w jaki sposób najlepiej oczyscic twarz? zwykły peeling wystarczy?
No to zależy jaką masz cerę. Żel do twarzy oczyszcza twarz na co dzień i peeling tak raz na tydzień, a nawet i częściej może być przy tłustej cerze, przy delikatnej raz na tydzień maksimum. Ja używam tak raz w tygodniu peeling, codziennie żel do mycia twarzy. Czasem, ale to nieregularnie hehe maseczki do twarzy z glinką czasem użyję i tak użyłam np Ziaji, Dermaglin i są dobre, porządnie oczyszczają, zwłaszcza Dermaglin.
Ja stosuję co dwa dni pastę do oczyszczania z Ziaji z serii Manuka:) Podobno efekty po dłuższym stosowaniu są rewelacyjne, ja na razie za krótko stosuję by się wypowiedzieć co do efektów ![]()
Dokładnie to zależy od cery, czy jesteś na coś uczulona itd. np. ja mam suchą cerę i wrażliwą, testowałam różne kosmetyki- żele, mleczka, ale teraz już od jakiegoś czasu stosuję bawełniane chusteczki nawilżające dla dzieci Tami MyBaby Cotton, nie podrażaniają mi skóry, dobrze nadają się do zmywania makijażu i są delikatne, można dostać je w Rossmannie.
Ja stosuję co dwa dni pastę do oczyszczania z Ziaji z serii Manuka:) Podobno efekty po dłuższym stosowaniu są rewelacyjne, ja na razie za krótko stosuję by się wypowiedzieć co do efektów
Uwielbiam serię manuka! Cudowny zapach ![]()
Ja stosuję co dwa dni pastę do oczyszczania z Ziaji z serii Manuka:) Podobno efekty po dłuższym stosowaniu są rewelacyjne, ja na razie za krótko stosuję by się wypowiedzieć co do efektów
Ja stosuję ta pastę od około 4 miesięcy i efekt jest rewelacyjny, zawsze miałam problem z trądzikiem, a teraz praktycznie nic nie mam na twarzy :-)
Ja stosuję płyn micelarny Linrene do cery naczynkowej + 1 na tydzień peeling enzymatyczny, też Lirene. Jestem zadowolona.
Ale nie mam większych problemów ze skórą, tylko troszkę z naczynkami, ale z tym chyba i tak niewiele można zrobić.
Lubię też wszelkie maseczki enzymatyczne, np. z tołpy albo bielendy.
używanie dobrze dobranego żelu do mycia twarzy czy potem aplikacja odpowiedniego kremu to jedno, ale często niestety zapominamy o czystość pędzli i gąbek do kosemtyków których uzywamy na co dzień. A to ogromna wyglęgarnia zarazków. kosmetyczka mi poleciła mydło antybakteryjne carex do ich mycia. usuwa bakterie, i co bardzo ważne - nie uczula. polecam bardzo bo ładna cera jest naszą wizytówką ![]()
Polecam maseczki z zieloną glinką a peeling ogórkowy.
Ja polecam maseczkę z drożdży, ciepłego mleka albo posmarować cytryną.
a cytryna nie wysuszy skóry za bardzo, czy jest to jakaś mieszanka?:)
wystarczy ale dodatkowo najlepiej olejem oczyscic lub plynem miceralnym
Tu będziesz miała informacje na temat oczyszczania twarzy. Polecam, ja dokupiłam szczoteczkę do twarzy i efekty są zniewalające.
http://berce.pl/poradniki/oczyszczanie- … ie-twarzy/ . Lepiej po tym kosmetyki się wchłaniają, skóra moja jest w dużo lepszym stanie : )
Najlepsza jest mikrodermabrazja, mi udało się zakupić korund do mikrodermabrazji kosmetycznej i wykonuję ją sama, daje świetne efekty a wystarczy dodać do niej kropelki oliwy, oliwki czy co tam takiego mamy, polecam, kupiłam na aukcji- allegro
Z tego co wnioskuję, to większość z was pisze o tzw 3 stopniowej pielęgnacji czyli oczyszczanie, złuszczanie i nawilżanie. Popularna metoda, ale troszkę nie sprawdza się na naszych Polskich cerach, które w większości są wrażliwe i naczyniowe i stosowanie peelingu codziennie więcej jej szkodzi niż pomaga.
