Widziałam, że założyłeś kolejny wątek dotyczący tej sprawy.
Jak już wspomniałam wcześniej - nie ma możliwości aby Twoja dziewczyna w godzinę czy nawet trzy dni po już miała objawy ciąży.
Czy tabletka zadziała skąd mamy wiedzieć nikt tu jasnowidzem nie jest, ma ona dużą skuteczność, ale ŻADNA metoda antykoncepcyjna nie daje 100% pewności, że ciąży nie będzie. Prawda jest taka, że każda osoba, która uprawia seks musi się liczyć z tym, że pomimo zabezpieczenia ciąża może wystąpić. Przy prawidłowym zabezpieczeniu jest to bardzo mało prawdopodobne, ale nie niemożliwe.
Proponuje w okolicach 11 maja zrobić test ciążowy wtedy będziecie mieć pewność. Wcześniej nie ma sensu go robić, bo może jeszcze nie wykryć ciąży.
Nie wpadajcie też w panikę jak miesiączka nie przyjdzie w spodziewanym terminie. Zażycie tabletki może ją opóźnić bądź przyspieszyć.
Mogą też wystąpić różne skutki uboczne ( radzę dokładnie przeczytać ulotkę).
A przed następnym seksem wybierzcie się może do ginekologa aby porozmawiać o antykoncepcji albo chociaż zacznijcie używać prezerwatyw. Wycieranie członka czy tzw. stosunek przerywana jest słabą metodą. ( Ja bym jej nawet nie nazwała metodą antykoncepcyjną). Bo tutaj to tak naprawdę zdajecie się los albo się uda, albo nie..
Zadbajcie o to aby Twoja dziewczyna nie musiała po raz kolejny przyjmować tabletki, bo to spora dawka hormonów i nie jest obojętna dla zdrowia. Dlatego nie powinno się jej stosować często tylko w naprawdę awaryjnych sytuacjach.
Podsumowując musicie czekać aby się dowiedzieć czy tabletka zadziałała innego sposobu nie ma. Mam nadzieje, że będzie to dla Was odpowiednia nauczka i kolejny raz nie pozwolicie sobie już na taką nieodpowiedzialność.