Wykonywanie telefonów - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Wykonywanie telefonów

Od dziecka jestem osobą bardzo bierną, nie wykazującą inicjatywy w kontaktach towarzyskich. Niestety jest to dla mnie męczące szczególnie w kontaktach z facetami. Jest we mnie wewnętrzna blokada przed wykonaniem telefonu zawsze sobie myślę, że może będę przeszkadzać. Wiem, że to głupie ale trudno mi nawet zadzwonić żeby złożyć życzenia. Rok temu poznałam fajnego faceta i to on do mnie dzień w dzień wydzwania, czasami przez kilka dni nie dzwonił może czekając aż to ja w końcu zadzwonię ale się nie doczekał. Ja co najwyżej do niego oddzwaniam. Boję się, że w końcu przestanie do mnie dzwonić i pomyśli, że mam go gdzieś. Największy problem jest jak mi na kimś zależy. Nie mam takiego problemu jeżeli muszę umówić się do lekarza, albo z zadzwonieniem do koleżanki.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wykonywanie telefonów

Jest w Tobie blokada związana z obawą o odrzucenie. Napisz coś więcej o swoim dzieciństwie, jak Ci się układały kontakty z rodzicami, czy masz rodzeństwo?

3

Też tak kiedyś miałam. Działało na zasadzie: "Przepraszam, że zawracam Ci życie swoją dupą", czy coś takiego. big_smile
A poważnie, jeśli zadzwonisz i nie zawalisz mu misternego planu podbicia świata, to zadzwoń jeszcze raz i może znów Ci się to uda. A jeżeli akurat będzie w trakcie jakiegoś ważnego najazdu, to jeśli jest w porządku, to Cię grzecznie przeprosi, a świat tak czy inaczej będzie biegł dalej.
Znacie się już jakiś czas, powinnaś mniej więcej wiedzieć, kiedy możesz zadzwonić, kiedy nie (praca, uczelnia,cokolwiek). Pomyśl, jak to wygląda: Zadzwonisz i możesz sprawić mu miłą niespodziankę lub mu w czymś przeszkodzisz. Jeśli to pierwsze, Twój strach szybko minie. Jeśli to drugie, cóż, to On później zadzwoni do Ciebie i może Tobie przeszkodzi. smile

4

emilab87 napisał/a:

Jest w Tobie blokada związana z obawą o odrzucenie. Napisz coś więcej o swoim dzieciństwie, jak Ci się układały kontakty z rodzicami, czy masz rodzeństwo?

Z rodzicami było w sumie ok, dawali mi dużo swobody, jak coś przeskrobałam to od ojca dostawałam lanie. Za to nie znosiłam gdy mnie obserwowali jak się bawię czy jak np sprzątam, nie lubiłam też jak mi kazali komuś powiedzieć "dzień dobry", ogólnie nie lubiłam gdy swoją uwagę skupiali na mnie w domu zawsze bawiłam się w drugim pokoju, a jak było ciepło to zawsze wychodziłam na dwór. Mam starszego brata ale nigdy jakoś szczególnie się nie lubiliśmy, często mnie bił i wstydził się mnie przed swoimi kolegami.

5

I ten lęk przed oceną, przed odrzuceniem Ci pozostał. Tutaj mógł zawinić Twój brat (napisałaś "wstydził się mnie")
Masz podkopaną wiarę w siebie i to Ci zaburza relacje z mężczyzną. Ten lęk działa paraliżująco.
Trochę upraszczam oczywiście smile
Jak z tym walczyć? Potrzebny Ci duży sukces. Jeśli już przełamiesz się i zadzwonisz raz, to potem będzie lepiej.
Zastanów się jakie są konsekwencje zadzwonienia a jakie niezadzwonienia. Przekonaj samą siebie, że warto.

6

emilab87 napisał/a:

I ten lęk przed oceną, przed odrzuceniem Ci pozostał. Tutaj mógł zawinić Twój brat (napisałaś "wstydził się mnie")
Masz podkopaną wiarę w siebie i to Ci zaburza relacje z mężczyzną. Ten lęk działa paraliżująco.
Trochę upraszczam oczywiście smile
Jak z tym walczyć? Potrzebny Ci duży sukces. Jeśli już przełamiesz się i zadzwonisz raz, to potem będzie lepiej.
Zastanów się jakie są konsekwencje zadzwonienia a jakie niezadzwonienia. Przekonaj samą siebie, że warto.

Wiem ale jak się już zadzwoni to trzeba coś powiedzieć, ja nie umiem tak napierniczać od rzeczy jak on. Raz była taka sytuacja, że rzeczywiście chciałam mu coś powiedzieć i już wzięłam do ręki telefon żeby wybrać numer ale w tym momencie on sam zadzwonił.

7

Ja jak mam podobne problemy, to mówię sobie, że "mnie przecież nie zjedzą".
A jeśli nawet nie wyjdzie po Twojej myśli, to będziesz wiedział na czym stoisz.

8

iza5 napisał/a:

Ja jak mam podobne problemy, to mówię sobie, że "mnie przecież nie zjedzą".
A jeśli nawet nie wyjdzie po Twojej myśli, to będziesz wiedział na czym stoisz.

Myślę, że problem autorki nie polega na tym, że boi się jakiegoś odrzucenia. No bo jak pisze ten koleś do niej wydzwania od roku więc autorka raczej wie na czym stoi. A skoro on tak wytrwale wydzwania to wiadomo, że pewnie z jej telefonu tylko by się ucieszył. Myślę, że problem jest znacznie głębszy skoro autorka wiedząc, że ten koleś jej nie odrzuci dalej ma opory przed zadzwonieniem.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024