samotnosc - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » samotnosc

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: samotnosc

czuje sie samotna.mam wrazenie,ze przyciagam do siebie zlych ludzi.dlatego ,ze jestem osob dobra a niektuzy uwazaja ,ze jestem naiwna.nie bardzo wiem jak sie zmienic a zeby byc taka jak sa inni?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: samotnosc

Napisz coś więcej o sobie, bo trudno doradzać po jednym zdaniu. Czy ktoś Cię skrzywdził? Czy masz przyjaciół, znajomych, kogoś z kim możesz porozmawiać? Może brakuje Ci asertywności i czasem nie potrafisz powiedzieć "nie"?

3

W większości przypadków osoba mówiąca o sobie, że jest naiwna w rzeczywistości jest po prostu dobroduszna. Mówisz, że przyciągasz do siebie złych ludzi a może jest tak, że podświadomie sama ich szukasz. Naucz się mówić "nie". Kiedy widzisz, że ktoś próbuje cię wykorzystać musisz zerwać znajomość. To ważne. Trzymam za Ciebie kciuki.

4

Witaj Kasiu.
Bardzo Ciebie rozumiem.Przechodzilam podobna sytuacje do twojej.Bardzo czesto dobry czlowiek z malym ego  odbierany jest
w dzisiejszym spoleczenstwie za glupiego lub naiwnego, tak jak juz to napisalas..Nie mozna juz nigdzie byc soba trzeba wazyc slowa i cale swoje zachowanie.Ludzie stali sie bardzo drazliwi , wrazliwi czasem wystarczy jeden niewlasciwy ruch i tracisz znajomosc.

Poznalam kiedys kolezanke bardzo oszczedna,pierwsza zaprosila mnie do domu wiec bylo dla mnie rzecza oczywista ze nie przyjde z pusta reka,przynioslam jej dekoracyjne mydelko  z Duglasa i kawke,zrobila dzikie oczy, byla nieco  zszokowana.
Zawsze nosze karty przy sobie ,nie jestem zadna wrozka tak ot lubie czasem postawic kabale.Uznala mnie za dziwolaga bo kto po krotkiej znajomosci daje  prezenty bez okazji i stawia od siebie kabale by pocieszyc  dziewczyne ktora tez miala swoje dylematy.Pomyslala wiec ze musi byc ze mna cos nie tak...znajomosc sie urwala.
Skonczylam z wylewnoscia choc jest to w mojej naturze staram sie utrzymac zdrowy dystans,nie wychylam sie juz z niczym pierwsza.Stalam sie bardziej obserwatorem,ale nie nalezy sie poddawac ,napewno sa w srod nas mili i dobrzy ludzie.

5

Droga Kasiu...nie bądź proszę smutna...szkoda nerwów na ludzi którzy nie cenią Ciebie i zapewne Twego wyjątkowego serduszka.
Bycie samotnym nie zawsze musi być ciężarem...nie wolno Nam się poddawać smile Ja podobnie jak Ty jestem samotny i znalezienie sobie jakiegoś celu w życiu pomaga smile Ja też jestem naiwny i kilka razy ludzie wykorzystali moją dobroć i wrażliwość...jak chociażby ostatni przypadek kiedy wpłaciłem 100 zł na konto pewnego chorego na porażenie mózgowe dziecka ogłaszanego w regionalnej mojej tv...na leczenie tego smyka. Okazało się potem, że rodzice znaleźli sobie łatwy sposób na dorobienie i zagraniu na właśnie wrażliwości ludzi którzy jak mają to parę groszy przekażą dla innych którzy tego potrzebują.
Z tego co wiem to owi rodzice mają postawione zarzuty i czekają na rozprawę w sądzie - w końcu wiadomo, że prawda prędzej czy później wyjdzie na jaw.

6

Zdziwiłabyś się, jak wielu ludzi przechodzi to, co Ty, co może nie jest pocieszające, ale przynajmniej jest szansa, że czyjaś rada pomoże. Ja sam zacząlem po prostu szukać celu, do którego bym dążył, tak, jak wspomnieli o tym użytkownicy, wyżej. Na pewno jest coś, co sprawia Ci przyjemność i czym mogłabyś się zająć. Po sobie wiem, że to nie rozwiązuje wszystkich problemów, człowiek nadal czuje się samotny, ale już nie skupia się na tym tak bardzo. Staram się ciężko pracować, w wolnych chwilach programuję i czytam książki związane z psychologią, a do tego dużo ćwiczę. Wcześniej byłem bardzo podłamany i obolały psychicznie, teraz czuję się dość dobrze, więc powinnaś spróbować. Każdy kiedyś trafi na bratnią duszę, ważne, by nie robić tego na siłę, kosztem własnych zainteresowań, czy rozwoju, bo może to się źle skończyć. Głowa do góry.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » samotnosc

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024