Termin ważności farby do włosów Schwarzkopf Palette. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Termin ważności farby do włosów Schwarzkopf Palette.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Termin ważności farby do włosów Schwarzkopf Palette.

Czy ktokolwiek posiada tajemną wiedzę i umiejętność odczytania terminu ważności z farby do włosów Schwarzkopf Palette?
Ani na zewnątrz, ani wewnątrz opakowania taka data niestety się nie pojawia, a ja nie pamiętam dokładnie, kiedy ją kupiłam i czy jeszcze mogę jej użyć do zafarbowania włosów.
Na spodzie pudełka jest jedynie (podejrzewam) numer seryjny: 0218Y40622
Będę wdzięczna za pomoc smile
Swoją drogą, to trochę bezczelne, by producent najważniejszej daty na produkcie nie podawał hmm

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez ulstylka (2015-11-20 16:52:19)

Odp: Termin ważności farby do włosów Schwarzkopf Palette.

Może być tak że na opakowaniu nie będzie konkretnej daty ważności tylko taki znaczek na którym jest napisane żeby zużyć po jakimś czasie od otwarcia.Dla większości kosmetyków okres przydatności wynosi więcej niż 30 miesięcy, jeśli tak jest to nie ma wówczas obowiązku umieszczania daty ważności (zgodne z Dyrektywą Europejską oraz polską Ustawą o kosmetykach). Producent natomiast jest zobowiązany w takim przypadku umieścić symbol otwartego słoiczka (tzw. PAO - Period After Opening – czas po otwarciu) z podaniem cyfry wyrażającej ilość miesięcy bezpiecznego używania kosmetyku po otwarciu opakowania. [nieregulaminowy link]

3

Dziękuję, a już myślałam, że nie doczekam się żadnej odpowiedzi.. smile
Nie dodałam wcześniej, ale moja farba jest jeszcze zamknięta, w całości nieużywana. Nadal nie mam zielonego pojęcia, jaki ma termin ważności, ale teraz szukałam ponownie i żadnego symbolu słoiczka z liczbą również nie uświadczyłam.
Farbę mam konkretnie taką: Schwarzkopf Palette DELUXE nr 562 (chciałam dodać linka, ale jako "nowa" nie mogę smile
Chyba zaryzykuję i zafarbuję, ale jak zostanę bez włosów.... ><

4 Ostatnio edytowany przez laughingcoffin (2015-11-21 11:32:24)

Podobno, kto szuka nie błądzi.. wink
Czuję się jak jakiś detektyw - po wielu śledztwach udało mi się znaleźć coś pewniejszego - choć nadal nie ogarniam, jak można nie podawać daty ważności na kosmetykach...
No ale polecam Wam stronkę [nieregulaminowy link] smile gdzieś ją wynalazłam i po lewej stronie należy wpisać markę kosmetyku (a właściwie ją wyszukać), a w ostatniej linijce kod seryjny z pudełka smile następnie pokazuje, kiedy dany kosmetyk został wyprodukowany i ile jest ważny smile
Tak więc u mnie w porządku smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Termin ważności farby do włosów Schwarzkopf Palette.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024