Czy napisać do byłej dziewczyny chłopaka z pytaniem o jego zachowanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy napisać do byłej dziewczyny chłopaka z pytaniem o jego zachowanie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Czy napisać do byłej dziewczyny chłopaka z pytaniem o jego zachowanie

Witam,

Od jakiegoś czasu mam pewien dylemat i nie wiem co zrobić, proszę więc Was o pomoc.

Od kilku miesięcy spotykam się z mężczyzną - jest nam razem dobrze, w większości spraw bardzo dobrze się dogadujemy i chcemy być razem.
Jednak niektóre jego zachowania czy też sytuacje wzbudzają we mnie pewien niepokój i czuję się zupełnie tak jakbym dostawała jakieś sygnały ostrzegawcze.

Przede wszystkim w momentach konfiliktowych reaguje bardzo agresywnie - rzuca bez opamiętania przekleństwa i wyzwiska.
Kolejną sprawą jest również jego przeszłość, często dużo i wylewnie opowiada o swoich byłych - niestety całą winę za rozpad związku zrzuca przeważnie na nie.
WIEM jednak, że nie do konca jest to prawda.
Dotarłam do informacji, że zachowywał się podobnie w czasie kłótni ze swoją byłą - wyzywał ją a nawet opluł gdy się pokłócili. Ich związek z tego co wiem to była istna szarpanina, kłótnie i powroty.
Są również inne rzeczy, które wzbudzają mój silny niepokój i na które chciałabym poznać odpowiedzi.

Bardzo niepokoi mnie ta sytuacja, jestem na etapie angażowania się w ten związek, ale nie mogę pominąć tych "sygnałów ostrzegawczych", które od czasu do czasu widuję.

I moje pytanie jest następujące:

Czy powinnam napisać do jego byłej dziewczyny z pytaniem jak naprawdę było u nich?
Chciałabym zapytać się jej, czy ten mężczyzna rzeczywiście w stosunku do niej i jej rodziców był agresywny, czy przed nią również obgadywał swoje inne byłe?

Naprawdę chciałabym to wiedzieć, bo istnieje duże prawdopodobienstwo, że sytuacja się powtarza.

Bardzo proszę o pomoc!!

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez kosmiczny nick (2014-11-28 15:35:27)

Odp: Czy napisać do byłej dziewczyny chłopaka z pytaniem o jego zachowanie
serafinka-25 napisał/a:

...w momentach konfiliktowych reaguje bardzo agresywnie - rzuca bez opamiętania przekleństwa i wyzwiska...zachowywał się podobnie w czasie kłótni ze swoją byłą - wyzywał ją a nawet opluł gdy się pokłócili. Ich związek z tego co wiem to była istna szarpanina, kłótnie i powroty.

Myślę, że to nie jest dobry pomysł... Jeśli rozstał sie w gniewie, "zalazł za skórę" byłej - niczego dobrego sie o nim nie dowiesz.
Nie pojmuję, że masz jakieś wątpliwości, no sorry. Skoro JUŻ TERAZ WIDZISZ jego AGRESYWNE ZACHOWANIA to skrajną ...naiwnością z Twojej strony jest dalsze angażowanie się w taki związek. To będzie toksyk jak nic. A Ty będziesz jego ofiarą smile
Wspólne życie często związane jest z "konfliktowymi sytuacjami", z problemami... Jeśli wybierzesz sobie na partnera kogoś, kto "wymieka" i głupieje, popada w histerię i agresję w obliczu takich sytuacji ...to bedziesz mieć sporo "atrakcji".
Ale to Twoja decyzja. Widząc, że w momentach konfliktowych ten facet nie potrafi zapanować nad emocjami  spodziewaj sie za jakiś czas, że będziesz uciekać w środku nocy, albo wzywać policję do agresywnego partnera... Ewentualnie będziesz posiniaczona wychodzić tylko po zmroku... Nie wiem, może takie zycie też ma jakies uroki...

