napisał/a:

Witam Nina...moge sie Ciebie spytac ile masz lat?

21. Poważniejszych związków miałam trzy, z czym jeden serio poważny(zamieszkaliśmy razem i miało to już być naprawdę na stałe).

4

Może warto wybrac się z tym do specjalisty który pomoże Ci zdozumieć dlaczego tak sie dzieje.

5

Smutne jest to co piszesz...Masz naprawde duze szanse na realizacje takiego zwiazku.Na rynku podrywaczy jest caly wybor brutali,psychopatow,agresorow,treserow,terrorystow.Pocieszajace jest jednak to,ze ta sklonnosc ,ktora masz-czyli przyjemnosc w cierpieniu,martwi Cie.Sam fakt uswiadomienia sobie problemu to juz bardzo wiele.Tylko terapia jest w stanie Ci pomoc.Pzdr.

6

Przychylam się do wypowiedzi Ismena1976. Potrzebujesz fachowej pomocy.

7

Witaj Nina.Tutaj mozesz poczytac rady ,a potrzebujesz pomocy specjalisty.Jestes jeszcze mloda i wszystko jest do poukladania

8

Gdzie taką pomoc uzyskam? Mam się zgłosić po prostu do lekarza pierwszego kontaktu, czy jak?

9

warto żebyś skontaktowała się z psychoterapeutą lub porozmawiała o tym z przyjaciółką może masz jakieś skłoności masochistyczne. Dobrze jest przepracować sytuacje, które miały miejsce w Twoim rodzinnym domu.

10

Nina-Nina napisał/a:

Gdzie taką pomoc uzyskam? Mam się zgłosić po prostu do lekarza pierwszego kontaktu, czy jak?

Istnieja fundacje,ktore przyjmuja zadarmo-mam na mysli psychologa,bo uwazam,ze do niego powinnas sie zwrocic po konsultacje.z lekarzem jeszcze poczekaj.Mysle,ze psycholog zaleci Ci terapie.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Przemoc w związku. Moje spaczone poglądy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024