Jaka szansa?.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Jaka szansa?..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Jaka szansa?..

Cześć wszystkim. Piszę, bo jest piątek wieczór , więc badań już żadnych do poniedziałku nie zrobię a zaczęłam się tak stresować, że szkoda gadać...

Kochałam się z chłopakiem 25 stycznia, miałam wtedy ostatni dzień okresu , który zaczął się 22 stycznia. Kochaliśmy się z prezerwatywą. Następny stusenk był 1 lutego , również z prezerwatywą. Według mojego kalendarzyka dni płodne przypadały na 3 lutego.

Kolejny stosunek , bez prezerwatywy , ale przerywany był 19 lutego.

Okres powinnam dostać 23 lutego , jednak do dziś go nie ma... Kilka dni temu już miałąm objawy okresu, bolały mnie plecy, ból był charaktertystyczny , taki jak zawsze mam przed okresem. jednak plamienie się nie pojawiło.

Miesiączki zawsze miałam regularne, jednak ostatnio coś się zaczęło zmieniać , bo w grudniu i styczniu dostałam okres o ok tydzień za wcześnie , więc cały cykl się przesunął...

Jaka jest szansa na ciążę? I jak już jakaś jest, to z którego stosunku największa? Wiem, wiem, muszę zrobić badanie , jednak do poniedziałku chyba zejdę z nerwów... ;/

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jaka szansa?..

Hej , raczej szanse za nikłe .Sama kilkakrotnie miałam identycznie, @ w koncu przyszla tydzien spozniona smile moze zrob zwyczajny test ? jesli by cos bylo to napewno wyjdzie. ale nie martwilabym sie na twoim miejscu na zapas. bo raczej to wina stresu, strachu przed ewentualna ciaza.

3

Nie zrobiłam jeszcze testu , bo nie miałam gdzie go kupić. Zrobię najpewniej jutro rano,bo dziś to już nie ma sensu

Tymczasem proszę jeszcze kogoś o wypowiedź , bo mój stres powoli osiąga apogeum....

4

Czy jest sens żebym zrobiła test dzisiaj po południu?

5

Jak najbardziej możesz zrobić!;)ja przed ciąża tez miał regularne miesiączki. Raz tylko miałam aż dwa tyg. Spóźnienia.
Zrób test i nie zadreczaj się. Teraz ze stresu tez może Ci się opóźniać;)

6

chyba zawału dostanę jak będę miała spojrzeć na wynik

7

jaka jest wiarygodność testu robionego po południu?:)

8

Ja robilam po dwoch dniach opoznienia ( @ mialam zawsze regularny co do dnia) popoludniu I wyszedl pozytywny. A Co zrobilas Test?
Jak wiesz kiedy dokladnie mialas owulacje to dodaj 2 tyg I wtedy powinnas dostac okres.

9

tak, zrobiłam test i wyszedł negatywny.
Czytałam , że rano powinno się robić, ale jak jest się jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki, a jak już on  minął to możn a zrobić i popołudniu. U mnie już jest tydzień po tym jak powinnam dostać okres.

10 Ostatnio edytowany przez vinnga (2015-03-04 08:44:55)

kurcze teraz tak nad tym myślę i nie jestem pewna tego wyniku,albo już sobie wmawiam (?!) Przez pierwsza minutę, dwie pojawiła się jedna czerwona kreska i za nią tak jakby czerwone tło , na początku myślałam, że to tak powinno być , czerwone tło i w miejscu gdzie mialaby być druga kreska było jaśniejsze. Potem to czerwoine tło zanikło i już nic nie było chyba , albo może cały czas była taka jakby biała kreska ? \]

Wstawiam zdjecie:
foto usunięte na życzenie autorki

Jakby się przypatrzec to jest taka biala kreska pod T ?

Potem to tło zniknęło i już chyba nic nie było oprocz kreski pod C

Na poczatku tlumaczylam sobie ze tam jest odczynnik który powinien sie zabarwic gdyby byl wynik pozytywny , ale teraz jak ciagle o tym mysle to juz sama nie wiem sad

11

Spokojnie, nie panikuj wink

12

Iceni napisał/a:

Spokojnie, nie panikuj wink

Czyli , ze ta "biala kreska" to bylo od odczynnika i wynik testu jest negatywny ?

13

tak, kreska powinna być różowa/niebieska (w zależności od testu) a nie biała wink

14

Iceni napisał/a:

tak, kreska powinna być różowa/niebieska (w zależności od testu) a nie biała wink

A czy test robiony popołudniu ( ale tydzien po spodziewanej miesiączce ) jest wiarygodny? Jutro rano zrobię chyba drugi dla pewności, ale do jutra rana trochę czasu , a znowu zaczęłam się niesamowicie stresować

15

Temat do zamknięcia, zrobiłam jeszcze raz dzisiaj test w porannego moczu i wynik znowu negatywny, dwa różne testy, więc raczej ciąża w 100% wykluczona. Teraz\ czekać tylko na wizytę u ginekologa, bo hormony widocznie wariuję. Dziękuję wszystkim za pomoc.:)

16

witam. Mam pytanko.  kiedy na usg będzie widać ewentualna ciaze czy w 10 dzień po opóźnieniu okresu będzie już widać a jeżeli nie to czy na 100 procent wiadomo ze nie jestem w ciąży i lekarz może mi przepisac leki na wywolanie.

17

Ciężko powiedzieć jest to uzależnione od tego kiedy doszło do zapłodnienia, jeżeli nie jesteś pewna to może najlepiej zrobić test ciążowy. Taki z moczu albo z krwi.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Jaka szansa?..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024