Drań - magnes na kobiety? Obalam tezę. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Drań - magnes na kobiety? Obalam tezę.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Drań - magnes na kobiety? Obalam tezę.

Echa internetu mówią "drań jest mężczyzną poszukiwanym przez kobiety".

W naszym społeczeństwie przyjęło się, że typ niegrzecznego chłopca budzi u kobiet pożądanie. Będąc bowiem tego typu osobą jest się kimś w rodzaju zajebistego faceta. Rzeczywistość jest taka, że najczęściej badboye to płytkie myślące wyłącznie o sobie dupki, którzy nie szanują kobiet.

Czy wystarczy więc przyjąć postawę drania by stać się w oczach kobiet zachwycającym facetem? A może sama osobowość to za mało i trzeba czegoś więcej?

Zgłębiając tajniki badboya przeczytałem kilkanaście artykułów i poradników.
Przejrzałem fora internetowe na których kobiety pisały "on jest okropny, ale ma coś co mnie do niego pociąga".

Zastanówmy się czy sama postawa złego chłopca wystarczy by kobiety same prosiły się o spotkania. Drań ma kobiety w swoim życiu, zachowuje się prostacko, ale i tak płeć piękna się za nim ugania. Jednak czy wzbudzałby jakikolwiek zachwyt gdyby wyglądał przeciętnie? Mnie się wydaje, że nie, bo przede wszystkim chodzi o wygląd. Gdy facet jest przystojny dziewczyny go kokietują Mówi się, że drań nie myśli jak zadowolić kobietę, bo to one koncypują nad tym jak dbać o niego. Czy sądzicie, że gdyby drań nie podobał się kobiecie to starała się by spełnić jego wymagania? Z artykułów dowiedziałem się, iż drań wie, że są inne kobiety więc nie próbuje się im przypodobać. Tylko zastanawiające co takiego robi, że w jego życiu są inne kobiety? Dlaczego z góry zakłada, że one będą starały się go zdobyć, albo że jest na tyle wartościowy że tak będzie?

Drań podoba się z wyglądu, dziewczyna jest zainteresowana, ten ją zbywa toteż odrzucona zastanawia się co zrobić aby odwzajemnił jej uczucie. Tylko dlaczego jej tak zależy? W dużej mierze to wygląd powoduje takie zachowanie u kobiet.

Gdyby facet był przeciętny to dziewczyna nie byłaby zainteresowana, wtedy nie ma możliwości by mężczyzna pokazał jej, że jest draniem. Dajmy na to facet idzie do baru, nie podoba się dziewczynom, żadna nie jest nim zainteresowana to w jaki sposób pokaże im swoją postawę? Wydaje się mi, że one widząc przystojnego faceta zaczepiają go bądź dają mu znak zainteresowania. Wiedzą, że jest przystojny, podoba się im, a postawa drania doprowadza je do szaleństwa. Facet jest przystojny, nie jest łatwy i chcą go zdobyć. Jednak czy przeciętny facet postawą drania oczarowałby w taki sposób dziewczyny?
Myślę, że nie, przecież nie byłyby nim zainteresowane. Nawet gdyby okazał się trudny do zdobycia to dziewczyny nie będą miały ochoty go zdobyć.

Tak się mi wydaje, że hierarchia wygląda w ten sposób:

przystojny facet - może mieć każdą
ładne dziewczyny - mogą mieć każdego
przeciętne dziewczyny
przeciętni faceci

Przeciętny facet chce ładną lub przeciętną dziewczynę, ale przeciętna chce przystojnego, ładna raczej też tylko przystojnego. A przystojny bierze każdą na jedną noc.

Na koniec dodam, że drań zachowuje się jak niedostępny facet. Dziewczyna kładzie rękę na jego penisie, a on ją zabiera mówiąc "udajmy, że tego nie było". Chciała go skusić, a on się nie daje przez co pociąga ją bardziej. Tylko czy nieprzystojny facet może mieć taką sytuację?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Drań - magnes na kobiety? Obalam tezę.

Widać, że próbujesz rozkminić temat, ale robisz to dość powierzchownie.
Pomimo to część uwag jest trafne, ALE nie są to 'prawdy bezwarunkowe'.

