Czy to ciąża ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Czy to ciąża ?

Witam, kogo najlepiej sie o to zapytać jak nie kobiet. A więc tak.

Dzisiaj uprawiałem seks z moją dziewczyną bez zabezpieczenia, zdąrzyłem wyjąc członka z jej pochwy przed wytryskiem lecz lekko go obtarłem i z powrotem włożyłem, teraz wiem, że to błąd. A więc tak zaraz po tym mojej dziewczynie zaczął lecieć śluz z pochwy oraz czuje mrowienie w podbrzuszu. Bardzo się obawiam razem z nią, że to ciąża gdyż jest to wiek młodości i żadne z nas nie myślało jeszcze o dziecku wręcz przeciwnie. Mam nadzieję na szybką i sprawną odpowiedz.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Niewiadomo2910 (2015-04-24 22:48:47)

Odp: Czy to ciąża ?

Nie ma sposobu na wykrycia ciąży w kilka godzin po stosunku. A nawet jeśli dziś doszło do zapłodnienia to nie możliwości, żeby Twoja dziewczyna już miała objawy. Jeżeli obawiacie się ciąży to wykupcie tabletkę 72 godziny po, w aptekach powinna być już bez recepty.

A na przyszłość zadbajcie o antykoncepcje.

3

Hmm , a wiesz może jak nazywają się takie tabletki. I pewnie cena wzwyżona około 500 zl wink

4 Ostatnio edytowany przez Niewiadomo2910 (2015-04-24 23:06:46)

Ja znam Escapelle i Postinor-Duo, jeszcze są chyba jedne. Z tego co się orientuje to Escapella jest najtańsza i to koszt w okolicach 90 zł, aczkolwiek cena może się wahać, ale z pewnością nie 500 zł.

5

Tak to jest jak  się nie myśli i uprawia sie seks bez zabezpieczeń ..

6

Marianoqq napisał/a:

Hmm , a wiesz może jak nazywają się takie tabletki. I pewnie cena wzwyżona około 500 zl wink

Nie martw się, wychowanie dziecka to wydatek o wiele większy niż 500 zł. smile

7

Widziałam, że założyłeś kolejny wątek dotyczący tej sprawy.

Jak już wspomniałam wcześniej - nie ma możliwości aby Twoja dziewczyna w godzinę czy nawet trzy dni po już miała objawy ciąży.
Czy tabletka zadziała skąd mamy wiedzieć nikt tu jasnowidzem nie jest, ma ona dużą skuteczność, ale ŻADNA metoda antykoncepcyjna nie daje 100% pewności, że ciąży nie będzie. Prawda jest taka, że każda osoba, która uprawia seks musi się liczyć z tym, że pomimo zabezpieczenia ciąża może wystąpić. Przy prawidłowym zabezpieczeniu jest to bardzo mało prawdopodobne, ale nie niemożliwe. 

Proponuje w okolicach 11 maja zrobić test ciążowy wtedy będziecie mieć pewność. Wcześniej nie ma sensu go robić, bo może jeszcze nie wykryć ciąży.

Nie wpadajcie też w panikę jak miesiączka nie przyjdzie w spodziewanym terminie. Zażycie tabletki może ją opóźnić bądź przyspieszyć.
Mogą też wystąpić różne skutki uboczne ( radzę dokładnie przeczytać ulotkę).

A przed następnym seksem wybierzcie się może do ginekologa aby porozmawiać o antykoncepcji albo chociaż zacznijcie używać prezerwatyw. Wycieranie członka czy tzw. stosunek przerywana jest słabą metodą. ( Ja bym jej nawet nie nazwała metodą antykoncepcyjną). Bo tutaj to tak naprawdę zdajecie się los albo się uda, albo nie..

Zadbajcie o to aby Twoja dziewczyna nie musiała po raz kolejny przyjmować tabletki, bo to spora dawka hormonów i nie jest obojętna dla zdrowia. Dlatego nie powinno się jej stosować często tylko w naprawdę awaryjnych sytuacjach.

Podsumowując musicie czekać aby się dowiedzieć czy tabletka zadziałała innego sposobu nie ma. Mam nadzieje, że będzie to dla Was odpowiednia nauczka i kolejny raz nie pozwolicie sobie już na taką nieodpowiedzialność.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024