Trudna sytuacja życiowa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Trudna sytuacja życiowa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Trudna sytuacja życiowa

Witam.

Z moim problemem zwracam się tutaj ponieważ chyba nie mam już innego wyjścia.
Mam 18 lat i jeszcze chodzę do szkoły, jednak nie radzę sobie ze swoimi problemami życiowymi-uczuciami jak i nauką w szkole, jestem osobą wrażliwą jednak trochę szaloną, moje problemy zaczęły się już w gimnazjum, kiedy pierwszy raz na prawdę się zakochałam jednak osoba którą darzyłam uczuciem wykorzystała to.. po tym przejściu nie umiałam się pozbierać, przez co praktycznie przestałam się uczyć i często było mi wtedy źle , kiedy przychodziłam ze szkoły zamykałam się sama w pokoju na cały dzień a moich rodziców nie widziałam od rana do wieczora albo następnego dnia bo bardzo rzadko sprawdzali co u mnie , przez co praktycznie nie zamienialiśmy ani słowa, i tak codziennie. Kiedy przez to wszystko nie dałam rady nic zrobić ani się uczyć, pisałam do koleżanki aby mi pomogła i pouczyła się za mnie bo ja już nie dawałam rady nic robić z przygnębienia.. . Na koniec gimnazjum koleżanka która pomagała mi , zostawiła mnie, przesiadła się, zaczęła być coraz bardziej chamska , poczułam się wtedy samotna.Kiedy wyszłam z gimnazjum do szkoły wyższej , źle się tam czułam bo nikogo nie znałam itp.. i postanowiłam przepisać się do innej , wtedy miałam tam znajomych których znałam już wcześniej i znów się zakochałam , jednak od początku już nic z tego nie wyszło wtedy poczułam się tak jak wtedy w gimnazjum.. wciąż nauka mi nie idzie przez to że wcześniej tak się opuściłam wciąż mam dużo do nadrabiania, nauczyciele nie dają mi spokoju i rodzice.. bardzo się staram jednak nie daje sobie już z tym wszystkim rady.

Z góry dziękuje za rady i bardzo proszę o pomoc hmm

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trudna sytuacja życiowa

Witaj natka smile
Nieszczesliwa milosc, to cos co dotyka kazdego z nas. Rozumiem ze podchodzisz do porazki i odrzucenia niezwykle emocjonalnie. Niestety powiem Ci, ze z wiekiem to sie wcale nie zmieni. Jedyne, co moge poradzic, to zajmij czyms mysli. Dodatkowe zajecia, sport, taniec. Odzyskasz energie i przestaniesz myslec. Uwierz ze dasz sobie rade w szkole. Musisz sie zmobilizowac. Niestety takich sytuacji mozesz miec w zyciu wiecej wiec dobrze by bylo, gdybys juz teraz znalazla sposob na radzenie sobie z nimi. Nauczyciele i rodzice podchodza do Ciebie w ten sposob, bo nie rozumieja co sie dzieje. Pewnie mysla, ze Ci sie nie chce. Nie wiem, jakie masz stosunki z mama,ale moze porozmawiaj z nia i powiedz skad ta niechec do wszystkiego. Moze ona, jako bliska Ci osoba, bedzie potrafila Ci wyjasnic, ze swiat sie nie zawali przez jednego faceta. I wiesz co? Tego kwiatu jest pol swiatu! wink Tyljo ogarnij sie. Usmiechnij i uwierz, ze dasz rade. Ludzie pozytywnie nastawieni do zycia sa lubiani i przyciagaja i zarazaja innych swoim optymizmem. Gdy to zrozumiesz i osiagniesz, problemy stana sie latwiejsze do rozwiazania i nic nie bedzie zbyt trudne.
smile

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Trudna sytuacja życiowa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024