Miłość, przyjaźń i trojkat milosny, potrzebne dobre rady ;p - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Miłość, przyjaźń i trojkat milosny, potrzebne dobre rady ;p

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 39 ]

1

Temat: Miłość, przyjaźń i trojkat milosny, potrzebne dobre rady ;p

Witam, mam na imie Mateusz i zakochałem się w dziewczynie, która nie dość, że ma innego i jest z nim szczęśliwa to jeszcze ma z nim dziecko. W normalnej sytuacji pewnie bym zrezygnował i cały czas się zastanawiam czy tego nie zrobić, ale jednak za bardzo mi zależy.
Znają sie już prawie 7 lat i juz w tym momencie spisałbym sie na straty z  tym, że raz zdarzyło się, że jej chlopak skrzywdził ją dość bardzo. Wnisła do sądu o nękanie i wygrała. Kiedy z nią pisałem o tym napisała mi o nim, że "to największa pomyłka w moim życiu". Po pewnym czasie kiedy postanowiłem się do niej zbliżyć napisała mi, że on baardzo się stara żeby naprawić swoje błedy i że nikt tak nie pokocha dziecka jak biologiczny ojciec. Na dodatek wszystko to spowodował alkohol, wiec aby pokazac jak mu zalezy przyznał przed "Bogiem" ze wiecej nie bedzie pił.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że chciałbym być blisko niej, pomoc w codziennych problemach, ale nie mogę. Zawiodła się na najblizszych, nawet jemu nie ufa w pełni. Kiedy chce jej pomoc pisze, że sama da sobie rade. Nawet z chorobą, która wymaga leczenia. Nie moge probowac jej pomoc bo sie ode mnie odwroci, a nie chce stracić najlepszej koleżanki jaką tylko mógłbym sobie wyobrazić.

Moje zdanie na ten temat
Myślę, że jeśli ktoś raz wpadł w furie po alkoholu to taka sytuacja sie powtorzy. Moze za rok moze za kilka lat. A co najwazniejsze, że dziecko moze przy tym ucierpiec.
Wierze, że jej decyzje są słuszne i moze poprostu za bardzo mi zalezy...
Co o tym sądzicie? Jakieś rady dla mnie/dla niej? Czy jest coś co mógłbym zrobić zeby sie do niej zblizyc? Czy usunąć sie w cien? hmm

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Miłość, przyjaźń i trojkat milosny, potrzebne dobre rady ;p

ona patrzy na dobro dziecka, a z tym nie wygrasz. Takie są zazwyczaj matki. Szansa na związek z nią jest, ale póki co ona musi sama się do ciebie przekonać a to nie będzie takie proste. Ja bym pozostała na twoim miejscu jej bliskim kolegą i nie liczyła na nic więcej.

3

Tylko czy dobry kolega nie starałby sie jej pomoc? Ona sama nie chce pomocy, ale boli mnie serce kiedy pomysle ze sama musi sie z tym męczyc sad

4 Ostatnio edytowany przez niesia631 (2015-05-26 08:23:04)

Widzę ze niektóre osoby lubią sobie komplikować życie. Dziewczyna potrzebuje się komuś wygadać  jaki to jej facet zły. Ale kiedy wszystko dojdzie do normy juz o Tobie zapomni. Jest tyle ładnych i wolnych dziewczyn...
nie rozumiem dlaczego wchodzisz na trzeciego?

5

zajebiscie dobre pytanie:P milosc jest glupia ;d

6

Oni maja ze sobą ślub?  Czy żyją sobie ze względu na dziecko tylko?

7

jej rodzina go nie akceptuje, a ze tez jej nie pomagają to ona chce z nim zamieszkac. są bez slubu

8

wiesz... im bardziej obok niej będziesz skakał tym bardziej ona cię oleje, nie doceni twoich starań. Nie narzucaj się przypadkiem...

