dziewica i antykoncepcja - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » dziewica i antykoncepcja

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: dziewica i antykoncepcja

Czy dziewczyna która jest dziewicą, a chce zacząć współżycie z chłopakiem może iść do ginekologa po środki antykoncepcyjne? Jak takie badanie wygląda?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: dziewica i antykoncepcja

masz naprawdę 20 lat czy tylko do ściemy napisałaś??
użyj wyszukiwarki

3 Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2009-11-18 18:41:43)

dziewictwo nie wyklucza brania środków antykoncepcyjnych, tym bardziej, że chcesz rozpocząć współżycie. lekarz zrobi z Tobą wywiad, na pewno zapyta o datę ost. miesiączki, zapyta czy palisz, masz żylaki, czy w twojej rodzinie ma ktoś żylaki ( żylaki są dziedziczne a środki antykoncepcyjne sprzyjają ich rozwojowi ) i takie różna, następnie zbada Cię... lekarz najpierw mnie zbadał, czy nie jestem w ciąży ( badanie wyglądał tak, że włożył dwa palce i naciskał na brzuch ), później zrobił mi usg i tyle. choć tak na prawdę te badania powinny wyglądać inaczej bo te są niedokładne i nic tak na prawdę nie mówią.

PS Masz 20 lat i nigdy nie byłaś u ginekologa? i te dziwne pytanie czy dziewica może brac antykoncepty. zgroza...

4 Ostatnio edytowany przez a_normalna (2009-11-18 19:05:58)

Ja pierwszy raz poszłam do ginekologa mając lat 21, więc nie dziwię się akurat tej informacji wink

Bardziej podejrzane jest samo pytanie czy dziewica może stosować antykoncepcje.... no, ale skoro niektórzy wierzą, że coca-cola chroni przed ciążą....

5 Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2009-11-18 19:50:05)

nie uważasz, że to trochę za późno? do tego czasu mogło rozwinąć się wiele chorób a nawet mogłaś o tym nie wiedzieć. u nas w szkole uczono, że gdy dziewczyna dostaje okres powinna chodzić do ginekologa na rutynowe badania raz w roku.

Przykład: moja koleżanka w moim wieku poszła do ginekologa tak o... bo była z mama a ona jeszcze nie była więc co jej szkodzi... ma raka szyjki macicy. objawów nie widziała żadnych.

problem jest w tym, że kobiety uważają, że póki nie będą chciały antykonceptów albo nie zajdą w ciążę do ginekologa chodzić nie muszą ( a i pod czas ciąży rzadko tam zajdą)... później płaczą, że są bezdzietne, że są chore..

do dentysty też chodzimy mimo, że nas zęby nie bolą... ale w zęby sobie zjażymi i widzimy dziury a tam niestey nie.

6

Zgadzam się z poprzedniczką, coż to jest za mentalność dziewcząt, które mówią, że nie mają po co chodzić do gina gdy nie współżyją badź nie zaszły w ciążę. Powinno się chodzić przynajmniej aby sprawdzić czy z nami "tam " jest wszystko w porządku, czy nie pojawiły sie jakies niewidoczne, nieodczuwalne zmiany. Wiekszość dziewczat tłumaczy sie tym, że się wstydzą, ale czego tutaj sie wstydzić, lekarz podejdzie do nas jak do zwykłej pacjetki i uwierzmy w to, że on w ogóle nie zwraca uwagi jakie tam jesteśmy... zresztą przez swoją wieloletnią praktykę lekarską naoglądał sie tyle kobiet, że "wrażenia na nim nie wywrzemy" hehe

7

Wydaje mi się ze  zrobi ci wymaz i  Usg dopochwowe  mój l;ekarz  tak robił no ale ja nie byłam dziewicą:)

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » dziewica i antykoncepcja

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024