Gdy związek rozpada się szybko... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Gdy związek rozpada się szybko...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Gdy związek rozpada się szybko...

Witam wszystkich.
Ostatnio poświęciłem się pewnej refleksji. Co powoduje, że związki rozpadają się bardzo szybko, np po miesiącu? Mówi się, że te pierwsze miesiące to właśnie największe zakochanie, nie dostrzegamy wad dziewczyny/chłopaka, idealizujemy go. Potem to przechodzi, ale na początku jest zupełna sielanka.
Niektórzy twierdzą, że miesiąc to jeszcze nawet nie związek, tylko spotykanie się. No ale przyjmijmy, że związek. Obydwie strony to ustalają (nie na zasadzie "będziesz ze mną chodzić"), jest ustalone, że jesteś mój/moja. Dochodzi pomiędzy nimi do jakiś intymności, niekoniecznie seksu (to już zależy od wielu czynników), w każdym razie są sobie oddani. Mówią o sobie mój chłopak/moja dziewczyna.

No właśnie, czy jeśli związek kończy się po miesiącu, dwóch, to można mówić, że było tam jakiekolwiek zakochanie z obydwu stron? Czy to nie jest tak, że jedna strona wiąże się na zasadzie "nie jest taki jak trzeba, ale może mnie z czasem z sobie rozkocha"? Oczywiście rozpad związku przychodzi w sposób naturalny, nie przez zdradę jednej ze stron, albo jakieś brzydkie zachowanie. Po prostu, kończy się ot tak po prostu.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Gdy związek rozpada się szybko...

Czasem jest tak, że dane osoby są sobą bardzo zauroczone, postanawiają się związać, ale po miesiącu czy dwóch okazuje się, że jednak druga strona nie spełnia ich oczekiwań związkowych (na zasadzie "lepiej dogaduję się z nim w relacji kumpelskiej, niż związkowej), bądź któraś ze stron dochodzi do wniosku, że to było TYLKO zauroczenie i nic ponadto, w związku z czym brak podstaw do rozwijania i pogłębiania tej więzi.

3

Tak zauroczenie , po 1-2 miesiacach zaczynami widziec wady partnerki /parnera i najczesciej zauroczenie mija i nam to nie odpowiada no i dochodzi do rozpadu .

Mnie np obrzucilo od dziewczyny po 1 miesiacu to ze kompletnie nie dbala o siebie , brak higieny itd calowanie z kims komu powiem ze pachnie "brzydko" z buzi nie nalezy do najlepszych. no i niestety ale musialem odejsc bo higiena dla mnie jest akurat wazna.

4 Ostatnio edytowany przez sisterofmercy (2015-01-25 16:56:16)

Ja jestem ze swoim chłopakiem zaledwie kilka miesięcy, a już jestem pewna że to nie to. Nie byłam całkowicie przekonana do tego związku (co nie oznacza, że mój partner nie podoba mi się w ogole), ale poniosłam się, chciałam dać mu czas, ale niestety...
Każdy ma wady, na niektóre jesteśmy w stanie przymknąć oko, akurat nam nie muszą one bardzo przeszkadzać, są wady, których nie jesteśmy stanie zaakceptować). Również możemy uważać za wady, te cechy, które dla kogoś będą zaletami. Niestety, ale pomimo wielu zalet mojego Chłopaka, NIE UMIEM pogodzić się z pewnymi jego nawykami, cechami i nic na to nie poradzę. Tak często bywa - myślimy, że z czasem przymkniemy na coś oko, że może bardziej zaiskrzy, ale często tak się nie dzieje.
Uważam że gro osób wchodzi w związki z bardziej racjonalnego punktu widzenia, potem nagle okazuje się, ze się tylko martwimy i frustrujemy, bo partner nie spełnia naszych oczekiwań. Znaleźć ideał jest niesamowicie ciężko, ja uważam że to możliwe. Oczywiście ideał mam tu na myśli osobę, której wady nie będą nam przeszkadzały w znacznym stopniu. O ile nad pewnymi rzeczami można pracować, o tyle niektorych cech charakteru się nie zmieni. Teraz nigdy nie wejdę w związek, jeśli już na początku  będę widziała, że coś jest nie tak i nie będę pewna, że ta osoba odpowiada mi. Bo jeśli na początku już się widzi wady, to znaczy że coś nie halo...

5

Mylisz pojęcia. Ideał jak sama nazwa wskazuje to człowiek bez wad.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Gdy związek rozpada się szybko...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024