Lista wdzięczności. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Lista wdzięczności.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1 Ostatnio edytowany przez AgaPisarska (2015-01-04 13:59:05)

Temat: Lista wdzięczności.

Cześć, chciałabym, żebym moja opowieść była jak najbardziej obiektywna. Chciałabym tutaj założyć wątek w których będę pisała co dobrego przydarzyło mi się w życiu.
Mam nadzieje, że znalazłam na to dobre miejsce. Jeżeli ktoś chcę to może też dodać co u niego zdarzyło się dobrego w życiu.
No, więc wczoraj jak było u mnie apogeum  po porostu samotności i odtrącenia. Wpadłam na dobry, krótki filmik motywujący. https://www.youtube.com/watch?v=--ZLpgWwGC4 Tutaj link. Mi dał może na krótką metę do myślenia, jak zobaczyłam te sklejone urywki o bezdomny, który już nic naprawdę nie ma nic... jest sam, poczułam, że jego historia, jest opłakana, a mimo to jest dowód na to, że ludzie i z tego potrafią wyjść.
Potrafią się podnieść. Dlatego chciałabym podziękować za ten filmik i za kilka marzeń, które chce zrealizować.

Dziękuje też za to, że dziś obudziłam się bez lęku, że zaczęłam myśleć o pozytywnych planach na dzień. Że nudów się wzięłam w końcu za oglądanie dyskusji politycznych bo w maju czeka mnie rozmowa kwalifikacyjna do tv, po tym jak dostałam pozytywną rekomendacje po stażu.

Dziękuje, za to forum, że mogę tutaj opisać co mi leży na sercu o tych nawet najgorszych motywach. Naprawdę dla mnie to jest ogromnie dużo, że piszę tutaj o wszystkim dosłownie bez żadnych filtrów i dostaję konstruktywna krytyke albo słowa otuchy... nawet kilka rad, a dla mnie w momencie mojego życia to jest tak dużo. Teraz kiedy jestem tak samotna.

Dziękuje, za tą myśl, że po każdej nocy przychodzi dzień.

Dziękuje za marzenie o wyprawie płetwonurkowej, dziękuje za wizje tego.

Dziękuje, że z Mamą dziś z rana udało mi się normalnie porozmawiać. Bardzo mi zależy na mojej rodzinie i chciałabym im w miarę możliwości dać tylko od siebie tylko coś dobrego. Nie chcę zawracać im głowy moim problemami. moją samotnością chcę żeby byli ze mnie dumni . Ten problemy muszę rozwiązać sama.

Dziękuje po raz stokrotny za forum, za to, że mogę skomunikować się z innymi ludzimi.

Dziekuje za to, że coraz więcej maluję, że kupuję farby i sprawia mi to mega przyjemność.
Dziękuję za to, że udało mi się pomyślnie załatwić staż ratownika wodnego.
Dziękuje za myśl o pracy w radiu internetowym.

Wiecie, piszę tak brzydko i nieskładnie bo nadal mimo wszystko jestem wewnętrznie roztrzęsiona. Niepoukładana ze sobą...To co wczoraj mnie spotkało, kolejny cios, gdzieś tam we mnie jest. Próbuję zrobić co mogę...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Lista wdzięczności.

Być może chroniłam swoje marzenia pod skórą. Twardą skórą. Bo jestem tu i teraz... I nie zrobię kroku do tyłu. Obejrzę się za siebie dopiero wtedy, gdy dane mi będzie przysiąść na ławce.
Gdy zamknę oczy i posłucham bicia własnego serca...

3

Twoje słowa, Sponiewierana,  dużo dla mnie znaczą. Na ten moment są sensem dla mnie, czymś w rodzaju modlitwy.Brak mi słów.

4

Przeczytałam Twoje poprzednie tematy. Mam nadzieję, że teraz już dostrzegasz, ale tak z przekonaniem, jak toksycznj byli dla Ciebie ludzie w Twoim życiu i ze teraz jest to dla Ciebie nauczką i ostrzeżeniem na przyszłość. Jesli tak, to za to też możesz podziękować (że już wiesz, jakich relacji wystrzegać się) ????