9

Daj sobie spokój. Ona na niego narzeka ale mimo to chce być z nim. Możesz nabawić się wielu problemów.  Nie zdajesz sobie sprawy jak to może Cię przerosnać. Dziewczyna jest po przejściach i ma dziecko. Nie wiem po co się pakować w coś takiego. Mi się wydaje ze ona od niego i tak nie odejdzie a Tobie się oberwie.

10

jakby to było takie proste, ale nawet nie wiecie jakie to jest uczucie gdy zamiast"czesc" chcialoby sie powiedziec cokolwiek wiecej, a ja musze sie powstrzymywac ":P

11

chcialbym wiedziec co zrobilibyscie na jej miejscu i co byscie jej poradzili gdzybyscie ją spotkali

12

na jej miejscu nie byłabym z tym kolesiem tylko ze względu na dziecko, no chyba że dziecko jest małe a tatuś się poprawił. Mogłabym dać ostatnią szansę ale ostatnią. Jakby problemy wróciły to nie zostałabym z ojcem dziecka tylko dlatego że jest ojcem dziecka.
A co bym jej poradziła: nic, wysłuchałabym co ma do powiedzenia i nie wtrącałabym się w to wszystko.

13

tylko czy czlowiek, mozliwe ze alkoholik, ktory jest agresywny, zasluguje na szanse?

14

Skoro jesteś taki dobroduszny to byłbyś w stanie wychowywać czyjeś dziecko?? Twoja rodzina mogłaby mieć coś przeciwko. Jesteś młody i całe życie przed Tobą a Ty chcesz się pakować w takie bagno...

15

nie znasz mnie, i mysle ze jak najbardziej tak smile

16

w tej sytuacji jesli zostane jej kolegą, czyli tak jak teraz jest to nie bede mial z nią zbyt duzego kontaktu, czyli przegram. Jeśli powalcze to tez ją strace, jak nie zrobie nic to tez. Jak mozna nie kochac? Jak przejsc obok kogos waznego dla mnie obojetnie?

17

Zenith napisał/a:

tylko czy czlowiek, mozliwe ze alkoholik, ktory jest agresywny, zasluguje na szanse?

tak zasługuje, ale podtrzymuje to że jak wróci problem to odchodzę... ja bym tak zrobiła. Mój mąż też kiedyś dużo pił, co prawda nie był wtedy agresywny ale olewał mnie i jak ja się czuję,,, potem przestał pić jak mu powiedziałam że o kimś myślę i tak pozostało do dziś. Dlatego dostał szansę której póki co nie zmarnował.

18 Ostatnio edytowany przez znikam (2015-05-26 09:39:27)

Zenith napisał/a:

w tej sytuacji jesli zostane jej kolegą, czyli tak jak teraz jest to nie bede mial z nią zbyt duzego kontaktu, czyli przegram. Jeśli powalcze to tez ją strace, jak nie zrobie nic to tez. Jak mozna nie kochac? Jak przejsc obok kogos waznego dla mnie obojetnie?

ja bym powiedziała jej o swoich uczuciach, i na tym zaprzestała. Dała jej wybór. Po wyznaniu miłości czekałabym na jej krok i wybór, nie narzucałabym się, nie dzwoniłabym i nie pokazywałabym się jej. Ale nie rób sobie złudnych nadziei. Wtedy będziesz wiedział że zrobiłeś wszystko co mogłeś.... jednocześnie NIE BĘDĄC NACHALNYM.
Jak jej wyznasz miłość a potem będziesz wydzwaniał, zamiast dać jej szansę na zastanowienie się ... wtedy będziesz miał odwrotny skutek. Ona potraktuje cię wtedy z góry.
Więc jak ma ci być lżej i nie chcesz przegrać - powiedz co ci leży na sercu i tyle. Nic więcej nie rób. Nie ganiaj za nią.

19 Ostatnio edytowany przez maniek_z_maniek (2015-05-26 09:40:21)

Zenith napisał/a:

Jezeli niszczy sie czyjes malzenstwo to nie jest to milosc tylko egoizm. Ja tu zadnej milosci nie widze. Sa pragnienia wlasne, chec posiania czegos co nalezy do kogos innego, brak poszanowania czyjejs rodziny. Tylko sie cieszyc ze autor postu nie ma zadnej wladzy zeby skuteczniej te rodzine niszczyc.