Choćby kwestia tego, kto to jest "przystojny facet" - zapewniam Cie, że ile kobiet, tyle gustów. Ale możemy się zgodzić co do jednego - zwykle uroda u faceta to jakieś 30% 'sukcesu', ważny jest wzrost, postawa, budowa ciała i nade wszystko - energia jaka od niego emanuje: czy jest to energia alfa czy beta czy jeszcze niżej. Takie rzeczy wyczuwasz w kontakcie podprogowo, jeszcze zanim ktoś otworzy usta często. I to jest wyjaśnienie dla Twojej obserwacji a propos "siedzi 2 facetów przy barze, jeden wzbudza zainteresowanie, drugi nie".

To samo jest z kobietami, tylko że tutaj dochodzi jeszcze kwestia tego, że nieśmiały facet czy samiec "beta" rzadko kiedy zdobędzie się na odwagę by podejść czy zagadać do 'samicy alfa' wink strach przed odrzuceniem go sparaliżuje, a ona go po prostu nie zauważy, bo taka kobieta na zasadzie przyciągania podobieństw również szuka alfa.

Zauważyłam też, że mylą Ci się 2 sprawy: pewność siebie z 'niedostępnością' - zazwyczaj tu kryją się kompleksy lub jakiegoś rodzaju problemy, które mają być "tarczą ochronną" i nie dawać możliwości bliższego poznania. Prawdziwa pewność siebie nie tworzy sztucznych barier i teatralnej "niedostępności dla maluczkich".
Ale często samce/samice beta nie potrafią tych 2 postaw odróżnić, bo sami nie są na tyle emocjonalnie rozwinięci i świadomi, więc popadają w obsesje wkręcając sobie, że ktoś kto ich odrzuca MUSI BYĆ bardzo wartościowy, z zasady.

3

Dziękuję za odpowiedź.

Przystojny facet - ładny, wysoki, dobrze zbudowany, podoba się wielu kobietom. Dlatego, że jest atrakcyjny dziewczyny zwracają na niego uwagę i chcą go poznać.

Jeśli byłby przeciętny to nie chciałyby go poznać, a jeśli jest przystojny to jego uroda przyciąga je i pragną z nim podjąć rozmowę.

Twierdzisz, że każda dziewczyna ma swój typ - zgoda, ale dotyczy to przeciętnych facetów. Taki bardzo przystojny podoba się 90% kobiet vide Brad P czy George C.

Kiedy dziewczynie podoba się facet będzie go w jakiś sposób uwodziła, chociaż niedostępność i bycie draniem napędzą w niej pragnienie.

Mówi się, że postawa niedobrego chłopca jest dobra w uwodzeniu. Nie zgadzam się z tym, bo jeśli nie podoba się facet dziewczynie ta sztuczka na nic się nie przyda.

4

Ok, nie wchodząc zbyt głęboko w temat, bo widzę, że zależy Ci na tym by go rozkminić na takim mega bazowym poziomie, czyli w oderwaniu kompletnie od tego czy ktoś taki nadaje się do związku czy może być wartościowym partnerem.. czyli bierzemy pod uwagę tylko wygląd i tzw. ogólne wrażenie - atrakcyjność level 1 wink

Dwa przykłady, które podałeś: Clooney i Pit to w moim rpzyp. akurat kompletne pudło wink ale załóżmy, że taki typ faceta - odbieranego powszechnie jako atrakcyjny.. wtedy faktycznie zachodzi 1 prawidłowość na pewno: jeśli atrakcyjność wyjściowa mężczyzny u danej kobiety wynosi te 8-9 w 10 stopniowej skali, to ktoś taki będzie miał "na wejściu" duuże pole i margines dla ew. błędów. W przeciwieństwie do kogoś, kogo atrakcyjność kobieta ocenia na wejściu na 3-4, czy do 5 powiedzmy. Taki ktoś będzie szybko "sprowadzany na ziemię" w razie jakiego faux pas czy to fochem wink czy to kłótnią czy po prostu zruganiem wprost. Podczas gdy gość z atrakcyjnością blisko maxa byłby potraktowany ulgowo - oczywiście do czasu, o ile kobieta ma poczucie wartości na dobrym poziomie.

