Witam kobietki! MAm pytanie,jak obchodziłyście pierwsze urodziny swoich dzieci ? Czy było to przyjęcie z najbliższą rodziną z tortem czy tylko wy z dzieckiem? Jakie macie pomysły? Ja zastanawiam się nad zrobieniem małego przyjęcia (chociaż to za dużo powiedziane) my,dziadkowie,chrzestni i nasze rodzeństwo oraz w roli głównej nasza córka-bo to przecież jej urodziny ![]()
Jeśli macie ochotę na przyjęcie to jak najbardziej! Jest okazja ku temu by rodzina spotkała się razem, a malec gdy odczuje że jest gwiazdą też nabierze pewności i będzie się dobrze bawiła!!! Dmuchanie świeczek, zabawny tort i prezenty, będziecie wspominać jeszcze długo!
jestem tego samego zdania co foggia - jak najbardziej przyjęcie
dziecko będzie miało cudowny dzień, w którym wszyscy goście będą właśnie jego gośćmi
super tort, najlepiej kolorowy, może w jakimś fajnym kształcie - dziecko będzie zachwycone, a przecież roczek to tylko raz się zdarza, więc warto ten czas zorganizować dla dziecka
no i mnóstwo zdjęć, które będzie mógł oglądać po kilku latach - super pamiątka
No i chyba tak zrobimy-zorganizujemy rodzinne przyjęcie.Tylko co na prezent...
Kochane kobietki.. my takze niedlugo bedziemy mieli roczek.. robimy tak: poszlismy do restauracji i zamowilismy obiad dla nas, dziadkow i chrzestnych oraz tort w cukierni.. oczywiscie wszystko bez alkoholu bo to swieto dziecka a nie doroslych, prawda? jesli masz mozliwosc to takze tak zrob bo czy wyprawisz to w domu czy w restauracji to tyle samo cie to wyniesie (chodzi mi o finanse), robiąc takie cos w domu musisz wysprzatac, nagotowac, udekorowac stol itd itp, i na sam koniec znow sprzatac, bedziesz zmeczona i nic nie bedzie ci sie chcialo, a gdzie piekny usmiech na czas spedzony z dzieckiem??
to tylko moj pomysl ktory sama realizuje.. pozdrawiam serdecznie
Alicja
Byla to okazja,do spotkania sie w wiekszym gronie rodzinnym.
Dokładnie popieram przyjęcie;) tak zwany kinder bal:) Ja przystroiłam cały dom serpentynami, balonami, różnymi obrazkami na prawdę fajnie wyszło:) było kolorowo dziecięco i wesoło:)
Zamówiłam torta w kształcie samochodu (troszkę kosztowny interes ale ile razy ma się te 1 urodziny)
, zrobiłam wiele różnych potraw ale nie zapomnialam także o tych młodszych gościach było wiele ciast, cukierków, deserów, dla nich i na prawdę było swietnie:)
Dlatego polecam obchodzić inaczej te urodziny niz każde inne! Jak za parę lat mój Synek pooglada filmy i zdjęcia z tej okazji pewnie nieźle się usmieje:)
To jest szczególny dzień który warto podkreslić
Jak ja urzadzałam pierwsze urodzinki swojej córeczki to tez to strasznie przezywałam - zaprosilismy wtedy tylko dorosłych i dzieci z rodziny . Jak już moja córeczka była większa i miała swoich przyjaciół z podwórka to zapraszalam oczywiście również ich. Teraz postanowiliśmy pierwszy raz urządzić urodzinki w przedszkolu. I jak narazie wydaje mi się że to tez bardzo fajny pomysł
Polecam o zainteresowanie się takim pomysłem w swoich przedszkolach
I dopytanie co oferują w "ofercie urodzinowej " czy np. jest tort itd. Bo to tez ważne ![]()
U nas Hania ma urodziny w maju. Więc jej pierwsze urodziny zrobiliśmy u mojego brata na ogródku. Był grill. Była rodzina i moja przyjaciółka ze swoim synkiem. Oczywiście był tort i przeróżne słodycze. Cała altanka była w balonach, a na stole bukiecik konwalii, bo to w końcu maj i te kwiatuszki bardzo pasują. ![]()
Prezenty dostała przeróżne, a od nas chodzik-jeździk.