Z drugiej strony opisana sytuacja to DOSKONALY PRZYKLAD CO SIEDZI W GLOWACH ROZNEGO RODZAJU PRZYJACIOL RODZIN, POCIESZACZY I WSPIERACZY. Warto to zapamietac i wziasc na serio rady psychologow, opisy z litetaruty fachowej do czego moze prowadzic sytuacja zdrady emocjonalnej i jak bardzo jest przeciwko rodzinie.

Nie rozumiem tez jak fakt przemocy ma sie do faktu zdrady emocjonalnej w ktorej bierze udzial dziewczyna i autor tego postu? To tak jakby jakies ZLO usprawiedliwialo inne ZLO. To ma byc uzasadnienie postepowania? Przeciez dziewczyna jest w wieloletnim zwiazku, z dzieckiem. To jest jednak bardzo pokretna retoryka i z gruntu falszywa, obludna.

Tragedia jest to ze dzis ludzie nie widza jasno takich sytuacji, nie potrafia sie do nich odniesc, nie potrafia jasno zobaczyc, nie potrafia odpowiednio nazwac.

Czytajac wasze wypowiedzi dochodze do wniosku, ze ludzie, wam sie w glowach porąbało. Przestajecie już widzieć.

20

niesia631 napisał/a:

Skoro jesteś taki dobroduszny to byłbyś w stanie wychowywać czyjeś dziecko??

jak się jest dojrzałym i się kogoś kocha to to nie jest problem.

niesia631 napisał/a:

Twoja rodzina mogłaby mieć coś przeciwko.

to przecież jego życie.... co go obchodzi zdanie jego rodziny?

niesia631 napisał/a:

Jesteś młody i całe życie przed Tobą a Ty chcesz się pakować w takie bagno...

kobieta z dzieckiem to twoim zdaniem bagno????!!!!
młodziutka jesteś stąd twoje niedojrzałe podejście do sprawy...

21

wiesz maniek nie wszystkie rzeczy moge napisac smile ale w najlepszym wypadku ona z nim i dzieckiem beda zyli dlugo i szczesliwie, a w najgorszym ona zamieszka z nim, on zacznie pic zacznie sie nad nią i dzieckiem znecac, a ona nie bedzie mogla wrocic do rodzicow bo juz prawie sie od niej odwrocili, a co gorsze nawet nie wiedzą ze teraz sie z nim spotyka i to potajemnie!

22 Ostatnio edytowany przez znikam (2015-05-26 09:55:11)

ok Maniek_z_maniek rozumiem twoje podejście - przede wszystkim nie wpychać się w czyjeś sprawy, rodzinę, nie niszczyć jej.
Ale co ma zrobić zakochany Pan który ma ochotę to z siebie wszystko zrzucić... ja nie potrafiłabym całe życie tego w sobie trzymać. Ale to ja. Oczywiście mówię tu o miłości a nie chęci posiadania cudzej żony, bo to różnica.
Doradź proszę co ma zrobić ta osoba, jak się zachować, tylko nie pisz proszę że na zawsze się odsunąć i nie być nawet kumplem. Bo to nie takie proste.... może o niej myśleć całe życie, a potem w wieku 80 lat żałować że się czegoś w tym kierunku nie zrobiło. Wytłumacz bo sama nie wiem.

Co prawda autor wątku nic na siłę nie zrobi, nie może mieszać się w to czy mąż pije czy też nie... jak ona tego nie chce, ona jest dorosłą osobą i wie w razie czego gdzie szukać pomocy.

