Skrzydełka zupełnie inaczej!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Skrzydełka zupełnie inaczej!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Skrzydełka zupełnie inaczej!!

Witam drogie panie i oczywiście zaglądających tutaj panów. Chciałam Wam polecić fajny przepis na zimną zakąskę ze skrzydełek z kurczaka. Są naprawdę pyszne, wypróbowałam i rozeszły się w mig....

Składniki
- 2 kg skrzydelek z kurczaka
- 1 kostka bulionowa
- 0,5 łyżeczki cukru
- 4-5 jajek
- bułka tarta
- olej do smażenia

Zalewa
- 6 szklanek wody
- 1 szkl. octu
- 2 łyżki soli
- 5 łyżek cukru
- 4 łyżki keczupu
- cebule (pokroić w półksiężyce)
- kilka ziaren ziela angielskiego
- kilka ziarenek gorczycy
- listek laurowy

Z podanych składników ugotować zalewę i zostawić do wystygnięcia.

Skrzydełka podzielić na dwie części (lotki odrzucić), ugotować z kostką rosołową i cukrem (gotować około 25 - 30 min).
Ugotowane skrzydełka ostudzić, opanierować w jajku i bułce i usmażyć na oleju. Przelożyć do miski, zalać zalewą i włożyć na noc do lodówki. Gotowe.
Życzę smacznego!!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Skrzydełka zupełnie inaczej!!

Teoretycznie jest to zakąska na przyjęcia ale moje trzy córki wcieły skrzydełka na kolację i dopytują się kiedy będą znowu.
A przełożone do słoika i zamknięte przetrzymają w lodówce ok.  5 dni.

3

Bułki tartej mi obecnie nie wolno, ale chyba się skuszę i wypróbuję przepis. smile

4

A może Pikantne skrzydełka z chili wg Roberta Sowy

24 duże skrzydełka z kurczaka

Marynata:

2 łyżki miodu
2 łyżki sosu worcester (sos o korzennym smaku)
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
1/2 łyżeczki sosu sambal oelek (intensywnie czerwony sos chili)
1 szklanka pikantnego ketchupu
2-3 łyżki soku z cytryny

Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksować i doprawić do smaku wedle własnego gustu.
Umyte i oczyszczone skrzydełka naciąć na zgięciu i marynować ok. 4-6 godz. Tak przygotowane skrzydełka grillować 20 minut lub piec ok. 40 minut w temp 160st. C.
Skrzydełka przygotowane na grillu będą smaczniejsze, jeśli przed zamarynowaniem zostaną obgotowane przez ok. 20 minut.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Skrzydełka zupełnie inaczej!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024