Jak ułożyć ładne pazurki z włosów tak żeby nakładały się na twarz? za każdym razem wykręcają się w druga stronę. Dodam, że moje włosy dość ciężko sie modelują i generalnie są ciężkie więc to na pewno stanowi dodatkową przeszkodę.
1 2009-11-14 16:03:43 Ostatnio edytowany przez wampirek5 (2009-11-14 16:04:21)
Najlepiej układać je prostownicą na żel lub jedwab. To powinno przynieść efekt przy tego tupu sztywnych włosach. Ale generalnie to najlepiej idź do fryzjera i powiedz czego oczekujesz Na pewno doradzi Ci coś takiego, że efekt będzie najlepszy
tak jak napisała Leoshidia , powinnaś wybrać się do fryzjera
Strzyżenie na własną rękę zazwyczaj nie wychodzi tak jak powinno
Pazurki inaczej strzępienie,najlepiej robi się degażówkami , brzytwą lub chińskim nożem
Ja układam pazurki na wosk albo bardzo mocny lakier i generalnie trzymają się dzięki temu cały dzień. Także nie znam innych metod i stosuję tylko tę - a moje włosy też są mało podatne na układanie.
Na pewno układanie pazurków trzeba zacząć jeszcze na mokrych włoskach. Ja robię tak, że najpierw je wygładzam podczas mycia - czyli tam różnymi odżywkami wygładzającymi, np z Palette mi się sprawdzają a potem wgniatam w nie mocno odrobinę pianki, bo wtedy włosy dają się łatwiej "ustawić". Ważne żeby tej pianki bylo mniej na przodzie gdzie włosy są z natury cieńsze, a więcej z tyłu gdzie jest ich więcej i są grubsze A potem włosy z tyłu i na czułku suszę suszarką od korzonków/cebulek samych lecąc do góry do końcówek włosów ( ale koncentruję się mocno na tej części przy skórze głowy i ogólnie je tak luźno jakby rozwiewam, Następnie całą resztę włosów wygładzam na szczotce, a później jeszcze prostownicą. I tak na koniec jeszcze te włoski z tyłu spsikuje lakierem - średnio lub mocnym.
Ja dodam jeszcze, że próbowałam jakoś te pazurki na włosach utrwalać gumą ale szybko robią się oklapnięte i wyglądają jakby były nieświeże. Więc guma dla mnie raczej odpada.
a próbowałaś wyprostować włosy potem je ułożyć żelem bądz lakierem albo gumą ?? najlepiej idzie sie do fryzjerki i ona fajnie wymodeluje i ułoży i gra i buczy bynajmniej ja tak mam :)_ a też zależy czy masz ciężkie włosy bo jeśli tak to wszystko jasne... ja mam strasznie grube i ciężkie i nie zawsze wyglądają tak jak ma to być,
Sprobuj moze pastą do włosów ? z loreala (tak jest diablenie droga ale bardzo wydajna, powinna starczyć na ok 2 lata) a jak nie pasta to moze jakies pianki/lakiery ?
mi do tego wystarcza zwykły żel
każdy kosmyk przeciągam z osobna palcami .
Mi zawsze wychodzą : DD
kazde wlosy sa przeciez inne. nie kazdemu wyjda miekkie loki, nie kazdemu ostre pazurki, nie kazdemu wielki tapir itp. lepiej zastanow sie w czym Tobie jest najladniej i to w tym chodz:)
Jeśli masz dobrze "zrobione" pazurki a one nie "wyglądają" to powinnaś pomyśleć o dobrej prostownicy. Nie oszukujmy sie ,ale tego typu fryzura najlepiej wygląda na prostych włosach. Także inwestycja w dobrą, markową prostownicę to raczej będzie tutaj punkt wyjścia do dopracowywania późniejszego fryzur z pazurkami. Te wszystkie produkty to tylko taki dodatek - moim zdaniem.