I teraz.. jeśli facet jest rzeczywiście atrakcyjny to to, czy będzie postrzegany jako "dobry" tej atrakcyjności nie obniży.. po prostu będzie kompatybilny z innym rodzajem kobiet niż przystojny "bad boy", na którego poleca z kolei babki z problemami, o niskim (a utajonym) poczuciu wartości, które lubią być poniżane, upokarzane i traktowane z góry.

To jakim typem mężczyzny z charakteru "warto" być nie powinno sprowadzać się jedynie do tego, jaki typ kobiet ci się podoba, a bardziej do czego dążysz TY, jakim człowiekiem chciałbyś być. W innym wypadku dopasowując się i jesteś takim "alfa wydmuszką", czyli sam siebie oszukujesz, a innych oszukasz tylko krótkoterminowo.

5

Wiele dziewczyn wyraża się pozytywnie o niedobrych facetach. Jak twierdzą są oni wspaniali. Czują do nich pociąg.

Wielu facetów uważa, że jeśli staną się niegrzeczni będą lepiej odbierani przez kobiety.

Ale nie zgodzę się z tym. To, że jakaś dziewczyna lata za niedobrym chłopcem to nie dlatego, że jest on zły, ale dlatego że jej się podoba i jest zły.

Gdyby się nie podobał, nie uzyskałby takiego efektu.

A, że się podobał to postawą niedobrego faceta zwiększył zainteresowanie. Tak to odbieram, że jeśli facet nie podoba się to samą postawą niczego nie wskóra.

6

Tak to odbieram, że jeśli facet nie podoba się to samą postawą niczego nie wskóra.

Oczywiście, że tak. Na atrakcyjność wizualną nie masz wpływu - albo taki dla kogoś jesteś, albo nie.
A to, że spodobałeś się danej kobiecie i do tego ona ma zakorzenione w podświadomości wzorce ofiary i samicy beta, to będzie dodatkowy plus, że jesteś dla niej "zły", bo ona lubi być ciorana i wykorzystywana - wtedy będzie wspomniany "haj" wink, którego mogłoby nie być gdybyś okazał się przystojny i do tego miał dobrze poukładane w głowie, nie krzywdził jej itp.

7

Cechy ktore kojarzysz z bad boyami ktore przyciagaja kobiety to cechy samcow alfa. Bad boy nie jest samcem alfa. Ma tylko ta powierzchowna ceche ktora dobrze dziala na poczatku znajomosci. Fajnie ze to rozkminiasz, powiem ze jest to tak proste a jakze trudne.

8

przede wszystkim, generalizujesz co do kobiet.

kobiety lubia to, lubia tamto...

kobiety sa rozne, maja rozne upodobania...kazdej imponuje w facecie cos troche innego..
owszem, sa takie co lubia bad boyow...mysle, ze nie jest ich zbyt wiele(nie warto generalizowac)

popatrz- wiele mlodych kobiet szuka sobie starszego partnera...czemu?
bo to ktos stabilny, pewny, dojrzaly(przeciwienstwo bad boya)

fakt, tez zauwazylam taka tendencje/mode, ze niegrzeczni sa faworyzowani przez kobiety...

9

Racje ma Oldorando.
Osobiście nie szukam nikogo na razie ponieważ nie mam po prostu czasu ale zadając się z dziewczynami itp. mogę potwierdzić słowa poprzedniczki.
Ja dość często chodzę ubrany i zachowuje się jak taki..no może dość zbliżony do bad boya lub bardziej buntownika i widzę w tym bardziej takie coś, że jest + do relacji faktycznie i zainteresowania ale duży odsetek nie wykazuje chęci do związku z moich obserwacji tak wynika. Dużo tych zainteresowanych to zajęte które mają tych starszych, bardziej ogarniętych itp. a dziewczynom podoba się to, że tacy dają "rozrywkowe" życie ale brak stabilności. 
Nie zrozumcie mnie opacznie i nie mieszajcie moich innych wypowiedzi bo napisałem dość ogólnikowo i szybko.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Drań - magnes na kobiety? Obalam tezę.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024