3

Witaj.czasem jest tak,ze dziewczyny same ostrzegaja kolejna(ja tak zrobilam).Ale kiedy ja z tym samym wariatem sie zwiazalam ,moja poprzedniczka powiedziala mu na pozegnanie"mam nadzieje,ze sie z nia ozenisz i jej nie skrzywdzisz",jak rowniez "nastepna mloda-naiwna".On sie ze mna nie ozenil(na szczescie),ale mnie rzeczywiscie skrzywdzil.Pamietam,ze chcialam odnalezc ta dziewczyne,bo bardzo mnie nie pokoilo jego zachowanie-tak jak teraz Ciebie zachowanie Twojego chlopaka nie pokoi.Niestety,nie bylo to mozliwe,bo ona chcac sie odciac zmienila nr telefonu.Mysle,ze mozesz sie z nia sprobowac skontaktowac,ale ztegp,co piszesz facet juz teraz zachowuje sie nieobliczalnie-dalej moze byc tylko gorzej.Powodzenia i rozsadku Ci zycze.pzdr.

4

Droga Autorko, już chyba na własną rękę zebrałaś wystarczającą ilość informacji, żeby wiedzieć co to za mężczyzna wink. Jakby to powiedzieć... widziały gały co brały. Później będzie jeszcze gorzej smile.

5

Opinie o twoim chłopaków u byłych, jesli rozstali sie w nieprzyjemnej atmosferze, na pewno nie będą pozytywne, bez względu na to, czy z ich, czy z jego winy nastapił rozpad.
Ty sama masz wątpliwości, zauważasz, że jest agresywny, raczej nie potrzebujesz potwierdzeń innych, żeby widzieć jaki on jest. Jesli juz teraz masz wątpliwosci, to nie jest dobrze. Intuicja już ci podpowiada, że coś jest nie tak. Przemyśl, czy jednak warto się angażować w ten związek.

6 Ostatnio edytowany przez serafinka-25 (2014-11-28 19:26:57)

Mój poprzedni związek nie należał do najszczęśliwszych - związałam się właśnie z typowym psychopatą, po którym dłuugo dochodziłam do siebie.
Dlatego też teraz jestem szczególnie wrażliwa na wszelkiego rodzaju sygnały ostrzegawcze, w tym właśnie takie jakie obserwuję od czasu do czasu u mojego chłopaka. Na codzień jest spokojny, wrażliwy, delikatny, ale podczas kłótni zmienia się nie do poznania - mam wrażenie, że specjalnie szuka miejsc w które mógłby uderzyć słownie i jak najbardziej mnie dotknąć.
Gdy po miesiącu znajomości chciałam sie z nim rozstać, powiedział,że jestem chora psychicznie i mam spierdalać - za co póżniej mnie przeprosił.

Niestety zdaję sobie sprawę,że w pewnych momentach mogę być wręcz przewrażliwiona i nie chciałabym po prostu przesadzać z krytyką, a podejść do sprawy racjonalnie i na chłodno.
Dlatego też zastanawiam się czy nie zasięgnąć opini u jego byłej dziewczyny i poprosić ją o szczerą opinię w kwestii jego zachowania w momentach kryzysowych.
Jadnocześnie nie chcę wyjść przed nią na wariatkę..
Jak zareagowalibyście na taki list od eks Waszych partnerów?

Inną kwestią jest to,że mój chłopak od kilkunastu lat choruje na nerwicę i jest na lekach psychotropowych, ktore w jakiś sposób mogą rzutować na jego zachowanie. Pytanie - na ile to jego charakter na ile te lekarstwa.

7

serafinka-25 napisał/a:

...Na codzień jest spokojny, wrażliwy, delikatny, ale podczas kłótni zmienia się nie do poznania - mam wrażenie, że specjalnie szuka miejsc w które mógłby uderzyć słownie i jak najbardziej mnie dotknąć...powiedział,że jestem chora psychicznie i mam spierdalać - za co póżniej mnie przeprosił.

Niestety zdaję sobie sprawę,że w pewnych momentach mogę być wręcz przewrażliwiona...

Wiesz co? Te Twoje słowa, że jesteś "uwrazliwiona na takie zachowania" to włóż sobie ...miedzy bajki. Gdyby tak było - po takich słowach z jego strony NATYCHMIAST byś go kopneła w dupę, no wybacz. A Ty sie chcesz bawić w "matkę teresę" i liczyć, że co? Że sie zmieni i będzie wspaniały? A iluż psycholi i toksyków na codzień jest milusich, zwłaszcza, gdy chcą sie przypodobać czy ukryć swoje prawdziwe oblicze i udają przed innymi baranków, a gdy tylko zamkna sie drzwi - wyłazi z nich to, co siedzi? Nie wiesz o tym?
Nic nie tłumaczy, nawet leki, takich zachowań i takich słów.
Na własną odpowiedzialność ciągnij więc ten związek...
Co bedzie, jak on przestanie brać te leki? smile

