Witam serdecznie. W związku z tym, że dostałam nową pracę, ale tak na pół gwizdka, w sensie, że troszkę wywyższyłam moją znajomość angielskiego, postanowiłam szybciutko teraz na wakacje zapisać się na jakiś taki właśnie intensywny kurs angielskiego. Bardzo intensywny! Znacie takie kursy? Najlepiej, żeby był on online, ale nie wiem, czy to nie ściema i czy będzie na tyle intensywny:-) U nas jest tylko jedna szkoła językowa, i to głównie chyba dla dzieci, nie ma kursów dla dorosłych, więc zostaję mi wirtualny świat:-) znacie może takie intensywne i realne kursy, jeśli chodzi o angielski? Proszę napiszcie i pomóżcie mi coś znaleźć:-)
2 2015-05-13 17:01:11 Ostatnio edytowany przez Agnieszka2221 (2015-05-13 17:04:09)
Zadzwoń do Speak Up'a ;-). Albo przejdź się do ich biura. Dowiesz się wszystkiego, no i dostosujesz grafik pod swój plan dnia. Moja córka tam chodzi
Wirtualny świat uważam, że nie da Ci dobrej i szybkiej wiedzy żeby przyswoić angielski to musisz się spotkać z ludźmi i rozmawiać po angielsku, taka praktyka to niewątpliwie podstawa by szybko opanować językowe bariery.
Ściągnij sobie fiszki anielskie na komputer w formie mp3, zgraj na telefon i słuchaj całymi dniami. Tam są wszystkiego podstawy i trochę wiecej, które powinnaś znać i poradzić sobie na początku, a cała reszta przyjdzie później jak będziesz już rozmawiała. A co to za praca?
Najlepiej się uczy języka w miejscu gdzie ludzie mówią ciągle tym językiem. Np jak masz możliwość wyjazdu do anglii to jedź i zobaczysz jak szybko przyswoisz wiedzę. A czy jakiś kurs Ci pomoże?? Jak przysiądziesz i na prawdę rzetelnie do tego podejdziesz to myślę, że pomoże.
Również wydaje mi się, ze najlpeiej wyjechac do Anglii i tam uczyć się języka. Nawet najlepsza szkoła w Polsce nie nauczy jezyka tak jak pobyt w określonym kraju. Ewentualnie native znaleźć i uczyć się u niego
.
To jest bardzo częste zjawisko ![]()
Faktycznie nie zostało Ci nic innego, tylko teraz musisz szybciutko się podszkolić ![]()
Może zamiast kurs online pomyśl o intensywnym kursie za granicą...to też jest niezły sposób na szybka naukę, bo na co dzień obcujesz z tym właśnie językiem.
Uczysz się siłą rzeczy ![]()
A jeśli nie masz możliwości wyjechać lub z kasą nie jest najlepiej, to zainwestuj w prywatnego nauczyciela.
Intensywny kurs?
Znalazłam akurat pewien portal (www .kenis.pl) z darmowymi kursami, jest tam akurat kurs zatytułowany "Intensywny angielski - alternatywna metoda nauki" ![]()
Kurs bardzo fajny, sama go ukończyłam. Co najlepsze w tym kursie - jest darmowy.
Jest tam jeszcze wiele innych kursów i lekcji, w tym właśnie lekcjii angielskiego.
Pozdrawiam,
mam nadzieję, że pomogłam ![]()
Sam kurs online chyba się średnio sprawdza, jak się tak można nauczyć dobrej wymowy?W jakim mieście mieszkasz?
Tak sobie właśnie przypomniałam, że będąc na studiach był u nas na uczelni native speaker i prowadził warsztaty. Także zapytaj na uczelniach wyższych czy można się zapisać na taki jakby przyspieszony, intensywny kurs angielskiego z taką osobą i ile to by kosztowało ![]()
11 2015-05-21 09:11:52 Ostatnio edytowany przez ROSA1346 (2015-05-21 14:27:47)
Przeglądałam wczoraj youtube'a i wiecie co znalazłam? Wywiad z coachem który zna 7 języków obcych biegle i jego porady odnośnie skutecznej nauki języków. Wiecie, że najlepiej uczyć się poprzez słuchanie radia (ale nie muzyki!) w obcym języku, jakieś wiadomości, wywiady po kilka godzin dziennie - wtedy nasz mózg stwierdzi, że jest to ważne i zacznie sam przyswajać i oswajać się z tym językiem. Super sprawa, nie wiedziałam o tym. I jeszcze się okaże że codzienne słuchanie wiadomości po angielsku jest lepsze niż jakiś drogi i intensywny kurs angielskiego...:)