Gwarancja do prezentu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1

Temat: Gwarancja do prezentu

Niedługo jest komunia mojej siostry. Zdecydowałam kupić jej zestaw książek (jakaś beletrystyka dla dzieci, opinie w Internecie dobre), a do tego zegarek. Wszystko jest już kupione i czeka na zapakowanie, ale pojawił się problem. Do zegarka przyszła gwarancja, a przy gwarancji oczywiście paragon. Domyślam się, że gwarancja bez paragonu jest nieważna. Co zrobić?
Dać zegarek i powiedzieć, że w razie czego gwarancja jest u mnie? To w sumie niezły pomysł, ale problem jest taki, że nie mieszkam już w rodzinnym mieście i raczej rzadko tam bywam, więc w razie czego trzeba by zegarek lub gwarancję i tak wysyłać pocztą itp.
Dać małej zegarek a gwarancję rodzicom? W sumie nieźle, ale wolałabym, żeby rodzice nie wiedzieli ile wydałam na prezent. Utrzymuję się z renty rodzinnej i prac dorywczych i wiem, że będzie im głupio, że wydałam tyle pieniędzy. (Nie żeby jakoś dużo, ale zegarek 170 zł, dla mnie to dość sporo, ale chciałam jej kupić coś porządnego).
Nie przejmować się głupotami wink i po prostu dać gwarancję razem z zegarkiem, bo w sumie jakby ktoś chciał, to może sobie sprawdzić ile taki zegarek kosztuje, w Internecie czy w sklepie.

Z góry dzięki za pomoc. I przepraszam, jeśli umieściłam to w złym dziale, myślałam o dziale o dzieciach, ale w sumie, prócz wątku komunii, nie ma tu nic o dziecku wink

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Iceni (2015-05-14 16:42:12)

Odp: Gwarancja do prezentu

O ile się nie mylę, to taka gwarancja może być podbita pieczątką sklepu i wtedy jest ważna bez paragonu. Należałoby wrócić do sklepu, wyjaśnić sytuację i zapytać, czy taka gwarancja (podbita) będzie uznana.

Jeżeli zamawiałaś przez Internet, to prawdopodobnie pozostanie ci tylko dołączenie gwarancji do prezentu.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024