problemy z byciem mężczyzną, bierność - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » problemy z byciem mężczyzną, bierność

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez watsky (2014-12-04 21:16:51)

Temat: problemy z byciem mężczyzną, bierność

Witam wszystkich na forum.

Na pewno znacie w osoby, które są flegmowate, nieśmiałe i zakompleksione. Oto ja w 3 przymiotnikach. Mam 24 lata, a zachowuję się gorzej niż 60 latek.

Interesują mnie dziewczyny, ale ciężko jest mi pokazać inicjatywę często wydaje mi się, że coś nie wypali/może być odebrane. W sumie ciężko jest mi traktować kobiety jak kobiety, pod względem inicjowania dotyku i zwiększania poziomu intymności. Raczej staram się na początku zostać dobrym kumplem, chociaż na dłuższą metę to gorzej wychodzi dla mnie - friendzone. Ciężko jest mi się przestawić do randkowania z dziewczynami, w sumie to gdy dziewczyna nie powie zbyt wiele to ja sam z siebie wiele nie wyduszę.

Kolejna sprawa to komputer, który jest moją strefą komfortu. W grach single player nie jestem przez nikogo oceniany, tracę czas, a przy okazji sprawiam sobie tymczasową przyjemność w i tak nudnym życiu (no bo poza paroma kumplami to nie mam do kogo się odezwać, większość dziewczyn ma już swoich narzeczonych).To wszystko jest krótkotrwałe, gry nie zastąpią mi związku. A jednak wolałbym związek, poznać miłość.

Jeśli chodzi o dziewczyny, to moje jedyne doświadczenia to friendzone, więc sceptycznie podchodzę do napotkania miłości. Jeszcze kiedy zobaczę na różnych forach wątki typu "mój chłopak jest dla mnie nieatrakcyjny" już układam sobie w głowie scenariusze, że w moim przypadku gdybym miał dziewczynę, pewnie też by założyła taki wątek/miała takie myśli. Nie podobam się sobie, więc jak miałbym spodobać się kobiecie. Pracuję nad sylwetką, biegam dużo, ale pewność siebie? To jest najtrudniej wyrobić jak jedyne doświadczenia jakie się zdobyło są negatywne. Często usłyszałem niemiły tekst na swój temat.

Do pracy też mi się nie chce chodzić (a to bardzo niedobrze, ale mimo niechęci chodzę), najchętniej bym siedział w domu i nic nie robił, bo taki chłopak jak ja nie ma przyszłości czy to w miłości czy to w karierze/hobby.

Ostatnio w życiu nic mi się nie chce, popadłem w stagnacje, bo w końcu skoro przez tyle lat nic się nie zmieniło to dlaczego teraz by miało? No, ale z drugiej strony jeśli będę walczyć to nic więcej nie stracę, nie da się bardziej nieinteresować dziewczyn tongue, więc mój stan może jedynie wyjść na coś lepszego. Chciałbym być atrakcyjnym człowiekiem i staram się to robić, ale nie mając dla kogo i nie widząc efektów jest mi zwyczajnie smutno. Co mądrego możecie mi doradzić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: problemy z byciem mężczyzną, bierność

1. Jak Cię widzą, tak Cię piszą.
2. Wszystko dzieje się w Twoim umyśle. Mózg to przeolbrzymia potęga, umysł - potrafi zdziałać cuda. Więc musisz sam siebie nastawić, nikt tego inny nie zrobi - może jedynie dać wskazówki.
3. Dlaczego masz tak niską samoocenę? To klasyk, ale przydałby się psycholog by poukładać myśli.
4. Brak Ci motywacji, chęci realizacji pasji... przygnębienie... tutaj też radziłabym psychologa.

Będzie dobrze. smile

3

watsky napisał/a:

Co mądrego możecie mi doradzić?

