Cześć! Mam termin na marzec. Kto z Was również? Jak znosicie ciążę? Ja mam hemoroidy, ciąża jest nisko ułożona, szyjka macicy ma 20mm. Męczy mnie zgaga. Pozdrawiam serdecznie:-)
Witam,
ja mam termin na kwiecień ale na 100% rozwiązanie nastąpi w marcu(ciąża trojacza).
Jak znoszę ciążę? Nie znoszę
Czuję się okropnie ograniczona, zgaga bardzo mnie polubiła, a żeby nie było jej smutno samej to i rwa kulszowa dołączyła. Brzuch rośnie i rośnie ale w swoje jeansy jeszcze się mieszczę(oczywiście nie zapinam do końca).
Cieszę się. że to już bliżej niż dalej.
Dzięki za odpis:-) Mamy podobne objawy, współczuję. Rwę kulszową też miałam, ale raptem kilka dni i sama mi przeszła. Mam nadzieję, że i Tobie przejdzie. W którym tygodnix jesteś? Ja 30,5. Czemu lekarz Ci mówi, że urodzisz wcześniej? Mi też tak gada od początku, bo Maleństwo szybko się rozwija a od miesiąca szyjka mi się skraca i jestem zagrożona porodem przedwczesnym.
Ja jestem w 37 tygodniu ciąży
termin mam na 9.02
a czuję się dobrze jak siedzę
bo jak wstaję to plecy dają się we znaki, nie mówiąc o nocy, kiedy to z bólem przewracam się z boku na bok, bo biodra bolą niesamowicie
ale jeszcze mam 19 dni do terminu, skurcze przepowiadające już się pojawiają raz na jakiś czas .. więc pewnie urodzę niebawem ![]()
19 dni to już niedługo. Jak odczuwasz skurcze przepowiadajace? Jak je rozpoznać? Współcźuję Ci bólu, ale już niebawem będziesz sie cieszyć Maleństwem. W nocy też mi czasem trudniej przekręcić się z boku na bok, ale nie narzekam aż tak. A kobietki co robicie jak nie możecie spać w nocy? Pozdrawiam wszystkie czytające:-)
Dzięki za odpis:-) Mamy podobne objawy, współczuję. Rwę kulszową też miałam, ale raptem kilka dni i sama mi przeszła. Mam nadzieję, że i Tobie przejdzie. W którym tygodnix jesteś? Ja 30,5. Czemu lekarz Ci mówi, że urodzisz wcześniej? Mi też tak gada od początku, bo Maleństwo szybko się rozwija a od miesiąca szyjka mi się skraca i jestem zagrożona porodem przedwczesnym.
Lekarze mówią tak dlatego, że przy ciąży wielorakiej_w moim przypadku trojaczej-porody zazwyczaj są wcześniej.
W każdym razie już wiem, że jeżeli ciąża będzie przebiegała tak jak do tej pory to w szpitalu wyląduję w 34-35tc. Dla mnie to i tak sukces.
U mnie to 28tc a szyjka ma się super-moze dlatego też, że duuuużo leżę.
Co ja robię kiedy nie mogę zasnąć? Czytam. Zazwyczaj 2h i z powrotem sen przychodzi.