Temat: Kremy BB co o nich myślicie?

Od jakiegoś czasu w sklepach pojawiły się te kremy.
Jest to mieszanka kremu pielęgnacyjnego z podkładem.
Kupiłam sobie taki

http://ri.pinger.pl/pgr82/f94c919b000d2ed34f76f863/bb.JPG

Na razie użyłam go raz i byłam zadowolona z efektu,pokrył wszelkie niedoskonałości,wyrównał koloryt ale cera wyglądała naturalnie bez efektu maski.
A co Wy myślicie o tej serii,są też z innych firm smile

Zobacz podobne tematy :
Odp: Kremy BB co o nich myślicie?

Używam tego samego i jestem bardzo zadowolona smile naturalny efekt i nie zamienie go na żaden inny. wink

3

uszczypliwa złośnica napisał/a:

Używam tego samego i jestem bardzo zadowolona smile naturalny efekt i nie zamienie go na żaden inny. wink

Jak długo używasz? Masz lepszą skórę po długotrwałym stosowaniu niż po podkładzie?

4

Jeśli codziennie używam  zwykłego podkładu moja skóra twarzy jest przesuszona.
A po tym kremie nie ma tego problemu.

5

Mój kosmetyk nr 1 smile Używam, odkąd się pojawiły na rynku. Zaczynałam od Garniera, obecnie wolę Nivea.

6

A cena takiego kremu jaka jest ?

Tak go zachwalacie ze sie chyba sama skusze i go kupie wink

7

Cisowianko, cena zależy od sklepu i marki, ale z reguły to koło 20zł za te "popularne" marki (Garnier, Nivea").

8

vinnga napisał/a:

Cisowianko, cena zależy od sklepu i marki, ale z reguły to koło 20zł za te "popularne" marki (Garnier, Nivea").

Czyli cena przystępna.

Dziekuje.

9

Ja w rossmanie dałam około 15 zł smile

10

Markadia napisał/a:

Ja w rossmanie dałam około 15 zł smile

O fajnie smile im taniej tym lepiej.
Musze sobie kupic koniecznie.

11

Markadio, jakim odcieniem jest ten 02-light? Jest taki naturalny, beżowy czy lekko żółtawy? Jeśli jednak masz inny niż ten pokazany na zdjęciu, to też napisz, proszę, jaki. Potrzebuję czegoś raczej jasnego, zwykle jest to odcień określony jako naturalny albo jasny lub średni beż, w każdym razie na pewno nic z dodatkiem żółci czy pomarańczu.

12

Olinko ja mam ten ze zdjęcia.
Z garniera były trzy do wyboru od cery bardzo jasnej,jasnej i śniadej.
Ja mam ten pośredni bo i cerę mam taką.
A kolor jest bardzo naturalny,tak wtapia się w koloryt skóry że nie widać wyraźnej różnicy.
Z tego co piszesz myślę,że potrzebujesz tego 02  bo jest to odcień bardzo naturalny nie za ciemny nie za blady.Nie ma nic z żółci ani pomarańczu smile

13

Markadio, bardzo Ci dziękuję. Krem nie jest drogi, więc chętnie go wypróbuję smile, tym bardziej, że właśnie kończy mi się inny, aktualnie używany.

14

jest to bardzo dobre rozwiązanie dla osób które mają w miarę ładną cenę, bez podrażnien czy trądziku bo krem bb nie kryje za dobrze. bardzo fajnie odswieza skórę, daje wrazenie rozswietlenia, ale nadaje sie raczej do młodej, zdrowej cery, moim zdaniem, gdyz ja mam blizny po tradziku i mi ich prawie zaden nei kryje

15

Kupiłam dzisiaj BB od Garniera do cery bardzo jasnej (ten, który jest na zdjęciu, tylko jaśniejszy :>) Jest bardzo "miły" na buzi, taki lekki. A do tego ma przyjemny zapach, jak na razie na plus, zobaczę po dłuższym stosowaniu. A jeśli chodzi o krycie, to jest wystarczające. smile
Dałam ok 17zł w Superpharmie.

16

alicja91 napisał/a:

jest to bardzo dobre rozwiązanie dla osób które mają w miarę ładną cenę, bez podrażnien czy trądziku bo krem bb nie kryje za dobrze. bardzo fajnie odswieza skórę, daje wrazenie rozswietlenia, ale nadaje sie raczej do młodej, zdrowej cery, moim zdaniem, gdyz ja mam blizny po tradziku i mi ich prawie zaden nei kryje

He he nie wiem czy dla młodej,ja jestem po 40 ale fakt,że nie mam blizn.
A właściwości kryjące ma nieco słabsze niż tradycyjny podkład,bo nie jest to jego główna funkcja.
Jak dla mnie na codzień rewelacja smile

17

Ja również już od dłuższego czasu używam lekkich kremów BB lub CC i jestem nimi zachwycona wink.

