Witam serdecznie ![]()
To mój debiut na tym forum, chodź od dawna je czytam,to po prostu porządne forum
Pisze bo uwielbiam jak ludzie dzielą się swoją wiedzą i poglądami, ale też dla tego, że okres zimy to dla mnie zawsze trudny okres pod względem emocjonalno-psychicznym.
Mam zdiagnozowana nerwice lękową i od kilku lat próbuję nad nią zapanować, jestem całkowicie świadoma swoich problemów od 2010 roku i od tego czasu poczyniłam nieduże postępy.Największe problemy mam z rozmawianiem z nieznanymi ludźmi, rozmowami telefonicznymi oraz wizytami w urzędach (istny horror ). Jest też sprawa którą omijam już kilka lat chodzi mianowicie o prawo jazdy, boje sie nie samego kursu a jazdy samochodem, ruch uliczny mnie przeraża ( także jako pieszego).Prawo jazdy jest mi bardzo potrzebne, mam mały biznes (handel i produkcja) a mój ojciec podupada na zdrowiu i powinnam przejąć część obowiązków no i byłabym bardziej samodzielna.
Nie wiem jak to ogryźć chodź marze o zrobieniu kursu i czuje, że to będzie kolejny etap ku całkiem dojrzałemu i samodzielnemu życiu, ale kurde boję się. Czy waszym zdaniem powinnam próbować na siłę? Znajdę tu kogoś kto boi sie jazdy samochodem albo zna kogos takiego?
Mam także pytanie do was o zwalczanie lęku i niepewności. Czy uważacie, że dobry ubiór i ogólny wygląd pomaga w sytuacjach lęku i niepewność ?