8

serafinka-25 napisał/a:

Mój poprzedni związek nie należał do najszczęśliwszych - związałam się właśnie z typowym psychopatą, po którym dłuugo dochodziłam do siebie.
Dlatego też teraz jestem szczególnie wrażliwa na wszelkiego rodzaju sygnały ostrzegawcze, w tym właśnie takie jakie obserwuję od czasu do czasu u mojego chłopaka. Na codzień jest spokojny, wrażliwy, delikatny, ale podczas kłótni zmienia się nie do poznania - mam wrażenie, że specjalnie szuka miejsc w które mógłby uderzyć słownie i jak najbardziej mnie dotknąć.
Gdy po miesiącu znajomości chciałam sie z nim rozstać, powiedział,że jestem chora psychicznie i mam spierdalać - za co póżniej mnie przeprosił.

Niestety zdaję sobie sprawę,że w pewnych momentach mogę być wręcz przewrażliwiona i nie chciałabym po prostu przesadzać z kryryką, a podejść do sprawy racjonalnie i na chłodno.
Dlatego też zastanawiam się czy nie zasięgnąć opini u jego byłej dziewczyny i poprosić ją o szczerą opinię w kwestii jego zachowania w momentach kryzysowych.
Jadnocześnie nie chcę wyjść przed nią na wariatkę..
Jak zareagowalibyście na taki list od eks Waszych partnerów?

Inną kwestią jest to,że mój chłopak od kilkunastu lat choruje na nerwicę i jest na lekach psychotropowych, ktore w jakiś sposób mogą rzutować na jego zachowanie. Pytanie - na ile to jego charakter na ile te lekarstwa.

mysle,ze nazbyt ta sytuacje racjonalizujesz.To ,co napisalas w pierwszym poscie jest przerazajace.Jego zachowania w zaden sposob nie mozna tlumaczyc!Za miesiac napiszesz nam"co mam zrobicc?On mnie pobil.Moze dlatego,ze skonczyly mu sie leki?"...I tak bedzie w nieskonczonosc.Przeciez sama piszesz,ze bylas juz z jednym psychopata.chcesz kolejnego?pzdr.

9 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2014-11-28 19:15:40)

Serafinko, po co Ci zasiegac opinii innych kobiet, skoro Twój facet już teraz podczas sprzeczek bluzga wyzwiskami i obelgami ?
Kiedy już teraz w sytuacjach konfliktowych nie panuje nad sobą i jest agresywny ?
I bez ich rady czy opinii będziesz miała opluwanie Ciebie najdalej za 3 miesiące.
A najdalej za pół roku pierwszego liścia ....

10

Serafinka jesli masz pewnosc ze byla nie zabawi sie Twoim kosztem i nie napisze Ci jakichs glupot to napisz do niej. Nic Ci sie przez to nie stanie.

11 Ostatnio edytowany przez serafinka-25 (2014-11-28 19:46:41)

Dziękuję za Wasze opinie.

Nie, nie chcę mieć kolejnego psychopaty czy też "lżejszą" jego odmianę - człowieka zaburzonego, nie umiejącego panować nad własnymi emocjami.
Po pierwszej poważniejszej kłótni, wtedy gdy tak wulgarnie się do mnie odezwał, powiedziałam mu, że jeszcze RAZ usłyszę od niego podobne słowa lub w stosunku do mnie będzie przejawiać jakąkolwiek agresję, to odejdę od niego bez dyskusji.
I wiecie co?
ZROBIĘ TO.
Jeden toksyczny związek wystarczy mi na całe życie.

Nie chciałam przekreślać go od razu, dałam mu jedną szansę jeżeli chodzi o związek ze mną.
Dotarłam jednak do informacji, że wyzywał swoją byłą, obrażał się, kłócił i miał wieczne pretensje.
Oczywiście mnie osobiście nie przyznał sie do tego i po prostu mówił, że była ''toksyczna' i ze to jej wina.
To dało mi również do myślenia i dlatego chciałbym się z nią skontaktować.

Nie znam jej, ale wiem jak się z nią skontaktować. Nie wydaje mi się by mogła wykręcić mi jakiś numer. Wydaje mi sie ze to miła, ale nieco zagubiona i wrazliwa dziewczyna.

