Przekazanie opieki nad dzieckiem - jak napisać do sądu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Przekazanie opieki nad dzieckiem - jak napisać do sądu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Przekazanie opieki nad dzieckiem - jak napisać do sądu?

Mam córkę 16-letnią, sama ją wychowuję od 13 lat. Sąd przyznał mi opiekę nad nią i ojciec płaci alimenty, co z biegiem czasu okazało się jedynym jego wkładem w wychowanie córki. Oprócz alimentów dba o wychowanie patriotyczne -  nie wyraził zgody na wyjazd córki ze mną za granicę przez odmowę podpisania wniosku o wydanie paszportu.

Planuję w tym roku wyjechać za granicę do pracy, a opiekę nad córką powierzyć jej ojcu. Żeby było wszystko OK, powinnam sprawę załatwić przez sąd. Poradźcie, co napisać we wniosku.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przekazanie opieki nad dzieckiem - jak napisać do sądu?

a moze zawnioskuj do sadu o wydanie paszportu BEZ ZGODY OJCA

Odp: Przekazanie opieki nad dzieckiem - jak napisać do sądu?

A może wobec Twoich planów wyjazdowych i jego poglądów patriotycznych (obie postawy wg mnie zasługują na uwzględnienie) - warto zapytać ... córkę, która ma już 16 lat? To dalej dziecko, ale już nie smarkacz.
To samo powie sąd. Albo nakaże wydanie córce paszportu albo nie. Jesteś matką. Nie możesz powiedzieć "JA wyjeżdżam, JA powierzam ojcu opiekę", skoro tę przyznał Ci 13 lat temu SĄD.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Przekazanie opieki nad dzieckiem - jak napisać do sądu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024