5

Witaj Agnieszko Pisarko
Piszesz, że chcesz aby Twoi bliscy byli z Ciebie dumni. Myślę, że najpierw to Ty sama musisz zaakceptować siebie, to jaką jesteś i być z siebie dumna, a wtedy inni zaczną być dumni z Ciebie.

Ja każdego dnia nad sobą pracuje i nie jest to takie proste. Długie lata zaniżania samooceny zrobiły swoje. Pozdrawiam i życzę dużo siły w walce z głupimi ludźmi, którzy często nas otaczają.

6

Moja lista wdzięczności.
Dziękuję za mojego najukochańszego męża na świecie
Dziękuję za dom jaki z nim dzielę.
Dziękuję za cierpliwość męża jaką ma do mnie
Dziękuję za spokojną pracę bez presji.
Dziękuję za  dzisiejszą wiadomość, że dostanę urlop wtedy kiedy chcę wziąć smile

Dziękuję za najlepszą Mamę pod słońcem.
Dziękuję za Chorwację.
Dziękuję za muzykę.
Dziękuję za istnienie Forum Kobiet.

8

dziekuję za zdrowie
za marzenia te spelnione i te do spelnienia
za pracę
za rodzinę
za to że moglam kilkakrotnie zobaczyć piękną Hiszpanię
za to że czuje, jestem oddycham
za dobrych ludzi wkoło mnie
za wczorajsze pogaduszki z koleżanką przy pysznej Margaricie big_smile

i za wiele wiele więcej. dużo jest tego, życie jest przecież cudowne smile

9

Aga piękny pomysł z tą listą.
Ja dziękuję, za to, że mam córkę kochaną i kochającą
Dziękuję za dach nad głową
Dziękuję za spokój ducha
Dziękuję za naukowców, którzy tworzą leki, dzięki którym mogę lepiej funkcjonować w tym świecie
Dziękuję całemu niebu za opiekę nade mną i moimi najbliższymi
Dziękuję Bogu, że jest ze mną w każdej chwili mojego życia i nawet, kiedy upadam, On zawsze wyciąga do mnie rękę.
Dziękuję za to, że czuję jak miłość od Boga ogarnia moją duszę.

Od pewnego czasu moje dziękownie było dość mechaniczne. Powiedziałabym, że gdzieś tak od półtora roku. Dzisiaj weszłam na ten temat i zaczęłam pisać za co dziękuję i myśleć o tym. To ostatnie podziękowanie o miłości Bożej poczułam właśnie po chwili dziękowania. Już dawno nie czułam tej miłości, która ogarnia całą duszę i ciało i bardzo mi tego brakowało. Dlatego chciałabym ci AgaPisarska podziękować, bo dzięki temu, że założyłaś ten temat powróciło to piękne uczucie. Gdyby nie twój temat, to nadal bym mechanicznie dziękowała za wszystko, a tak to skupiłam się i moja wdzięczność płynęła z serca.
Aga dziękuję.

10

Dziękuję Bogu, że mnie zostawił. Może właśnie bez Niego nabieram sił, bo wciąż z błagalnym wzrokiem patrzę w Jego stronę... Żeby mnie zauważył....

Za łzy płynące po policzkach z bezradności.

Za wściekłość, która  sie ze mnie wyzwala... Może to dobrze, bo wtedy się bronię? Nie wiem...

11

Sponiewierana, powiem ci, że taka "zdrowa" wściekłość potrafi czynić cuda, bo wyzwala w nas moce, energię do życia i do pokonywania problemów. Ja kiedy się mocno wkurzę, a niestety nie jest to częste, zawsze się podnoszę.
A Bóg cię nie zostawił. On nikogo nie zostawia.

12

Ja dziękuje za moje cudowne córeczki.
Za to że żyje, że jestem zdrowa.
Tylko tyle i aż tyle.
Reszta jest mniej ważna.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Lista wdzięczności.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024