18

Ja mało razy w życiu choćby podkładu używałam. Mam zamiar kupić krem BB. Patrzyłam w sklepie Maybelline, ale ten jasny jest dla mojej cery lekko za ciemny. No, ale faktycznie potem czytałam w opiniach, że dla jasnej cery on jest ok, ale jak jest taka mocniej jasna cera, dosyć blada, to jest lekko za ciemny. No i ja właśnie mam taką już bladą cerę i pewnie dlatego. Będę musiała najwyżej więcej kremów BB przetestować, by się dopasował. Kiedyś tak potestuję i jaki będzie pasował, to sobie kupię. Garnier nie wiem czy będzie mi pasował, raczej czytałam, że dla bladej cery też trochę za ciemny. No, ale poszukam też w innych, chyba Bell ma jaśniejsze.

19

Średnio do mnie przemawiają i uśmiałam się kiedy się pojawiły bo ja taki krem miałam od dawna wink Robiłam sobie sama mieszankę kremu z podkładem, bo nie potrzebowałam silnego krycia, jedynie lekkiego zamaskowania naczynek.

Problem u mnie jest też taki że mam bardzo jasną cerę, jestem blada, na prawdę bardzo blada i jest jedynie kilka podkładów które kolorem pasują do mojej skóry, a krem BB garniera najjaśniejszy dla mnie jest o wiele za ciemny.

20

Ja mam bardzo jasną cerę i mało co pasuje mi podkładów. Ale ten krem BB pasuję super
Lekki łatwo się nakłada mało kryje ale mi to pasuje. Polecam.

21

Dla mnie niestety jest i tak za ciemny :c dla mnie dobre są podkłady dla gotów, taki kolor skóry praktycznie mam ;p

22

Dla gotów czyli bardzo bardzo jasny tak?
Jeszcze jaśniejszego używają chyba tylko japońskie gejsze hi hi smile

23

Nie wyglądam na aż tak bladą tylko dlatego że mam piegi i naczynka bo tak to jestem praktycznie biała tongue

24

Małpa69 napisał/a:

Dla mnie niestety jest i tak za ciemny :c dla mnie dobre są podkłady dla gotów, taki kolor skóry praktycznie mam ;p

A podpowiedz proszę jakie podkłady są dla Ciebie i Twojej jasnej karnacji dobre? Również jestem blada (może nie aż tak, ale jestem) i kurcze nie mogę jakoś trafić podkładu dla siebie. Plus takie poszukiwania też kosztują (bo kupię i nie trafię i leży albo oddaję, odsprzedaję za mniejszą cenę) zatem przydałyby mi się jakieś wskazówki od innego "bladziocha" wink

25 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2015-06-29 13:37:43)

Szczerze mówiąc nie ma podkładu który nazwałabym idealnym, bo nawet jeśli kolor jest ok, to problem jest w konsystencji, tym jak podkład się zachowuje na skórze, w tym że poprawia koloryt, ale z kolei odznacza się na zmarszczkach czy nierównościach skóry.

Jeśli chodzi o kolory jasny odcień ma L'oreal true match, ale możesz mieć problem z kupieniem tego jasnego odcienia w drogerii i prawdopodobnie będziesz musiała kupić przez internet. No i revlon ma też duży wybór odcieni w tym jasne. Jest jeszcze podkład Lirene tani (15 zł) a całkiem niezły, co prawda odcień nadal nieco za ciemny, ale dobrze się rozprowadza nie odznacza się mocniej na choćby zmarszczkach i wtapia się w skórę, czego o L'orealu powiedzieć nie mogę. L' oreal jest w moim odczuciu tragiczny. Być może w Iglocie byś znalazła, ja już dawno nic u nich nie kupowałam bo nie ma u nas stoiska, ale ich kosmetyki są dobre i zwykle mają też duży wybór kolorystyczny.

Doskonale Cię rozumiem, wcale nie jest łatwo znaleźć dobry podkład, a jeśli ma się bardzo jasną skórę to nie dość że trzeba szukać takiego który będzie dobrze współpracował z naszą skórą to jeszcze będzie miał odpowiedni kolor (a to też nie jest takie proste).

Najlepiej to by było dorwać jakąś Japonkę i się zapytać czego używa i gdzie kupuje tongue Powód jest prosty u nas ciężko kupić kolory które nie są typowe dla skóry Polaków, raczej ciężko dostać czekoladowy brąz jak i jasną porcelanę, myślę więc że w krajach gdzie jest dużo ludzie o takim kolorze skóry nie powinno być problemu.

