Hej, znacie może jakieś stronki/ sposoby na zyskanie większej liczby przyjaciół? Przyznam szczerze, że ostatnio doszłam do wniosku, ze moich znajomych, z którymi się spotykam regularnie mogę policzyć na palcach obu rąk, jednak nie są to osoby, których mogłabym nazwać przyjaciółmi.
Miałam raz przyjaciółkę przez kilka lat, ale ostatecznie z nią zerwałam, bo jej podejście do życia kłóciło się z moją moralnością (chciała, żebym załatwiła jej sponsora). Nie jestem pewna, czy dobrze zrobiłam, bo naprawdę za nią tęsknię, a nie kontaktujemy się od listopada. Była jedyną osobą, która wiedziała o mnie wszystko, najintymniejsze sekrety, ale potem straciłam do niej zaufanie. Nieważne, nie o nią chciałam pytać.
W każdym razie chciałabym znów zyskać przyjaciółkę, a jako że nie jestem dobra w przenoszeniu relacji ze studiów lub akademika na bardziej prywatny grunt, pomijając już sam fakt, że to zbyt ryzykowne, potrzebuję kogoś z zewnątrz, kogo nie będę widywała na co dzień, a z kim będę mogła umawiać się raz na kilka tygodni na pogaduchy. Kogoś, kto nie będzie znał tych samych ludzi, których ja znam, a co za tym idzie będzie mniejsze prawdopodobieństwo, że się na tym kimś przejadę.
Jakieś pomysły? ![]()
Portale randkowe odpadają, bo tam nawet jak ktoś pisze, ze szuka przyjaźni, to w rezultacie chodzi mu o łatwy seks.