23

znikam napisał/a:

ok Maniek_z_maniek rozumiem twoje podejście - przede wszystkim nie wpychać się w czyjeś sprawy, rodzinę, nie niszczyć jej.
Ale co ma zrobić zakochany Pan który ma ochotę to z siebie wszystko zrzucić... ja nie potrafiłabym całe życie tego w sobie trzymać. Ale to ja. Oczywiście mówię tu o miłości a nie chęci posiadania cudzej żony, bo to różnica.
Doradź proszę co ma zrobić ta osoba, jak się zachować, tylko nie pisz proszę że na zawsze się odsunąć i nie być nawet kumplem. Bo to nie takie proste.... może o niej myśleć całe życie, a potem w wieku 80 lat żałować że się czegoś w tym kierunku nie zrobiło. Wytłumacz bo sama nie wiem.

Co prawda autor wątku nic na siłę nie zrobi, nie może mieszać się w to czy mąż pije czy też nie... jak ona tego nie chce, ona jest dorosłą osobą i wie w razie czego gdzie szukać pomocy.

Tu nie ma co tlumaczyc. To nie jest sytuacja kiedy dziewczyna zakonczyla poprzedni zwiazek, jest sama i szuka jakiejs stabilizacji. To jest sytuacja gdzie rodzina ma problemy i to powazne, ale walcza o to, probuja cos zrobic, naprawiac. To dorosli ludzie i maja prawo do wlasnych wyborow, ich konsekwnecji, skutków. Zauwaz tez, co wazne, ze ten zwiazek nie jest "nie pod kontrola", pewna kontrole sprawuja rodzice, sa tez konsekwnecje prawne okreslonego postepowania. I to tyle w temacie.

A to ze ktos ma problem ze soba, swoimi (no nie wiem czy uczuciami, ale niech bedzie), wyobraza sobie rozne hipotetyczne scenariusze w czyims zyciu? No to juz jest jego problem. Rada? Oczywiscie ze jest. Po prostu zajac sie swoim zyciem a nie czyims.

24 Ostatnio edytowany przez niesia631 (2015-05-26 10:27:18)

znikam napisał/a:
niesia631 napisał/a:

Skoro jesteś taki dobroduszny to byłbyś w stanie wychowywać czyjeś dziecko??

jak się jest dojrzałym i się kogoś kocha to to nie jest problem.

niesia631 napisał/a:

Twoja rodzina mogłaby mieć coś przeciwko.

to przecież jego życie.... co go obchodzi zdanie jego rodziny?

niesia631 napisał/a:

Jesteś młody i całe życie przed Tobą a Ty chcesz się pakować w takie bagno...

kobieta z dzieckiem to twoim zdaniem bagno????!!!!
młodziutka jesteś stąd twoje niedojrzałe podejście do sprawy...

Ohh nagle jacy Panowie się dojrzali zrobili. big_smile
autor wątku ciągle pisze ":d, ;p bla bla" ale twierdzi ze jest na tyle dojrzały ze jest w stanie związać się w młodym wieku z kobietą z dzieckiem i po przejściach. Nagle uświadomi sobie ze coś go w życiu ominęło i nie poradzi sobie.
Wiec proszę mi nie zarzucać tutaj niedojrzałości bo wszyscy doskonale wiemy jak coś takiego się kończy kiedy młody "gowniarz" jest zakochany i ma motylki w brzuchu a potem przychodzi prawdziwe ciężkie życie !
nikt nie zauważył ze dziewczyna nie powiedziała wprost ze odchodzi od aktualnego faceta o zostawi go dla autora owego wątku. Jak dla mnie ona szuka osoby której może się wygadac i powiedzieć jaki to obecny facet jest zły ale nie odejdzie od niego smile ale jeżeli autor chce wbijać się w taką relacje to proszę bardzo big_smile

