Ciąża i tarczyca? :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża i tarczyca? :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Ciąża i tarczyca? :(

Muszę zrobić badania na tarczycę, bo ostatnio lekarz wyczuł ją "lekko powiększoną". Jestem przerażona, bo podobno mając tarczycę trudniej zajść ciążę, a ja od niedawna nie zabezpieczam się z partnerem i czekam na ciążę.

Czy któraś z Was kobietki ma chorą tarczycę? Potwierdzacie, że ciężej było zajść w ciążę z tą chorobą?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciąża i tarczyca? :(

No generalnie tarczyca musi być, pytanie czy jest chora czy nie smile
Zrób badania na tsh, ft3 i ft4.
Ja mam niedoczynność i udało mi się zajść pół roku po podjęciu leczenia.
I to też w momencie gdy kompletnie odpuściliśmy.

3

Ja też miałam lekką niedoczynność i zaszłam (niechcący) w drugim miesiącu brania hormonów

4

twisted87 napisał/a:

Muszę zrobić badania na tarczycę, bo ostatnio lekarz wyczuł ją "lekko powiększoną". Jestem przerażona, bo podobno mając tarczycę trudniej zajść ciążę, a ja od niedawna nie zabezpieczam się z partnerem i czekam na ciążę.

Czy któraś z Was kobietki ma chorą tarczycę? Potwierdzacie, że ciężej było zajść w ciążę z tą chorobą?

Twisted87, ja leczę się na niedoczynność tarczycy od 13lat wyniki były różne raz gorsze raz lepsze a innym razem tragiczne, fakt może i ciężej zajść w ciąże przy nieprawidłowo pracującej tarczycy, przede wszystkim ważne jest żeby przed ciążą wynik tsh był w normie, my z mężem staraliśmy się o dziecko ponad rok, prawie półtorej ale udało się, więc nie martw się na zapas, tarczyca to podstępna choroba ale da się z nią żyć smile zrób badania idź do endokrynologa i jak będą wyniki dobre i dostaniecie zielone światło od endo, działajcie smile
Powodzenia wink

5

U mnie był taki przypadek że byłam już w siódmym tygodniu ciąży a wykryto, że mam niedoczynność. Nie miałam o tym bladego pojęcia...
Idź do lekarza, porób badania i zapisz sie do endokrynologa, żeby byc pod stała kontrolą i myśle że pomimo problemów z tarczycą zajdziesz w ciążę wink

6

Moja ma Hashimoto. Zarówno za pierwszym jak i za drugim razem zaszliśmy od razu:)

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża i tarczyca? :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024