Neil Strauss ''Gra''.
Przeczytaj

4

A masz ogolnie niski poziom energii, jesteś uznawany za nieprzystojnego? Moze na wstęp poczytaj
http://portal.abczdrowie.pl/jak-podniesc-poczucie-wlasnej-wartosci

Na predyspozycje genetyczne niewiele wpłyniesz, a jw to dalsze kształtowanie samooceny, wyrzucenie kompleksów/błednych przekonan (np ze jak dotkniesz kobiete to Cie ugryzie - nie dotykasz a i tak ma Cie gdzieś, więc przestan robic to co robiles do tej pory), czy tego co "nauczono" w domu (a raczej co zabiło wolność emocjonalną).
Szukasz akceptacji u ludzi, jestes zalezny od ich opinii i stąd blokady? To moze byc niedojrzalosc, osobowosc zalezna (troche upodobniając się do kobiecych zachowan). Wiekszosc 'milych chlopcow' to ma. Mam art po angielsku (kawałek przetłumaczony na polski), jakbys chcial poczytac i sprawdzic czy masz podobnie. Tylko nie uzupełniłeś maila. Dopoki bedziesz cos robił dla kogoś, to będziesz sie bał że to stracisz. Tak to działa.

5

Skomplikowana sprawa, ale wszystko zależy od Ciebie, od tego czy zechcesz o siebie zawalczyć.
Tak jak już ktoś wyżej wspominał - psycholog - uważam, że to dobre rozwiązanie.

Nie podobasz się sobie? może zacznij się inaczej ubierać, zmień styl na bardziej "na czasie", zainwestuj w siebie - odpowiednie ubranie to połowa sukcesu.

Nie chce Ci się chodzić do pracy, a czy robisz to co sprawia Ci przyjemność? to co lubisz?

Zacznij żyć z pasją, znajdź to co Cie naprawdę interesuje (oby to nie były gry komputerowe), co zawsze chciałeś robić? O czym marzyłeś? Na co może nigdy w życiu nie starczyło Ci odwagi?
Może skoncentruj się na sporcie, który doda Ci adrenaliny? Jazda na motorze? Skoki ze spadochronem? Wspinaczka?
Te wszystkie sporty ekstremalne budzą męskość, dodają pewności siebie - bo pomagają przełamywać bariery, bariery które są w nas a na dodatek dają dużą satysfakcję.

Jestem spadochroniarzem, instruktorem - to moje hobby, bardzo często widzę zmianę jaka zachodzi w ludziach już po pierwszym skoku.
Sam kiedyś jak miałem 17 lat bylem dość niepewnym siebie chłopcem, który w sumie nie widział sensu życia, nie wiedział na jakie iść studia. Pewnego dnia usiadłem i zacząłem się zastanawiać, co chciałbym zrobić w życiu - wypisałem sobie na kartce kilka rzeczy o których kiedyś marzyłem, marzenia z dzieciństwa i wszystko to co było gdzieś zakopane na dnie mojego serca. Wypisałem sobie co chciałbym w życiu zrobić, czego spróbować. A później zacząłem to skrupulatnie realizować - nawet nie obejrzałem się kiedy, do mojej "listy" przybywały coraz to nowe chęci, pragnienia i tak zacząłem żyć z pasją, cieszyć się każdym dniem - kiedy poznałem czym jest radość z realizowanych marzeń już nie miałem czasu na siedzenie przed kompem.

Jeszcze coś propo skoków spadochronowych - kiedy zapisałem to sobie na listę pamiętam, że pomyślałem sobie "ja? ja przecież mam lęk wysokości, do tego fundusze, pozatym to nie wiem gdzie.. no i się do tego nie nadaję" ale spróbowałem i to była najlepsza decyzja w moim życiu.

Wszystko co robię zaczeło się przekładać na relacje z ludźmi, na znajomości, kontakty z kobietami. Bo próbowałem wielu rzeczy, wielu rzeczom byłem oddany i potrafiłem opowiadać o czymś z pasją. Gdzieś tam zauważyłem, że to imponuje kobietom.
Czy wszystko mi w życiu wyszło? zdecydowanie nie, było po drodze wiele porażek, niepowodzeń, gorszych chwil i gorszych dni - ale każda sytuacja czegoś uczy i z perspektywy czasu nie żałuje żadnego podjętego wyboru, żadnej decyzji.
Nigdy nie jest za późno na zmianę smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » problemy z byciem mężczyzną, bierność

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024