25

Autorze, jesteś przekonany, że Twojej wybrance jest tak źle z tym facetem? Ona ma z nim dziecko, ale jeszcze nie jest od niego uzależniona, bo z nim nie mieszka. Ale chce z nim zamieszkać. Tzn. że chce z nim być. Dlaczego się w to wtrącasz?
Bardzo możliwe, że przez zauroczenie/zakochanie wszystko co ci kiedykolwiek powiedziała wyolbrzymiasz i widzisz sprawy dużo gorzej niż się rzeczywiście mają.
Mam takiego kolegę z pracy, który smali do mnie cholewki, chociaż wie, że mam męża. Nigdy mu nie dałam sygnału, że mi się podoba, bo tak nie jest, widujemy się w pracy. Jakież było moje zdziwienie gdy kiedyś w czasie rozmowy zaczął dywagować co by zrobił gdybym chciała dla niego odejść od męża. W innej rozmowie, a propo małżeństwa ogólnie i różnych punktów widzenia powiedział, że chętnie poznałby punkt widzenia mojego męża. Na co? Jestem szczęśliwa w małżeństwie i nigdy na mojego faceta nie narzekałam, poza drobnymi uwagami że nie lubi mojego kota albo jest wybredny kulinarnie.
Nie twierdzę, że wyciągasz wnioski z kapelusza, ale bardzo możliwe, że czynisz interpretację na wyrost. Oceniasz ich związek negatywnie, ale wcale tak źle nie jest. W końcu dziewczyna chce z nim być.
Co Ty właściwie chciałbyś zrobić?

26 Ostatnio edytowany przez ezail (2015-05-26 20:54:32)

co za idiotyzm. w najlepszym wypadku będziesz kiedyś z nią przez chwilę ale zrobi to tylko po to żeby pijaczyna się ocknął i jak tylko wpadnie na kolanach z bukiecikiem turków to pójdziesz w odstawkę. ciężko wbić sobie do łba że to nie ma szans na normalność?

i jeszcze cudzego dzieciaka wychowywać - masz 40 lat i jesteś desperatem czy co?

27

Uwazaj Zenith bo swiat zbawisz. Sory za sarkazm ale nikt tego od ciebie nie chce a tym bardziej ona. Chcesz sie z nia przespac a dorabiasz do tego jakas ideologie.

28

Zjechaliscie mnie jak szmate tongue i szczerze mówiąc jak pomysle ze bylbym z nią i mialaby sluchac takich komentarzy to dla niej bym odpuscil. Martwi mnie to, że macie taki płytki obraz mezczyzny. Ze jestem młody to mam byc niedoswiadczony? Nie wiem czego chce od zycia? Nie moge byc po przejsciach? Jakbym Wam coś napisał to zmienilibyscie zdanie chociaz nie moge:P
Kiedy na nią patrze to nie widze szczesliwej kobiety w związku, tylko smutną zabłąkaną matke ktora nie ma sie komu wygadac

29

Zenith napisał/a:

Zjechaliscie mnie jak szmate tongue i szczerze mówiąc jak pomysle ze bylbym z nią i mialaby sluchac takich komentarzy to dla niej bym odpuscil. Martwi mnie to, że macie taki płytki obraz mezczyzny. Ze jestem młody to mam byc niedoswiadczony? Nie wiem czego chce od zycia? Nie moge byc po przejsciach? Jakbym Wam coś napisał to zmienilibyscie zdanie chociaz nie moge:P
Kiedy na nią patrze to nie widze szczesliwej kobiety w związku, tylko smutną zabłąkaną matke ktora nie ma sie komu wygadac

cieszy mnie to co napisałeś o sobie, ale nie chcę ci zdać złudnej nadziei że z nią będziesz,
chcesz być dla niej kolegą który wysłuchuje w potrzebie- to nim bądź, bądź taki jak uważasz i co ci rozum i serce podpowiada. Ale zbytnich nadziei sobie lepiej nie rób, bo możesz potem cierpieć. Pamiętaj przede wszystkim o tym żeby w tym swoim postępowaniu nie być nachalnym - to przynosi odwrotny skutek.

30

Skoro jesteś tak dojrzały to dlaczego szukasz porad na forum internetowym? widać Twoja niedojrzałości a wiesz w czym? 
W tym ze ludzie dają Ci rady ale Ty słyszysz to co chcesz przeczytać.
Proponuje zamknąć ten temat, bo nic nowego nie wnosi. Autor nie uznaje innych komentarzy niż chce! !

