Witam podzielcie sie swoimi przezyciami ja od miesiaca czasu mam stan podgoraczkowy, zawroty głowy i mnostwo pije jestem senna i mam zaokrąglong brzuch oraz spore upławy czy moge byc w ciąży?
U mnie pierwsze objawy ciąży to były:
- bóle brzucha jak na okres
- duży brzuch jak przed okresem
- rozdrażnienie jak przed okresem
- nieustanny ból głowy
- senność
i właściwie to tyle
tak się czułam jak się okazało, w pierwszych dniach po zapłodnieniu.
Później, czyli około 5-6 tygodnia ciąży doszły:
- nudności
- brak apetytu
- wyczulenie na zapachy
Każda kobieta może mieć inne objawy, są takie które żadnych nie mają. U mnie były podobne jak przed miesiączką dlatego nic nie wskazywało ciąży, brak okresu w moim przypadku też nie wskazywał na ciążę, bo ja raz okres miałam a raz nie. Na szczęście dość szybko zrobiłam test, bo już ok. 1,5 tyg. po zapłodnieniu, wynik był pozytywny i to właśnie test jest najlepszym "objawem ciąży" ![]()
Ja akurat prócz wzmożonej senności i braku apetytu i oczywiście okresu nic nie miałam.
Ja mialam zawroty ale to mogło być spowodowane przez nieco niższy poziom żelaza niż normalny, ale tez nieanemiczny.
I sennosc, której wręcz nie dało się pomylić, bo gdyby nie ciąża to bym myslała ze jestem chora.
Miałam tez takie objawy co można nadzwyczajnej pomylić ze zbliżającą miesiączką, typu bolace piersi czy pobolewajacy brzuch.