Witaj na pierwszym niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tu wsparcie użytkowniczek forum oraz fachowe porady naszych Ekspertów!
Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1
Jak zrobić smoky eyes ? Bardzo podoba mi się takie odymione oczko, ale nie wiem jakich kosmetyków użyć żeby mi fajnie to wyszło.
Ostatnio edytowany przez Alusia (2008-03-11 19:47:41)
Po pierwsze dobra baza - zastosuj specjalną bazę pod cienie, dobrze sprawdza się też podkład albo sypki puder. Obrysuj linię rzęs miękką kredką - musi być w takim samym kolorze jak cienie. Potem za pomocą np. gąbeczki rozetrzyj kredkę (ważne - trzeba rozcierać po skosie czyli do góry i na zewnątrz oka) Teraz cienie. Najidealniej jest jeżeli jeden cień przechodzi płynnie w drugi. Nałóż najjaśniejszy cień, a potem gąbkę zanurz w ciemniejszym cieniu i rozcieraj kreskę tak aby najjaśniejszy odcień uzyskać na załamaniu ruchomej części powieki. Teraz dół : ciemnym cieniem narysuj kreskę na dolnej powiece i też ją rozetrzyj.
http://pl.youtube.com/watch?v=d5OKvWCoZ … ature=user
Polecam ten filmik.Tam jest dokładna instrukcja co,jak,jakim pędzelkiem.Ja nie robie takiego odważnego makijażu na co dzień,ale może komus się przyda.
oj tak, makijaże robione przez tę kobietkę są po prostu boskie
i na serio łatwo się dzięki nim nauczyć pewnych rzeczy ![]()
Strony: 1