31

Zenith napisał/a:

Ja tez to samo widze u sasiadki tylko ze jest problem. Ona ma juz 68 chociaz jest mlodsza od swojego meza. Jak uwazasz? Powinienem do niej startowac? Moze przy mnie bedzie bardziej usmiechnieta?

32

to zostań terapeutą, zarabiaj kasę jak to lubisz robić, gwarantuje że sporo kobiet wychodzących po rozmowie z Tobą będzie szczęsliwa a Ty spełnisz swoje marzenia. Brak słów:))). Nigdy nie życze źle, ale żebyś kiedyś Ty nie był w takiej sytuacji iż ktoś pogada chwilę, stwierdzi że osoba jest nieszczęsliwa i będzie próbował oknem wejść do życia bo drzwiami się nie da. Uwierz to jest słabe i powoduje wiele cierpień.

33

Az nie wiem co wam mam odpisać. Cały czas utrzymuje z nią dobry kontakt, nie jestem nachalny i nie chce z butami wejsc w jej zycie. Zaznaczyłem, że jeśli nie moge z nią być to chociaz chciałbym jej troche pomóc. A to ze jej partner moze byc potencjalnym zagrozeniem powoduje ze sie martwie. Rozmawiałem z nią i powiedziałem, że mi na niej zależy. Ona powiedziała, że kocha ojca dziecka itp itd.
I musze przyznac ze zwracam bardziej uwage na komentarze ludzi którzy obiektywnie oceniają sytuacje, hejtów juz mniej. A dlaczego forum? Postanowiłem sprawdzić reakcje ludzi, co mógłbym, powinienem zrobić, a także zobaczyć czy jest jeszcze jakaś kobieta która miała podobne przejscia z partnerem który ją bił. Tyle, jesli ktos ma hejtowac to prosze bardzo, ale o jak najlepsze argumenty smile

34

Może i napisałem dosadnie ale ewidentnie Twoja sytuacja wskazuje na to że tak by to wyglądało. Nie jedna taka historia już była. Porzucona panna z dzieckiem znajduje swojego księcia a po 2 latach wpada ojczulek marnotrawny z bukiecikiem róż i obietnicami jak Komorowski i Duda razem wzięci i ta uradowana rzuca się mu w ramiona i idzie w cholere. smile

35

Moge tylko zyczyc jej szczescia i usunąć sie w cień ;/
Dziękuje za pomoc

36

Jaki cień? Nie jesteś skazany na ascezę. I nie szukaj jakiegoś Kopciuszka, nad którą będziesz całe życie trzymał parasol a jak "zrobi się pogoda" to Cię kopnie w zad tylko interesujących kobiet, znających swoją wartość - poważnie i odpowiedzialnie myślących o związku.

37

Przyznam szczerze, że zawsze myślałem o sobie jak o kimś kto nie jest typowym facetem, a kiedy ją spotkałem to pomyślałem podobnie, że jesteśmy nietuzinkowi. Lecz jeśli mam być z nią chwile, po której wróci do swojego ex to bede musial zrezygnować choć nie bedzie to łatwe.
Prosze o zamkniecie tematu

38

smile

39

Zenith,
wszedłeś w bardzo trudny i toksyczny układ dwojga ludzi, tzn tej kobiety i tego faceta.
Poczytaj trochę o współuzależnieniu, a lepiej zrozumiesz jej zachowanie.
To nie jest tak, najprawdopodobniej, że jej chodzi tylko o dziecko.  Przy współuzależnieniu
zachodzi zjawisko bardzo niskiego poczucia wartości u osoby współuzależnionej.
Przy tym ten pijący po okresach picia i kiedy przegnie zaczyna zachowywać się wzorcowo - to  tzw. miesiąc miodowy,
kiedy on obiecuje wszystko i robi bardzo dużo aby pokazać się z jak najlepszej strony.
I tak w kółko.... choć niektórzy czasami przestają pić i udaje się uratować relację.

Posty [ 39 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Miłość, przyjaźń i trojkat milosny, potrzebne dobre rady ;p

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024