Z preparatami do demakijażu nie ma tak wielkiego problemu jak z doborem odpowiedniego peelingu. Cera wrażliwa naczyniowa powinna mieć do czynienia dośc rzadko, raz na 10 dni lub 2 tygodnie wybieramy dla niej peeling enzymatyczny lub maseczkę typu peel off. Cera tłusta i trądzikowa stosuje peeling 1-2 razy w tygodniu; tu jest taka zasada jeśli jest skłonność do zaskórników i krostek to wybieramy peeling dedykowany dla cery trądzikowej (ma właściwości przeciwbakteryjne i nie wywołuje mikrouszkodzeń), dla cery tłustej wybieramy ulubiony peeling drobnoziarnisty, bardzo dobrze sprawdzają się peelingi na bazie kwasów owocowych.
Jeszcze jedno jeśli komuś zależy na oczyszczeniu cery z zaskórników, to dokonać tego mże tylko dobra kosmetyczka. Domowe maseczki i peelingi tu nie pomogą.
Hej dziewczyny ![]()
Ja od wieków mam problem z trądzikiem. Teraz mi się to jakoś uspokoiło ale tylko dlatego że spróbowałam żółtej glinki Rapan beauty. Ale ona nadaje się głównie do cery trądzikowej. Jak ktoś ma cerę wrażliwa to niebieska Rapan. Mają swoją stronę i można o nich poczytać co nieco. Na fb producent ma swojego funpaga i organizują co jakiś czas konkursy.
Zawsze warto spróbować . Mikrodermabrazję stosowałam 2 razy- miałam 5 zabiegow wykupione ale przez jakieś krosty, wypryski nie chcieli mi zrobić i kosmetyczka robiła mi manualne oczyszczanie twarzy. A kosmetyczka nie powinna tego robić ....
Tak więce zaufałam żółtej glince Rapan beauty pomieszanej z błotem iłowo-siarczkowym Rapan. Super sprawa.
Spróbować nie zaszkodzi a przypuszczam, że naturalna glinka prosto z Syberii pomoże ![]()
Jakiś czas temu znalazłam właśnie o tym artykuł :tu był nieregulaminowy link. Kupiłam szczoteczkę do oczyszczania twarzy i zauważyłam, że kosmetyki lepiej się wchłaniają. Polecam kosmetyki naturalne (bez alkoholu w składzie). No i też w dużej mierze pomogło mi ograniczenie jedzenia ostrego, nie jem nabiału itp. i całkiem nieźle ![]()
Nie wiedziałam, ze nabiał też ma wpływ na cerę... akurat ja jem głównie nabiał bo niezbyt lubię mięso... A jak odstawię nabiał to nic mi nie zostanie do jedzenia:P Tak na serio, ktoś coś słyszał o jedzeniu nabiału i jego wpływie na cerę? Ostre rzeczy owszem, od czego czasami też nie mogę się opędzić.. Najwidoczniej przyszedł czas na zmianę diety...
Ananka niestety, ale nabiał bardzo pogarsza stan skóry. Tak objawia się nietolerancja mleka lub uczulenie na białko mleka krowiego. W mediach bardzo dużo mówi się niby dieta nie ma wpływu na stan cery trądzikowej, ale mi kosmetolodzy na wszelkich kongresach szeroko mówimy o tym, że z naszych obserwacji jasno wynika, że przetwory mleczne, żywność wysoko przetworzona, czekolada, chipsy, ostre przyprawy równa się zaostrzenie trądziku. Może poradź się dietetyka co zrobić ze swoją dietą.
Natomiast jeszcze jedno, glinka tak rewelacyjnie podziałała, bo wcześniej kosmetyczka czyściła ci cerę. To nie jest tak , że nam nie wolno tego robić. Dobry kosmetolog wie co można wyciskać a co nie. Niestety ale zaskórniki, zwłaszcza otwarte (czyli wągry) nie da się w żaden inny sposób zlikwidować jak poprzez umiejętne wyciśnięcie. To bajka, że usunie to preparat. Wiele specjalistów poleca po oczyszczaniu skóry przez kilka dni stosować codziennie glinkę aby doczyścić cerę i zamknąć pory. Można stosować glinke z Syberii, Glinke Marokańską, błoto z Morza Martwego, glinkę zieloną, bo kto lubi.
Ojej! Pielęgnacja cery to temat rzeka!
Wszystko zależy od rodzaju skóry jaki masz.
Peeling do oczyszczania twarzy to zły pomysł, jeśli masz na myśli stosowanie go codziennie.
