Sposoby na kreatywne domowe biuro - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Sposoby na kreatywne domowe biuro

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez Summerka (2015-03-20 16:57:20)

Temat: Sposoby na kreatywne domowe biuro

Dla niektórych miejsce pracy biurowej stanowi  dom.  Jak je urządzić, by się  milej pracowało.  Niektórzy lubią  stylowe biurko z mnóstwem drobiazgów, inni  wybiorą ascetyczne rozwiązania. Można  to  urządzić  na sposób bardzo kobiecy i romantyczny  buduarowo albo  stworzyć istną prowizorkę, gdzie  drobiazgi  są rozmieszczone niedbale i nonszalancko  i tylko na chwilę na biurku  stylizowanym na szkolną ławkę.   A może najważniejsza dla was jest wygoda i praktycyzm. Właściwe umiejscowienie biurka, ustawienie go prostopadle do okna i  wysokość na której umieszczony jest blat i wygodny fotel?
  A  może  miejsce  do pracy ujawni  wasze pasje i zainteresowania?  Ciekawa jestem  który styl najbardziej przypadłby wam do gustu.  A może ktoś  ma swój własny pomysł na  kreatywne domowe biuro?

http://www.deconova.pl/img/porady/200.jpg
Źródło: internet

http://s.meble.pl/gfx/meble/pl/poradnik/8120/1/754916861.jpg
Źródło: internet

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Sposoby na kreatywne domowe biuro

Dużo pracuję na komputerze, ale choć w swoim osobistym pokoju posiadam biurko, to laptop zwykle po prostu biorę na kolana i siadam z nim na kanapie wink.
Samo biurko ma prosty styl, pasujący do całości pokoju. W biurku są dwie szufladki, które mieszczą podstawowe przybory i gadżety - kiedy coś robię, lubię mieć wszystko w zasięgu ręki. Mam też starannie dobraną lampkę, półki na których trzymam kolorowe segregatory, parę dekoracyjnych drobiazgów. W zasięgu posiadam urządzenie wielofunkcyjne (drukarka, skaner i ksero), ale żeby wizualnie mi się to nie kłóciło z domowym charakterem pomieszczenia, to zostało umieszczone w zamykanej szafce, a komputer zadanie przesyła za pomocą wi-fi.
Ogólnie nie lubię wokół siebie chaosu i bałaganu, dobrze pracuje mi się wyłącznie w przyjaznym, miłym i estetycznym otoczeniu, dlatego starałam się o to zadbać.

3

Ja miałam biurko "polowe" czyli przy stoliku, ale pomyślałam, że warto do pracy przy komputerze mieć stałe miejsce.  Oszczędzam czas na rozstawianiu narzędzi pracy i późniejszym odkładaniu. Lubię robić kilka rzeczy naraz, więc w każdej chwili mogę usiąść, żeby  na chwilę popracować i potem wrócić,  na przykład, do kuchni.

4

Moje biuro wygląda mniej więcej tak, jak na zdjęciu poniżej, z tym że pokój nie jest aż tak kiszkowaty, dzięki czemu biurko mam przestawione w prawo i słońce mi nie świeci prosto w twarz (okno jest na stronę południową). Okna niczym nie przysłaniam, bo widoki mam piękne.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/06/92/14/0692141852094103232fe59663324512.jpg

Na szczęście mam dodatkowy pokój, a z racji prowadzonej działalności nie mogę wydzielić biureczka w salonie lub sypialni, bo mi się wszystkie rzeczy, regały, sprzęty itp. nie zmieszczą.

Kiedy projektowałam swoje biuro wzięłam pod uwagę kilka rzeczy, które są zarówno ważne, jak i uniwersalne, przydatne każdemu:
1. Umiejscowienie biurka tak, by na ekran lub w oczy nie padało światło.
2. Kolory na ścianach służące skupieniu, ale też kilka elementów wystroju w energetycznych barwach (u mnie pomarańcz).
3. Tablica motywacyjna i korkowa. Ta pierwsza, żebym nie zapomniała po co pracuję. Wpisuję na nią hasła motywujące, pozytywne cytaty i moje osobiste i zawodowe cele. Ta druga, by nie zapomnieć, co muszę zrobić, gdzie zadzwonić - taka przypominajka. Obie oczywiście w zasięgu wzroku.
4. Dobre miejsce na regały z segregatorami i książkami - tak, by nic nie zawadzało i wzrok nie padał na tytuły książek (mnie to rozprasza).
5. Oświetlenie - u mnie tylko górne, nie używam lampki biurkowej, nie potrzebuję.
6. Na ścianie, ale nie na tej, na którą pada wzrok, jakieś fajne obrazki, reprodukcje itp. Ja mam zdjęcia moich ukochanych Alp.
7. Biurko na tyle duże, by zmieścił się na nim laptop, pojemnik na długopisy, kalendarz, jakiś notes i plastikowe "korytko" na faktury i bieżące dokumenty.
8. Kosz na śmieci! I to wcale nie ten najmniejszy.

5

Emilio stworzyłaś bardzo przyjemny kącik.  Dla mnie energetycznym kolorem jest zielony. W otoczeniu zieleni dobrze mi się pracuje.

6

Sadzę, że urządzając biuro należy się skupić na tym, aby było po pierwsze praktyczne, a po drugie wygodne. Jakieś ozdoby i elementy dekoracyjne to oczywiście też niezbędny dodatek, ale tym można zająć się na samym końcu. Wygodny fotel i dobrze zorganizowane biurko - tak, aby nie leżało na nim zbyt wiele zbędnych przyrządów, a większość mogła być uporządkowana w półeczkach nad nim. Ważne są też kolory, które nas otaczają w miejscu pracy. Żółty kolor jest odpowiedzialny za właściwości związane z myśleniem. Drugim dobrym kolorem jest zielony, który wpływa na podejmowanie trafniejszych decyzji, sprzyja negocjacjom, sprzyja właściwej ocenie sytuacji.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Sposoby na kreatywne domowe biuro

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024