smoky eyes - jak i czym najlepiej zrobić "odymione" oko ? - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2008-03-11 19:47:06

Alusia
Moderator

smoky eyes - jak i czym najlepiej zrobić "odymione" oko ?

Jak zrobić smoky eyes ? Bardzo podoba mi się takie odymione oczko, ale nie wiem jakich kosmetyków użyć żeby mi fajnie to wyszło.

Ostatnio edytowany przez Alusia (2008-03-11 19:47:41)

#2 2008-03-18 22:50:52

natally
Gość Netkobiet

Re: smoky eyes - jak i czym najlepiej zrobić "odymione" oko ?

Po pierwsze dobra baza - zastosuj specjalną bazę pod cienie, dobrze sprawdza się też podkład albo sypki puder. Obrysuj linię rzęs miękką kredką - musi być w takim samym kolorze jak cienie. Potem za pomocą np. gąbeczki rozetrzyj kredkę (ważne - trzeba rozcierać po skosie czyli do góry i na zewnątrz oka)  Teraz cienie. Najidealniej jest jeżeli jeden cień przechodzi płynnie w drugi. Nałóż najjaśniejszy cień, a potem gąbkę zanurz w ciemniejszym cieniu i rozcieraj kreskę tak aby najjaśniejszy odcień  uzyskać na załamaniu ruchomej części powieki. Teraz dół : ciemnym cieniem narysuj kreskę na dolnej powiece i też ją rozetrzyj.

#3 2008-05-21 00:12:57

Bqueen
Zaglądam tu coraz częściej

http://pl.youtube.com/watch?v=d5OKvWCoZ … ature=user
Polecam ten filmik.Tam jest dokładna instrukcja co,jak,jakim pędzelkiem.Ja nie robie takiego odważnego makijażu na co dzień,ale może komus się przyda.

Piękno jest tym, co czujesz wewnątrz i co odbija się w twoich oczach

#4 2008-05-25 23:14:42

patunia28
O krok od uzależnienia

oj tak, makijaże robione przez tę kobietkę są po prostu boskie big_smile i na serio łatwo się dzięki nim nauczyć pewnych rzeczy smile

Nie stój nad kwiatem z konewką i batem - to na nic!

Stopka forum