26

Ja jak pisałam też jestem blada, może nie aż tak, że całkiem biała, ale bliska tego, dlatego nazywana byłam "córką młynarza" i spośród znanych mi osób praktycznie najbledsza, mimo że inne osoby, które znam też często mają jasną cerę, ale jednak nieco ciemniejszą albo choćby wpadającą w cieplejsze tony czy pod żółć, a u mnie to bardziej wpada w lekki róż. Wiadomo, że też się naszukam kremu bb dobrego dla siebie.

27

Coś tak nieśmiało kojarzyłam, że w Biedronce jakiś czas temu widziałam ten krem BB Garniera, ale wówczas nie zwróciłam na niego uwagi, za to byłam tam dzisiaj, zerknęłam i rzeczywiście mają go w swoim asortymencie. Niestety wybór odcieni niewielki, bo tylko dwa - do cery jasnej i śniadej, ale że ten pierwszy okazał się dla mnie trafiony, to kupiłam. Cena 14,99 zł. Jeszcze nie miałam okazji zastosować go pod makijaż, ale sprawdzę i podzielę się opinią.
Swoją drogą powinnaś, Markadio, dostać od Garniera jakąś premię za efektywne polecanie produktu wink.

Widziałam tam również (jest akcja tematyczna "Moc kosmetyków na lato") produkt Lirene Magic make-up - krem zmieniający się we fluid. Nałożyłam odrobinę testera na dłoń i wydaje mi się, że najjaśniejszy odcień (są trzy: jasny, naturalny i opalony) może sprawdzić się dla osób z bardzo jasną karnacją, bo jest naprawdę jaśniutki. W ogóle ten produkt jest ciekawy, bo wyciśnięty z tubki jest biały, a dopiero po rozsmarowaniu na skórze zmienia kolor. Przypuszczam, że zachodzą tam jakieś procesy utleniające i stąd ten efekt. Cena to 19,99 zł.

28

Dla mnie kremy BB są przereklamowane, na mojej skórze wypróbowałam chyba 3 ale każdy ciemniej na mojej twarzy i na dodatek nic nie kryje więc po nich moja skóra wyglada tylko gorzej, może nie trafiłam na żaden dobry a być może nie są one dla mnie smile

29

Używałam trzech oryginalnych kremów BB tzn tych produkowanych w Azji. Z dwóch byłam bardzo zadowolona (firmy Skin Food) - dawały bardzo naturalny efekt, świetnie się sprawdzały przy jasnej cerze, krycie było lekkie. Trzeci (Skin79) wizualnie też był ok ale powodował wysyp zaskórników.
Parę lat temu odeszłam od kremów BB bo jednak ich skład mi się nie podoba (obecność silikonów itd), przerzuciłam się na podkłady naturalne i jestem zadowolona.

30

Na lato wolę kremy BB od podkladów, bo mam wrazenie ze lepiej trzymają się skóry, i nie spływają. Dłuzej też się nie świecę, no i nie ma efektu 'maski' w słońcu, czego nie znoszę... Łatwiej tez mi dobrac kolor. Al euzywałam tylko kremów zachodnich, a nie azjatyckich. Teraz mam BB od Bella i sobie chwalę, jest lekki i półtransparentny więc na plus.

31

Używam z BB z garniera, jestem zadowolona dla mnie super wynalazek, lekki, naturalny, skóra może oddychać.

32

Od kilku tygodni używam (choć to za dużo powiedziane, bo mamy lato, a latem korzystam z tego typu kosmetyków sporadycznie) poleconego przez Markadię kremu BB marki Garnier. Potwierdzam, że kosmetyk, zwłaszcza biorąc pod uwagę cenę, sprawdza się bardzo dobrze - jest lekki, ładnie wyrównuje koloryt, dobrze stapia się ze skórą, a przy tym absolutnie nie tworzy efektu maski.

33

Ja kupiłam ten BB ze dwa miesiące temu w Biedronce.Akurat był ,a chciałam wypróbować bo coś tam słyszałam.I jestem zadowolona.
Mnie się wydaje że dobrze kryje.Choć to może zależy od cery.
Olinko właśnie wygląda bardziej naturalnie niż podkład.

34

Ja bardzo lubię te kremy, są lekkie i naprawdę fajne. Używałam różnych, mam swoje ulubione ten z Garniera jest całkiem niezły wink

35

Jak dla mnie te kremy są dobre głównie na lato, kiedy można stosować lekkie kremy i podkłady żeby nie obciążać cery. Na zimę jednak wolę tłustszy krem który dobrze nawilży

36

dla mnie to taki  bajer, ale wolę użyć oddzielnie kremu i podkładu. W lato używam zawsze lżejszych kremów i to w sumie taka różnica

37

idealny na lato. Nie spływa, praktycznie go nie czuć na twarzy