Brak szyjki, rozwarcie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Brak szyjki, rozwarcie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Brak szyjki, rozwarcie

Witam smile 3 dni temu dowiedzialam sie ze nie mam juz szyjki i rozwarcie na 1 cm.. skonczylam 37 tydzien wiec ciaza jest ''donoszona'' , ale nie wiem jak moge fukcjonowac smile Niektorzy mowia ze moge isc na spacer i nagle zaczac rodzic:) troche sie tego boje.. w sumie boje sie wychodzic z domu czy cokolwiek ruszyc zeby zaraz nie rodzic:)
Pytanie mam takie smile Jeśli któras z was tak miala, ile jeszcze nosiliscie swoje malenstwa, jak funkcjonowaliscie, ile trwal porod? smile
Dodam , ze mam zapalenie zoladka ,biore antybiotyk , czyli tak wlasciwie mam oslabiony organizm ( ale nie wiem czy to ma jakies znaczenie) smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brak szyjki, rozwarcie

mozesz funkcjonować normalnie smile
ja chodziłam z 1,5 cm rozwarciem i bez szyjki,
nie sugeruj się tym ile u kogo trwał poród,bo to że masz juz rozwarcie nie świadczy o tym że urodzisz szybko,oczywiscie tego Ci życzę ale lepiej byc nastawionym na dłuzszy poród niż sie potem niemiło zdziwić.
Ja z 4 cm rozwarciem rodziłam 6 godzin(2 dziecko) a z 1 cm (pierwsze) prawie 10 godz,
Faktem jest że lepiej aby ten poród teraz nie nastapił,ze w/g na Twój osłabiony organizm i antybiotyk,no ale tu juz chyba natura zadecyduje smile

3

A jak dlugo nosilas? smile Mi lekarz mowil ze nie wiadomo czy do wizyty dotrwam a mam umówiona na 16 ,
A powiem szczerze ze antybiotyk napewno mi pomogl bo czuje sie 10 razy lepiej z antybiotykiem niz bez smile I moge wkoncu noce przespac w miare normalnie smile

4

ja obie ciaze donosiłam do skonczonego 39 tyg
każda kobieta jest inna,oczywiście zaraz możesz zacząć rodzic,ale równie dobrze mozesz chodzic jeszcze 2 tygodnie z brzuchem smile
masz w ogóle jakieś objawy porodu?

5

no jakies tam mam , ale te objawy sie utrzymuja juz prawie miesiac wiec nie wiem czy mozna je zaliczyc do objawow porodu .
Czesto sie brzuch mi napina.. czasami jak chodze nagle jak kamien i az musze usiasc , bolesne skurcze przepowiadajace.. czasami mnie az budza w nocy, zwiekszone upławy, obnizony brzuch mam od 32 tyg, glowka dziecka baaaardzo nisko juz tez ok.3 tyg...
Ale mowie, mam wrazenie ze troche to za dlugo sie utrzymuje zeby to zaliczyc do objawow...wlasciwie to to wszystko zaczelam bagatelizowac.

6

spokojnie,jesteś już przy końcówce,wiec jak się dziecko teraz urodzi to bedzie ok
nie nakręcaj się myslami czy to już,kiedy ma się zacząć to się zacznie
wizytę masz na dzisiaj na 16? czy na 16 grudnia? bo jesli to drugie to moze i nie dotrwasz
a ogólnie na kiedy masz termin?

7

16 grudnia wizyta smile
a termin 29 grudnia, czyli jestem dokladnie 3 tyg przed terminem

8

Funkcjonuj normalnie,jak do tej pory.Z takim rozwarciem moja znajoma jeszcze dłuuuugo chodziła smile Potem wody Jej się sączyły po troszku i też nie poszła od razu rodzić i odsyłali Ją z porodówki do domu :0
Ale wiadomo,że nie można przeszarżować  np.z noszeniem zakupów czy bieganiem po schodach itp. No i nie nakręcaj się smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Brak szyjki, rozwarcie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024