12

serafinka-25 napisał/a:

Dziękuję za Wasze opinie.

Nie, nie chcę mieć kolejnego psychopaty czy też "lżejszą" jego odmianę - człowieka zaburzonego, nie umiejącego panować nad własnymi emocjami.
Po pierwszej poważniejszej kłótni, wtedy gdy tak wulgarnie się do mnie odezwał, powiedziałam mu, że jeszcze RAZ usłyszę od niego podobne słowa lub w stosunku do mnie będzie przejawiać jakąkolwiek agresję, to odejdę od niego bez dyskusji.
I wiecie co?
ZROBIĘ TO.
Jeden toksyczny związek wystarczy mi na całe życie.

Nie chciałam przekreślać go od razu, dałam mu jedną szansę jeżeli chodzi o związek ze mną.
Dotarłam jednak do informacji, że wyzywał swoją byłą, obrażał się, kłócił i miał wieczne pretensje.
Oczywiście mnie osobiście nie przyznał sie do tego i po prostu mówił, że była ''toksyczna' i ze to jej wina.
To dało mi również do myślenia i dlatego chciałbym się z nią skontaktować.

Nie znam jej, ale wiem jak się z nią skontaktować. Nie wydaje mi się by mogła wykręcić mi jakiś numer. Wydaje mi sie ze to miła, ale nieco zagubiona i wrazliwa dziewczyna.

I teraz mi sie podoba to,co piszesz.Jestem wrecz pewna,ze go zostawisz-i niedlugo przeczytamy Twoj wpis o tresci"odeszlam od niego.nie dalo sie".Tacy faceci sie nie zmieniaja-wiem to z autopsji.I z nastepna dziewczyna final bedzie taki sam jak z toba i z ta,z ktora tak usilnie chcesz sie skontaktowac.pzdr.

13 Ostatnio edytowany przez Benita143 (2014-11-28 23:40:34)

Czy ciebie kiedykolwiek zwyzywał? I czy ta agresja była w stosunku do ciebie?
Ok teraz doczytalam.

Myślałam ze moze jest narwany od czasu do czasu. Ale jeżeli wyzywa ciebie, uciekaj.... Początek związku to nie  czas na wyzwiska. Oczywiście, nigdy nie powinno sie nikogo wyzywać, ale czasem ludziom puszczają nerwy. Ale ten Pan chyba poprostu ma taki zwyczaj.

14

Serafinko, odradzam angażowanie się w ten związek w ogóle. Żeby nie pisać elaboratu rozkładając całość Twojego postu na czynniki pierwsze, zatrzymam się na jednej rzeczy:

Kolejną sprawą jest również jego przeszłość, często dużo i wylewnie opowiada o swoich byłych - niestety całą winę za rozpad związku zrzuca przeważnie na nie.

Jest takie powiedzenie: "Jeżeli chcesz wiedzieć, jak mężczyzna będzie o tobie mówił w przyszłości posłuchaj, jak mówi o swoich byłych partnerkach".
Wiesz już, jak to będzie wyglądało, jeżeli Wam coś nie wyjdzie. Poważnie chcesz się wiązać z kimś, kto jest dostatecznie niedojrzały, żeby nie umieć wziąć na siebie odpowiedzialności za popełnione błędy i na siłę się wybiela?

A jego agresja...  Jak rozumiem teraz jest etap zauroczenia/zakochania. W końcu to dopiero kilka miesięcy. Pomyśl, jeżeli teraz tak się zachowuje, co będzie później? Teraz jest agresja słowna i tylko w chwili, gdy jest rozgniewany... a gdy będzie wkurzony coraz częściej i bardziej? Od agresji słownej do fizycznej wcale nie jest taka daleka droga, jak może się wydawać... zwłaszcza w pewnych przypadkach. Ten facet do właśnie taki przypadek z tego, co widać.

Nie ignoruj swojej intuicji i sygnałów ostrzegawczych. Zerwij ten raczkujący związek. Jak się zaangazujesz, będzie trudniej nie zależnie od tego, co się będzie działo. I nie myśl, że momenty spokoju to coś stałego. To jest zawsze, stały szablon - spokój-agresja-tłumaczenia/przeprosiny/kajanie sie-spokój-agresja... Przerabiałam to...

Krócej - Ismena ma rację smile

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy napisać do byłej dziewczyny chłopaka z pytaniem o jego zachowanie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024