10 2011-01-30 13:34:26 Ostatnio edytowany przez sAmOtnA172 (2011-01-30 19:53:38)
Moja niunia tez będzie miala roczek :)i nie wiem co zrobić do jedzenia:)A wy urodziny robicie z alkoholem czy bez??ja wolałabym bez ale moja rodzina mąż tego nie uznają..;/;/dla mnie to chore picie alkoholu na urodzinach 1 dziecka badz na komuni:(
Pamietam jak moje dzieciaki obchodzily pierwsze urodziny!
co to byla za radosc. Maz pekal z dumy ![]()
ja bym się tym alkoholem specjalnie nie przejmowała, będzie to trudno oby w granicach rozsądku
raczej wolałabym skupic sie na tym jak odwrocic uwage szanownego jubilata od niechcianych elementwo przyjęcia. na pewno musi byc kolorowo, smacznie...polecam jednorazowe talerzyki i kubeczki z motywami bajek, czapeczki na głowach gości tak dla rozluxnienia, fajne świeczki, serwetki w dziecinne wzorki, może jakięś balony?
ja na urodziny mojej chrześnicy poszłam na zakupy do Godana, bo chciałam trochę pomoc przy dekoracji domu, gości było prawie 20 osob, więc nie mało.w sumie jak moja siostra wychodziła za mąz to tez w tym samym sklepie kupowalam gadżety na wieczor panieński i potem dekorację na sale weselną, także z czystym sumieniem polecam ![]()
Jeśli chodzi o alkohol dla dorosłych to u nas jest tylko wino do obiadu uroczystego albo szampan jeśli to urodziny. Też nie lubię jak zaraz na stole pojawia się wódka jak dzieciaki latają na około, bezsens.
Rodzina no i obowiązkowo tort ;-)
Moim zdaniem przepis idealny na udane urodziny ;-D
Witam kobietki! MAm pytanie,jak obchodziłyście pierwsze urodziny swoich dzieci ? Czy było to przyjęcie z najbliższą rodziną z tortem czy tylko wy z dzieckiem? Jakie macie pomysły? Ja zastanawiam się nad zrobieniem małego przyjęcia (chociaż to za dużo powiedziane) my,dziadkowie,chrzestni i nasze rodzeństwo oraz w roli głównej nasza córka-bo to przecież jej urodziny
jak bym miała dziecko to na pewno by swoje pierwsze urodzinki miało wśród sami swoich
haha czyli rodzina najbliższa ![]()
Ja urządziłam urodziny z całą rodziną oczywiście ta najbliższą
Córeczka była zachwycona i oczywiście w centrum uwagi, a liczne prezenty polepszyły jej humor
Chociaż i tak siedziała ze swoją kuzynką i bawiła się w układanie klocków duplo i burzenie , ewentualnie wkładanie pieska z farmy do buzi ale na szczęście klocki są przeznaczone dla takich maluchów i nie bałam się, że się nimi zadławi ![]()
Ah tak, Karola32 poruszyła istotny temat - prezenty
)) co Wasze pociechy dostały na 1-wszy roczek?
pierwszy syn gdy miał roczek 10 lat temu dostał 3 kołowy rowerek,jezdzik jakiś tam samochód większy i pieniądze,drugi który teraz w styczniu kończył roczek dostał pieniądze,na razie kupiłam z nich tylko rowerek gdyż zabawkami wcale się nie interesuje woli bawić się garnkami:)
Moja pociecha jeszcze nie ma roczku, ale już wiem co dostanie
bo to niedługo ![]()
Klocki Lego Duplo - szpital dla zwierząt. Upatrzyłam je tydzień temu w galerii i stwierdziłam ze to będzie super prezent. Maja powoli zaczyna prawdziwą zabawę klockami, więc te trochę mniejsze będą niedługo jak strzał w dziesiątkę ![]()
Witam kobietki! MAm pytanie,jak obchodziłyście pierwsze urodziny swoich dzieci ? Czy było to przyjęcie z najbliższą rodziną z tortem czy tylko wy z dzieckiem? Jakie macie pomysły? Ja zastanawiam się nad zrobieniem małego przyjęcia (chociaż to za dużo powiedziane) my,dziadkowie,chrzestni i nasze rodzeństwo oraz w roli głównej nasza córka-bo to przecież jej urodziny
Dlaczego nie uczcić takiego święta jakimś przyjęciem.. ![]()
Przyjęcia dla dziecka z rodziną, rodzice, wujkowie, dziadkowie - super sprawa
kolorowo,wesoło z tortem
lena812 -> jak byłam mała kiedyś sama miałam taki rowerek, tylko wtedy to jeszcze była jakaś konstrukcja stalowa ze wschodu chyba, ale był na chodzie jeszcze nawet kilka lat wstecz
Tak czy siak, fajna sprawa ;-)
Pierwsze urodzinki, jak i każde następne obchodzić należy w najbliższym gronie.
Dziecko powinno czuć się swobodnie..