Nie potrafię schudnąć - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1

Temat: Nie potrafię schudnąć

Nie potrafię schudnąć. Przytyłam po przyjmowaniu leku olanzapiny po pobycie w szpitalu. Przytyłam aż 30 kg i teraz nie potrafię wrócić do dawnej wagi. Poza tym jestem uzależniona od słodyczy, to mój narkotyk. Nie ma dnia, żebym nie zjadła jakiegoś cukierka, pączka czy ciasta. Mama powiedziała, że jak przytyję jeszcze więcej to będę musiała zrobić sobie operację zmniejszenia żołądka. Ja nie zamierzam iść na żadną operację. Ja nie potrafię wytrzymać na diecie, ciągle jestem głodna i bym coś jadła a po lekach, które muszę przyjmować dużo śpię w ciągu dnia, takie są skutki uboczne przyjmowania tych leków. Wizytę u dietetyka mam dopiero za kilka miesięcy, bo na NFZ tyle się czeka. Poza tym nie rozumiem po co ludzie się odchudzają. Mama mówiła, że ludzie z nadwagą są narażeni na różne choroby a ja zrobiłam badania u lekarza rodzinnego i wyniki były takie, że jestem całkowicie zdrowa, żadnej cukrzycy nie mam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie potrafię schudnąć

Witam.

To, że wyniki masz dobre (i fajnie) to nie znaczy,że w przyszłości nie zachorujesz na cukrzyce czy też chorobę wieńcową.

Ile masz lat?

3

A może dołącz do nas? http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?id=81176&p=18 Większość jest na diecie niskowęglowodanowej przynoszącej dobre rezultaty. Wejdź i poczytaj wątek. Zapraszamy smile

4

Myślę, ze na początek powinnaś odstawić słodycze. Oczywiście drastyczne odstawienie pewnie będzie trudne, więc zacznij od wyznaczania sobie mniejszych ilości, np. jeden cukierek dziennie, jedna mała paczka na dzień, potem na tydzień... Potem zamieniaj na bakalie i orzechy, ewentualnie gorzką czekoladę. Najgorszy jest pierwszy tydzień, potem jeszcze drugi, a potem jak ustabilizuje Ci się poziom cukru, to sama zobaczysz, że odechce Ci się słodyczy. Powodzenia.

5

A może warto poćwiczyć gdzieś na siłowni, albo może basen:) Kiedyś moja kuzynka miała podobny problem ale jak zmieniła trochę swój styl życia ciągłe treningi ćwiczenia to teraz jest nie do-poznania:) Ale ona chodziła prawie codziennie po 2-3 godzinki:) Nawet taka specjalna kartę ma smile Moze nie odrazu bedą efekty ale mylsle że po 2- 3 miesiacach sama je zauważysz:)

6

Odpuść słodycze i gluten, nie wspomnę o mleku i mięsie... do tego ruch, moze byc delikatny jak chi kung i od razu zrzucisz zbedne kilogramy. Metoda sprawdzona na wielu osobach. POlecam szczerze.

Najlepiej łączyć metody.
Oczyszczanie organizmu, jeść możesz często, ale małe porcje, sprawdzaj też kalorie.
Nie odmawiaj sobie od razu wszystkich słodyczy, ale wprowadź jakąś konkretną dietę, w sensie: taki i taki posiłek co 3 godziny, zwracaj uwagę na to, co jesz...
Polecam Ci też "siłę nawyku". Może okaże się, że możesz słodycze zamienić na coś innego?

8

najlepiej zaczynac od małych postanowień, wiem to z doświadczenia. A  to wyniki są dobre nie oznacza, ze możesz więcej przytyć. Pewnie jesteś młoda, wieć to wygląda inaczej, ale za 10,20 lat na pewno efekty zdrowotne byłyby widoczne.

9 Ostatnio edytowany przez cslady (2015-11-22 22:04:47)

Gubi cie przede wszystkim to jedzenie slodyczy. Musisz sie nauczyc nad tym panowac. a jak jestes ciagle glodna to zamiast przekasek pij wode, która zapelni twoj zoladek. Sprobuj tez stopniowo wprowadzac do jedzanie jakies ekologiczne produkty, zamiast tcyh przetworzonych. Ja to stosuję, kupuję te produkty przez neta na niedozwolony link i udalo mi sie schudnac juz pare dobrych kilogramow. Trzeba zmienic swoje nawyki zywieniowe ale wszystko malymi kroczkami, nic nie da sie od razu zrobic

10

Chyba faktycznie powinnaś zacząć od odstawienia słodyczy, oczywiście stopniowo. Wierzę, że są jak narkotyk, ale - niestety - odchudzanie zaczyna się w głowie. Musisz więc zapanować nad chęcią ciągłego ich podjadania. Może niech będą dla Ciebie nagrodą za zdrowe odżywianie w ciągu całego tygodnia? smile
Do tego spróbuj wprowadzić nieco ruchu - na początek wystarczy choćby spacer. Zobaczysz, jak tylko pojawią się pierwsze efekty, będziesz chciała wprowadzić kolejne dobre zmiany w trybie życia: zdrowszą dietę, więcej sportu. Początki nie będą łatwe, ale naprawdę warto - a uwierz, wiem o czym mówię. Bez żadnych dietetyków i siłowni sporo schudłam. Niestety: "samo" się nie schudnie.
Powodzenia! smile

11

Umiesz, umiesz. Musisz tylko chcieć i zacząć coś z tym robić. Mówisz, że lubisz słodycze i codziennie zjadasz coś słodkiego. Tu mamy pierwszy Twój grzech. Można być szczupłym i jeść słodycze, ale nie codziennie. Musisz postarać się wyeliminować cukierki, czekolady i ciasta. Jeśli najdzie Cię ochota zjedz jakiś soczysty owoc. Mi najczęściej pomaga zjedzenie pomarańczy lub grapefruita. Zjedzenie połowy tego owocu powoduje, ze chęć na słodki smak znika. Dodatkowo zamiast napojów słodkich polecam herbatki. Taniej i zdrowiej. A żeby osiągnąć sukces i zrzucić kilogramy trzeba ćwiczyć:)

12

zamień słodycze na zdrowe przekąski lub ciastka własnej roboty z owsianki wink ustal godziny posiłków i nie podjadaj

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024