'Czy moge Ciebie pocałowac"...? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » 'Czy moge Ciebie pocałowac"...?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1 Ostatnio edytowany przez Misza2014 (2014-11-30 19:38:22)

Temat: 'Czy moge Ciebie pocałowac"...?

Witam serdecznie wszystkich użytkownikow,

W pracy poznałam  kolegę, między nami można powiedzieć zaiskrzyło(bardzo dobrze nam się współpracowalo, wielokrotnie mowil mi ze bardzo mu się podobam i ze jestem super dziewczyną)  ,ale niestety  nie będziemy się widzieć aż do marca (pracujemy za granica, on wrocił do swojego państwa a ja do Polski-mamy urlop zimowy).  Przy pożegnaniu tak jakoś wyszło że on mnie przytulił i staliśmy tak przez chwilę -wtedy tez pomyślałam że raz się żyje i że będę żałować jeśli tego nie zrobię i będę się zadręczać milionami pytań i szepnęłam mu  "czy mogę cie pocałować" na co on odparł że oczywiście i w taki sposób przezylam jeden z najmilszych pocalunkow w moim  życiu wink

W Polsce przy okazji babskiego spotkania z znajomymi napomknelam o tym mężczyźnie i o tej sytuacji na co jedna kolezanka  powiedziala mi ze to było gimnazjalne z mojej strony (mam 24 lata), a inna zapytala się- a co bys zrobila w sytuacji gdyby on odpowiedział NIE, i że to chłopak powinien pierwszy wyjść z inicjatywa pocałunku....[akurat uważam to ostatnie za glupote].

Chciałabym poznać opinie zarówno kobiet jak i mężczyzn na temat  konkretnej sytuacji dotyczącej  pocalunku drugiej osoby , a mianowicie: Czy według Was zapytanie się drugiej osoby  to, czy można ją pocałować jest idiotyczne czy zupełnie normalne , oraz czy inicjatywa dziewczyny co do pierwszego pocałunku nie jest niczym dziwnym?
Dziekuje za kazda odpowiedź wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: 'Czy moge Ciebie pocałowac"...?

moim zdaniem inicjatywa dziewczyny nie jest niczym złym smile pytanie z ust dziewczyny raczej też nie, jest w tym coś urzekającego i słodkiego. z ust faceta brzmi to gorzej, ostatni raz sama kilka tyg temu usłyszałam takie pytanie z ust faceta i raczej nie wywołało to pozytywnych wrażen tongue (ale też nie tak, żeby kogos za to skreślać:)

3

Szczerze powiedziawszy nie dałbym rady by mnie kobieta pocałowała. Wole jak wysyła sygnały, tworzy sytuację, ale nie konczy jej. Nawet jak spyta przy sytuacji stykowej, to i tak ode mnie idzie tenże czyn. Moglbym przy tym oczywiscie odpowiedziec jej "NIE" smile Nie, bo ja cie pocałuje ;p W innych sytuacjach, gdy nie ma mocnego zainteresowania (a moze i zakochania) jest to gorzej odbierane, ale gorzej przez kobiety jednak (tu i tam sie słyszało), bo lepiej miec faceta który robi aniżeli gada (pyta). A czy to gimnazjalne, może. Nie mialem stycznosci z babciami i w jaki sposob jak one to robią.

4

raczej odstrasza, no chyba ze mowi to ktoś kto nam bardzo się podoba, to nie zepsuje tego, aczkolwiek lepiej robic niż mowic

5

Pytanie moim zdaniem jest raczej glupie. Co do inicjatywy kobiety to w koncu mamy rownouprawnienie, chociaz ja wole, zeby kobieta odpowiednio zasugerowala mi, a ja dokoncze.

6

Jest to normalny odruch, jeśli on ci się podoba, dlaczego mu tego nie powiedzieć i go pocalowąć. Pocałunek jest czymś przyjemnym, oznacza akceptowanie tej osoby.