Nie do końca zrozumiałam czy pod hasłem "oczyszczanie" masz na myśli mycie twarzy czy pozbycie się jakichś niedoskonałości.
Jeśli masz cerę trądzikową to zapraszam do mnie na stronę. W tym wypadku reklama nie zaszkodzi, bo napisałam o tym obszerny artykuł, który może się przydać ;D
Trinity30, u kosmetyczki oczyszczałam w ten sposób twarz w 2012 roku przed moim ślubem
Troszkę późno się za takie zabiegi pielęgnacyjne w ogóle wzięłam... A żółtą glinkę Rapan i błoto iłowo-siarczkowe zaczęłam używać od lipca
Tak więc pozytywny wpływ na moją skórę widać. Aczkolwiek co jakiś czas i tak mam problem
Z tego co mówisz, to może być jakieś uczulenie. W takim razie od dzisiaj eliminuje produkty mleczne na jakiś czas z mojej diety i zobaczymy co będzie..
A Rapan beauty mogę polecić szczerze, bo jeszcze nigdy nie byłam tak zadowolona z produktów pomagających cerze z problemami...
:):)
Ananka niestety, ale nabiał bardzo pogarsza stan skóry. Tak objawia się nietolerancja mleka lub uczulenie na białko mleka krowiego. W mediach bardzo dużo mówi się niby dieta nie ma wpływu na stan cery trądzikowej, ale mi kosmetolodzy na wszelkich kongresach szeroko mówimy o tym, że z naszych obserwacji jasno wynika, że przetwory mleczne, żywność wysoko przetworzona, czekolada, chipsy, ostre przyprawy równa się zaostrzenie trądziku. Może poradź się dietetyka co zrobić ze swoją dietą.
Natomiast jeszcze jedno, glinka tak rewelacyjnie podziałała, bo wcześniej kosmetyczka czyściła ci cerę. To nie jest tak , że nam nie wolno tego robić. Dobry kosmetolog wie co można wyciskać a co nie. Niestety ale zaskórniki, zwłaszcza otwarte (czyli wągry) nie da się w żaden inny sposób zlikwidować jak poprzez umiejętne wyciśnięcie. To bajka, że usunie to preparat. Wiele specjalistów poleca po oczyszczaniu skóry przez kilka dni stosować codziennie glinkę aby doczyścić cerę i zamknąć pory. Można stosować glinke z Syberii, Glinke Marokańską, błoto z Morza Martwego, glinkę zieloną, bo kto lubi.
Ja używam żelu do mycia twarzy i toniku z serii propolis od Korany i jestem bardzo z nich zadowolona
Są całkowicie naturalne, dzięki czemu doskonale spisują się przy mojej delikatnej cerze. Bardzo dobrze oczyszczają skórę, no i na twarzy jest coraz mniej niedoskonałości ![]()
Dziewczyny jak często stosujecie pilling? Czy po pilingu można nałożyć maseczkę czy lepiej zrobić to następnego dnia?
wizyta u kosmetyczki na oczyszczanie ![]()
MoniaZurek ja stosuje peeling 2 x w tygodniu i od razu nakładam maseczkę. Wtedy są lepsze efekty, bo skóra jest oczyszczona i szybciej wchłania ![]()
A próbował ktoś może sody oczyszczonej na twarz? Widziałam jakiś artykuł na ten temat, ale zastanawiam się czy to nie jest zbyt "żrące"
Peeling jest odpowiedni do "codziennej", domowej pielęgnacji twarzy i jej oczyszczania. Jednak może warto rozważyć też profesjonalny zabieg w studio kosmetycznym. W klinikach i spa używają lepszych i bardziej stężonych kwasów oraz substancji mineralnych. Wiele dowiedziałam się podczas rozmów z obsługą w klinice Gloria w Rzeszowie. Chodzę tam na zabiegi i dzięki temu wiem, że w salonach kosmetycznych używają profesjonalnych preparatów. Z takich odwiedzin można się sporo dowiedzieć oraz porządnie skorzystać zdrowotnie podczas zabiegów pielęgnacyjnych.
Ja też oczyszczam skórę twarzy domowymi sposobami, ale raz na jakis czas warto jest wybrać się do salonu na profesjonalne zabiegi. Jak ktoś jest z Opola i okolic, to moge z własnego doświadczenia polecić Arkadie. Mają dobre ceny i świetnych specjalistów ![]()