Ciasteczka z musli! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez foggia (2009-10-28 13:56:25)

Temat: Ciasteczka z musli!

Witam, chciałam wam przedstawić błyskawiczny przepis na ciasteczka, które wszystkim smakują!
Składniki:
- 4 białka
- szczypta soli
- 2/3 szkl. cukru kryształu
- 2 szkl. musli
Piekarnik należy ustawić na 170 stopni.
Ubijamy białka z szczyptą soli na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy porcjami cukier i ubijamy dalej (osobiście używam miksera), do gotowej masy wsypujemy powoli musli i mieszamy łyżką.
Gotową masę wykładamy małymi porcjami (najlepiej łyżeczką) na wyłożoną pergaminem blachę, należy pamiętać by nie robić tego zbyt ściśle bo ciasteczka w pieczeniu trochę się "rozlewają".
Wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy ok. 15 min, do zarumienienia.
Smacznego.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciasteczka z musli!

Te ciasteczka sa super:)

3

foggia jesteś super, kolejny pyszny przepis od Ciebie smile Na pewno wypróbuję tym bardziej, że takie ciasteczka są nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe!

4

PurBlanca <3 napisał/a:

Te ciasteczka sa super:)

Popieram, uwielbiam batoniki z musli, a dzięki Twemu przepisowi mogę spróbować zrobić ciasteczka sama smile

5

foggia - dziękuję za przepis na pewno z niego  skorzystam bo bardzo lubię musli.

6

Czy to znaczy , że do tych białek można włożyć co się chce?? np. pokruszoną czekolade,orzechy, skruszone wafelki pestki dyni itd.?? I też wyjdzie? W pieczeniu ciastek ciasteczek nie mam się czym pochwalić zawsze mi nie wychodzi a to jest prosty przepis i zawsze by było coś do pochrupania.. Ale czy mi to wyjdzie...

7

Karolcia_20 napisał/a:

Czy to znaczy , że do tych białek można włożyć co się chce?? np. pokruszoną czekolade,orzechy, skruszone wafelki pestki dyni itd.?? I też wyjdzie? W pieczeniu ciastek ciasteczek nie mam się czym pochwalić zawsze mi nie wychodzi a to jest prosty przepis i zawsze by było coś do pochrupania.. Ale czy mi to wyjdzie...

Nie wiem, czy foggia Ci odpisze, bo dodała ten przepis dawno temu. Wydaje mi się, że spokojnie można dodać orzechy, czy pestki dyni, bo musli mogą je zawierać, no i oczywiście rodzynki, migdały itp.,  a niezaprzeczalnie płatki musli z całą ich zawartością smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024