7

Ale nad czym tu się zastanawiać? Pocałowałaś go, fajnie było - super! Ja bym chyba z taką propozycją do faceta nie wyskoczyła, ja wolę pocałunek z jego strony sprowokować, ale kto wie. Może jakby sytuacja się o to prosiła...
Kurde, jakby powiedział "Nie" to byś przynajmniej wiedziała, że wszystko jasne, nie interesujesz go i tyle. Świat by się przecież od tego nie skończył.
Mnie się zdarzyło jak była chemia i nie wiadomo było co dalej, powiedzieć otwarcie "idziemy do mnie". I miałam w nosie jaka będzie odpowiedź. Lubię jasne sytuacje.

Moim zdaniem koleżanki zazdroszczą, że same nie mają odwagi na coś takiego. Co jest gimnazjalnego w zadaniu rzeczowego pytania? Gimnazjalne to jest robienie podchodów miesiącami bez dania choćby sygnału, który druga osoba ma szansę poprawnie odczytać, bo się wstydzimy.

8

jako facet na postawione pytania powiem tak:
Nie pytam nigdy, trochę w myśl zasady, że łatwiej błagać o przebaczenie niż prosić o pozwolenie. Jeśli nawet źle zinterpretuję i pocałunek będzie np. przedwczesny czy wręcz nieoczekiwany, to co się spotkało to: kobieta się uchyli, albo położy dłoń na moich ustach. Przecież w pysk nie strzeli, no chyba że spotykamy się z targetem w stylu mistrza Polańskiego.

Inicjatywa dziewczyny tak, ale nie przez pytanie. Mężczyzna tym bardziej w pysk nie da wink

9

kooralik napisał/a:

jako facet na postawione pytania powiem tak:
Nie pytam nigdy, trochę w myśl zasady, że łatwiej błagać o przebaczenie niż prosić o pozwolenie. Jeśli nawet źle zinterpretuję i pocałunek będzie np. przedwczesny czy wręcz nieoczekiwany, to co się spotkało to: kobieta się uchyli, albo położy dłoń na moich ustach. Przecież w pysk nie strzeli, no chyba że spotykamy się z targetem w stylu mistrza Polańskiego.

Inicjatywa dziewczyny tak, ale nie przez pytanie. Mężczyzna tym bardziej w pysk nie da wink

Ja tam wolę jak facet jest zdecydowany, ale są też tacy, że jak ich nie ośmielisz, to można długo czekać na jakiś radykalny krok. Facet nie protestował, to najważniejsze.

10

W Stanach nigdy nie byłam, ale czy tam właśnie nie ma zwyczaju, że się facet pyta kobiety czy może ją pocałować? Inaczej jest to traktowane jako molestowanie? tongue  Wiem, w wątku jest historia kobiety pytającej faceta, no ale przypomniało mi się mimo to.

11

Dziekuje serdecznie za wszystkie odpowiedzi !

WitchQueen - Twój post szczególnie utwierdzi mnie w przekonaniu iż żadna tragedia się nie stała , dziękuje raz jeszcze ! ; )

12

Mój spytał się czy mogę coś spróbować Zaskoczył mnie nie spodziewałam się tego.
Wiec to nie jest głupie ani dziwne moim zdaniem

13 Ostatnio edytowany przez mar3 (2014-12-01 22:08:47)

No i super nic w tym zlego nie widze jak obie strony sa normalne to nikt z tego nie zrobi nie wiadomo czego nie uzna za jakas slabosc czy co tam a faceci to chyba bardziej to robia niz pytaja, Ale nawet moglas to zrobic nie pytajac sie a moglby nawet sam zaczac jak by zauwazyl ze zblizaj sie z ustami do niego i patrzysz mu w oczy smile. Wazne ze zrobilas to jak chcialas i tyle potem bys sie zastanawiala albo zalowala co ma byc to bedzie.

14

Misza2014 napisał/a:

Dziekuje serdecznie za wszystkie odpowiedzi !

WitchQueen - Twój post szczególnie utwierdzi mnie w przekonaniu iż żadna tragedia się nie stała , dziękuje raz jeszcze ! ; )

Proszę bardzo wink

Pewnie, że się nie stała - toż to zbrodnia nazywać tragedią pocałunek z fajnym facetem smile Ja myślę, że koleżankom po prostu brzydko mówiąc żal dupy ścisnął.

15

ja kilka razy pierwsza pocałowałam bo widziałam, że ktoś bardzo chce ale się wstydzi, nie uważam żeby to było coś nienormalnego

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » 'Czy moge Ciebie pocałowac"...?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024