Długi staż związku i brak sexu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Długi staż związku i brak sexu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez gutek123 (2015-04-09 14:16:01)

Temat: Długi staż związku i brak sexu

Hej, proszę doradźcie mi, bo może juz ktoś sie z Was spotkał z podobnym przypadkiem.

Mamy po 25 lat, jesteśmy w związku 7mcy., traktujemy go poważnie i przyszłościowo. Niestety moja dziewczyna, ma problem z okazywaniem uczuć, ale w miarę upływu czasu, bariera znika smile

Problem jest sex, którego nigdy nie było! Pieszczoty oralne tak, ale w jej stronę, ona mi odmawia i mówi "kiedy indziej". Sex tym samym tłumaczy "później", "nie teraz", "kiedy indziej". Dziewicą nie jest, sprawy religijne tez nie, na brak czasu nie narzeka, ma normalną przeszłość, rodzinę bardzo serdeczną i ciepłą. Starałem się o tym porozmawiać, ale szybko ucieka od tematu. Ma pewność ze ją kocham, jestem jej wierny i uczucie okazuje, tak żeby nei miała wątpliwości. Ona tez nie zdradza, jest stała w uczuciach i tez mi wyznała miłość. Staram sie nie naciskać, być wyrozumiały, powiedziałem kiedyś "poczekam aż będziesz gotowa", żeby wiedziała ze nie tylko na sexie mi zależy, ale to było z 4-5mcy temu! Czasem stosuje jakieś iluzje, czasem jakieś podteksty, żeby wiedziała, że o tym nie zapomniałem, ale bezskutecznie...

Nie chce na niej jakby wymuszać zbliżenia, ale widzę, że w ten sposób to nie wiem czy w ogóle się kiedyś doczekam.

Proszę doradźcie mi co mogę zrobić, może macie jakieś podobne doświadczenia, albo jak ją namówić. To jest delikatne sprawa, ale zaczyna mnie co raz bardziej irytować.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Długi staż związku i brak sexu

Albo w porównaniu do Ciebie jest słabiej zaangażowana emocjonalnie (część kobiet potrzebuje stworzenia wyjątkowej relacji/uczuć, aby być gotowymi na "pierwszy raz" i wcale nie musi to być związane z religią itp.), albo niestety podczas seksu oralnego stało się/zobaczyła coś przez co nie może się przemóc.
Zamiast namawiać do seksu, podejmij rozmowę dlaczego Ona jeszcze nie jest na to gotowa - jakie ma powody, że Ciebie to martwi. No tylko w razie czego bądź gotowy na kubeł zimnej wody smile. Tylko pamiętaj, że każdy związek jest inny i w odmiennym stopniu rozwijają się uczucia.

3

Najlepiej szczera rozmowa - może cos ją blokuje? Aluzje, podteksty czy naciskanie/naklanianie spowodują tylko wzrost frustracji u Ciebie, a u niej nic się nie posunie do przodu.

4

Ja dopiero po półtora roku zrobiłam to pierwszy raz z moim chłopakiem. Uwazam ze kazda kobieta szanująca się nie pojdzie do lozka z facetem po paru miesiacach. Jesteśmy juz ze soba pięć lat i nie zaluje ze go dluzej przytrzymalam boprzynajmniej wiem,ze nie zalezy mu tylko na tym. Może ona myśli podobnie wink
.

5 Ostatnio edytowany przez bakalia (2015-04-20 12:54:46)

Chyba mamy odmienne pojęcie "długiego stażu". Na pewno nie nazwałabym tak związku zaledwie siedmiomiesięcznego. Dla mnie pod takim pojęciem kryje się co najmniej kilka lat razem. Mój facet czekał rok na seks, a był dokładnie w Twoim wieku, gdy zaczęliśmy się spotykać.

Kobiety są skomplikowane, potencjalnych powodów, dla których nie chce jeszcze z Tobą sypiać może być wiele. Tak jak ktoś już napisał- możliwe, że jeszcze nie czuje "tego czegoś", nie czuje się pewnie w związku. Może wcześniej za szybko poszła z facetem do łóżka i teraz nie chce tego samego błędu popełnić. Może ma jakieś złe doświadczenia. . Musicie szczerze porozmawiać. Bez sensu, żeby sypiała z Tobą tylko dlatego, bo TY tego chcesz. No, chyba, że nie masz z tym problemu...

6

Pogadaj z nią na ten temat, porusz jakoś delikatnie... Każda kobieta ma zupełnie inną psychologię na temat seksu etc. Może ma jakieś wątpliwości, albo została w ten sposób wychowana... Musisz to po prostu zaakceptować, i drążyć to dalej, starać się jeszcze bardziej niż dotychczas. Pomysłów i powodów jest tak wiele, że aż trudno by pisać wink

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Długi staż związku i brak sexu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024