wzrost waszych dzieci - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: wzrost waszych dzieci

witam wszytskich rodziców. mam pytanko - czy mierzycie wzrost swoich dzieciaków? jak tak to jakie macie wyniki, ja mam 2,5letnie dziecko i mierzę go sama, ponieważ wizyty kontrolne u pediatry są już coraz rzadziej, wyniki do tej pory zaznaczałam sama w książeczce zdrowia dziecka ale wiadomo - zawsze można się pomylić, koleżanka powiedziała mi o jednej fajnej stronie gdzie można wpisywać gotowy pomaiar i wszystko samo się zaznacza i pokazuje nam na siatce centylowej wynik i jest opcja przypomnienia kolejnego pomiaru, uważam, że to bardzo przydatne, zawsze mamy pewność czy dziecko rośnie prawidłowo
co myślicie o tej stronce? prosze wpisać rosne-zdrowo

Post edytowany: usunięcie linku do innej strony
MagdaZ

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: wzrost waszych dzieci

zgadzam sie - u pediatry wizyty jak juz dziecko jest wieksze sa coraz rzadziej. Ja  mierzę swoje dziecko sama przy framudze do drzwi.
Nie wiedzialam o isnieniu tej strony ale chetnie z niej skorzystam

3

miło, że ktoś odpowiedział, a mierzysz swoje dziecko bo macie problem ze wzrostem czy tak poprostu bo chcesz? Ja mierzę sowje dziecko raz na 3msc, a Ty?

4

ja do tej pory mierzyłam dziecko raz na rok... teraz z pomoca strony będę robic to częściej

5

Informacje z tej strony rosne-zdrowo przydaly mi sie, nawet nie wiedzialam ze takie choroby jak choroba nerek moze wplywac na wzrost. Sprawdziłam i moje dziecko jest teraz między 3-10 cm więc nie za dobrze

6

a byłaś u lekarza? a na pewno dobrze mierzysz swoje dzieco? czy ono od początku było niskie czy dopiero teraz ta krzywa się obniżyła? Niski wzrost nie musi ale może świadczyć o chorobie, dltego pomiarów trzeba dokonywać regularnie - raz na pół roku. Pewinie czytałaś na stronce jak należy dziecko mierzyć itd, ale napiszę ci co nieco. Pamiętaj aby dokonywać pomiarów o tej samej porze dnia - przed południem, dzieci które już chodzą mierzyć za pomocą miar na ścinie, oczywiście należy zdjąć wszytskie ozdoby z głowy i rozpuśćić włosy, dziecko powinno być na bosaka. Jeśli będziesz miała jakieś pytania to chętnie ci odpowiem - mam nadzieję, że będę potrafiła. A jakbyś miała jakieś skomplkowane pytania to nie czekaj tylko zwóć się z nimi  do eksertów na tej stronce  i oni na pewno Ci pomogą, może skierują Was do jakiejś poradni, polecą badania które należy wykonać.

Post edytowany: usunięcie linku innej strony
MadgdaZ

7

Odwiedziłam tą stronę - dla mnie rewelacja! smile  Teraz wiem, że nie muszę się zastanawiać czy tyle a tyle cm to dobrze czy za mało. Fajnie, że wszystko jest opisane: jak mierzyć i jak interpretować wyniki. Szczerze polecam wszystkim rodzicom tą stronę, i wielkie dzięki olka78,  że nam ją wskazałaś. Pozdrawiam! smile

8

Hej,
Ja już jakiś czas temu założyłam konto na tej stronce. Nasz pediatra ani razu mojej małej nie mierzyła sad NO więc sama próbuję smile A jak często są mierzone Wasze dzieci??

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024